Λιπογλυπτική προσώπου

FACELIFT ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ

Στη σημερινή εποχή υπάρχει μεγάλη ποικιλία ενέσιμων υλικών που χρησιμοποιούνται για την ανανέωση του προσώπου και τη βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων και των αυλακών του προσώπου. Ένα από τα υλικά αυτά είναι και το λίπος το οποίο είναι και από τα πιο διαδεδομένα αυτόλογα υλικά.

Κατά τη διαδικασία γήρανσης του προσώπου εκτός από τη χαλάρωση του δέρματος παρατηρείται και απώλεια λίπους από συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου όπως κάτω από τα φρύδια, γύρω από το οφθαλμικό κόγχο και στην περιοχή των ζυγωματικών. Αυτή η απώλεια  λίπους έχει σαν αποτέλεσμα τοπρόσωπο να χάνει τη νεανική « οβάλ» εμφάνιση με μέγιστη κυρτότητα στην περιοχή των ζυγοματικών τόξων και να εμφανίζει ένα κυματοειδές σχήμα με κοιλότητα στα ζυγωματικά και γύρω από τα μάτια και κυρτότητα χαμηλότερα στα μάγουλα..Επίσης στην περιοχή της κάτω γνάθου πολλές φορές εκτός από τη χαλάρωση υπάρχει και απώλεια λίπους μετά την περιοχή της χαλάρωσης προς το πηγούνι. Το λίπος που χρησιμοποιείται προέρχεται από το ίδιο σώμα της γυναίκας και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες ανάλογα με την περίπτωση.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ;

Με τη λιπογλυπτική στο πρόσωπο μειώνονται οι ρυτίδες και γεμίζουν οι αύλακες. Έχει παρατηρηθεί ότι πάνω από την περιοχή που γίνεται η έγχυση του λίπους μειώνονται ακόμα και οι πολύ λεπτές ρυτίδες για κάποιο λόγο που έχει σχέση με απελευθέρωση ορμονών από το καινούργιο λίπος. Εκτός από αυτό η έγχυση λίπους γύρω από τον οφθαλμικό κόγχο έχει σαν αποτέλεσμα την ανύψωση των φρυδιών και το γέμισμα της περιοχής των ζυγωματικών. Έτσι γίνεται ανανέωση της εμφάνισης του προσώπου ουσιαστικά facelift χωρίς νυστέρι. Όταν η χαλάρωση του δέρματος είναι πολύ μεγάλη μπορεί να χρειαστεί η λιπογλυπτική προσώπου να συνδυαστεί με εκτομή του δέρματος και σύσφιξη.

Το facelift με λιπογλυπτική είναι πολύ αποτελεσματικό για γυναίκες 35-50 χωρίς σημαντική χαλάρωση. Σε περιπτώσεις με μεγαλύτερη χαλάρωση πάλι είναι απαραίτητη η λιπογλυπτική για να δώσει όγκο στις περιοχές που θέλουμε αλλά θα πρέπει να συνοδευτεί από παραδοσιακό facelift.Το λίπος που εγχύεται στο πρόσωπο μπορεί να απορροφηθεί με την πάροδο του χρόνου σε ποσοστό που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά επηρεάζεται και από την τεχνική που ο  πλαστικός χειρούργος χρησιμοποιεί για την προετοιμασία του λίπους πριν από την έγχυση.

Ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης έχει εξειδικευτεί στην τεχνική αυτή σε διεθνή κέντρο της Ελβετίας και με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί περιορίζεται η πιθανότητα το λίπος να απορροφηθεί με την πάροδο του χρόνου. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ατραυματική μέθοδος λήψης του λίπους, η σωστή φυγοκέντριση και η έγχυση  με την κατάλληλη μέθοδο ξεκινώντας από εν τω βάθει και προχωρώντας πιο επιφανειακά .

 

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓ

Κατά την πρώτη επίσκεψή σας στο ιατρείο του πλαστικού χειρούργου και μετά από ένα ιατρικό ιστορικό θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε μια φωτογραφία σας από νεότερη ηλικία κατά προτίμηση 18-22. Κατόπιν ο πλαστικός χειρούργος θα σας εξηγήσει τις περιοχές όπου υπάρχει απώλεια  όγκου και τη δυνατότητα μεταφοράς λίπους από άλλη περιοχή του σώματος σας στις περιοχές αυτές για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την έγχυση λίπους μπορεί να αυξηθεί και ο όγκος των χειλιών σας καθώς και να βελτιωθεί η γραμμή που υπάρχει κάτω από τα μάτια κοντά στη μύτη εκεί όπου το λεπτό δέρμα του κάτω βλεφάρου συναντά το δέρμα της παρειάς.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με γενική ή τοπική αναισθησία ανάλογα με την περίπτωση. Το λίπος αφαιρείται από τις δότριες περιοχές όπως έσω γόνατο, πλάι της μέσης και αφού προετοιμασθεί με ειδική τεχνική τοποθετείται σε μικρές σύριγγες έτοιμο για έγχυση στο πρόσωπο. Συνολικά  ποσότητες 50-100 cc μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα πρόσωπο. Το λίπος γεμίζει τις συγκεκριμένες περιοχές δίνοντας πιο νεανική εμφάνιση και εξαφανίζοντας ρυτίδες και περίσσεια δέρματος. Η επέμβαση διαρκεί από 30 έως 60 λεπτά.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Οι περισσότερες γυναίκες μετά την λιπογλυπτική στο πρόσωπο εμφανίζουν κάποιας μορφής πρήξιμο και τοπικό αίσθημα πόνου. Ο πόνος περιορίζεται εύκολα με συνηθισμένα αναλγητικά. Περιοχές όπως τα χείλη είναι πιο ευαίσθητες και το πρήξιμο διαρκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Συνήθως στο πρόσωπο το πρήξιμο υποχωρεί μετά από 24-48 ώρες αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Κάθε επέμβαση μπορεί να συνοδευτεί από επιπλοκές αλλά με σωστό προεγχειρητικό έλεγχο και στα χέρια ειδικού πλαστικού χειρουργού περιορίζεται σημαντικά αυτό το ενδεχόμενο.

 

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν κάνει λιπογλυπτική στο πρόσωπο είναι ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα. Η θεραπεία περιορίζει σημαντικά τις ρυτίδες και δίνει τον χαμένο όγκο σε σημεία του προσώπου. Μέρος του λίπους μπορεί να απορροφηθεί αλλά η θεραπεία μπορεί εύκολα να επαναληφθεί και το τελικό αποτέλεσμα να είναι διαχρονικό.

Leave a reply