0 Flares -- -- -- -- -- 0 Flares ×
  • 26 ΜΑΡ 18
  • 0
  Λιποαναρρόφηση

  Λιποαναρρόφηση

  0 Flares -- -- -- -- -- 0 Flares ×

  Που ενδείκνυται: Στις περιοχές του σώματος που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος όπως στους γλουτούς, τη κοιλιά, τους μηρούς αλλά και στο εσωτερικό των γονάτων και τα μπράτσα.

  Προετοιμασία: Εάν ακολουθείς κάποια φαρμακευτική να μιλήσεις με το γιατρό σου ώστε να σε συμβουλεύσει για τη συνέχιση ή τη διακοπή της. Συνιστάται για μία εβδομάδα να αποφεύγεις την ηλιοθεραπεία  πριν την επέμβαση. Επτά μέρες πριν να ξεκινήσεις μία αγωγή παίρνοντας δύο ταμπλέτες άρνικα τρεις φορές την ημέρα για να ελαχιστοποιηθεί το μετεγχειρητικό πρήξιμο. Για μία τουλάχιστον εβδομάδα απαγορεύεται η λήψη ασπιρίνης ( αντικαταστήστε την με παρακεταμόλη). Δύο μέρες πριν κόψτε το αλκοόλ.  Το πρωί πριν την επέμβαση κάνε μπάνιο αλλά μην χρησιμοποιήσεις κρέμα σώματος ή σπρέυ μαλλιών.

  Προεκχειρητικός έλεγχος: Ο προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις, καρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακος – στις περιπτώσεις που η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί με γενική αναισθησία. Ο/Η ασθενής χρειάζεται να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση & υγεία χωρίς καρδιολογικά ή αιματολογικά προβλήματα.

   Πως γίνεται: Γλουτοί: Ο πλαστικός κάνει μία μικρή τομή στο γλουτό ή κάτω από το τελείωμα του. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί λίπος από τους γλουτούς και να επανατοποθετηθεί σε άλλα σημεία βελτιώνοντας το σχήμα των γλουτών. Η γυναίκα είναι απαραίτητο να φορέσει ένα ελαστικό λίκρα κορσέ για διάστημα 20 ημερών.

  Εξωτερική πλευρά των μηρών: Είναι το πιο συχνό σημείο που εμφανίζονται οι λιποαποθήκες. Το χειρουργείο πραγματοποιείται με ολική ή τοπική αναισθησία ανάλογα το πρόβλημα. Μέσα από μικρές τομές ο γιατρός αφαιρεί το περιττό λίπος κάνοντας την καμπύλη των γλουτών πιο αρμονική.

  Εσωτερική πλευρά μηρών: Επιτυγχάνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Πρόκειται για μία αρκετά ευαίσθητη περιοχή για αυτό χρειάζεται προσοχή από το πλαστικό ώστε να αφαιρέσει την σωστή ποσότητα λίπους και το πόδι να φαίνεται ίσιο και να μην υποστεί χαλάρωση η περιοχή. Η εφαρμογή της επέμβασης γίνεται με πολύ λεπτές κάνουλες. Μετά την επέμβαση εμφανίζεται λίγο πρήξιμο, λίγο μελάνιασμα τοπικά που υποχωρεί σταδιακά. Για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος χρειάζεται ο συνδυασμός λεμφικού μασάζ.

  Εσωτερική πλευρά γονάτων:  Πρόκειται για το σημείο ακριβώς πάνω από το γόνατο και απασχολεί ακόμη και τις λεπτές γυναίκες. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία με μία μικρή τομή στην εσωτερική πλευρά των γονάτων όπου αφαιρείται λίπος με τη βοήθεια πολύ λεπτής κάνουλας. Εμφανίζεται ένα ελαφρύ πρήξιμο και μελάνιασμα στη περιοχή μετά την επέμβαση. Και  σ αυτή τη περίπτωση χρειάζεται να φορεθεί ένας ελαστικός κορσές λίκρα για 10 μέρες. Ωστόσο στη περιοχή αυτή μπορεί να αφαιρεθεί λίπος και πάνω από το γόνατο ώστε να δείχνει ομοιόμορφο το πόδι.

  Η πιο νέες μέθοδοι λιποαναρόφησης είναι η Smart Lipo όπου ο πλαστικός χρησιμοποιεί την ενέργεια του λειζερ για να διαλύσει τα λιπώδη κύτταρα. Με την τεχνική αυτή επιτυγχάνεται μικρή απώλεια αίματος καθώς και η αφαίρεση του λίπους είναι πιο εύκολη. Το βασικό όφελος της μεθόδου είναι ότι η θερμική βλάβη που δημιουργείται έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και τη σύσφιξη των ιστών. Η μετεγχειρητική πορεία και ο χρόνος αποθεραπείας έιναι ίδος με τη κοινή λιποαναρρόφηση. Η μέθοδος λιποαναρρόφησης με την βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων γίνεται όπως η κλασική μέθοδος αλλά πριν τοποθετηθεί η λεπτή κάνουλα χρησιμοποιείται μία ειδική κάνουλα του μηχανήματος RF που λιώνει το λίπος κάτω από το δέρμα. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι χρειάζεται λιγότερος χρόνος αποθεραπείας.

  Μετεγχειρητική κατάσταση: Συνήθως εμφανίζεται ένα ελαφρύ πρήξιμο και μελανιές τοπικά στη περιοχή.  Την πρώτη ημέρα συνιστάται ξεκούραση και ελαφρύ περπάτημα στο σπίτι. Ακολουθείστε τη φαρμακευτική αγωγή του γιατρού σας και συνεχίστε την άρνικα για ακόμη 7 μέρες. Επιστρέφεις στις δραστηριότητές σου μετά από 3-4 μέρες.

  Πιθανές επιπλοκές: Οι πιο συχνές επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν είναι μοκροανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος, μικρές ασυμμετρίες και παράταση της περιόδου που υπάρχουν μώλωπες και πρήξιμο. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και μία δεύτερη επέμβαση μετά από ένα χρόνο για να διορθωθούν οι μικροατέλειες.

  Αποτέλεσμα: Βελτιώνεται η όψη και η ποιότητα  της περιοχής χάνουμε πόντους, αφαιρείται το περιττό λίπος μόνιμα και έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε το σώμα με τις αναλογίες και το περίγραμμα που επιθυμούμε.

  Διάρκεια: Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-1.30 ώρα. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο εφόσον ο ασθενής προσέχει το βάρος του, τρώει υγιεινά και ασκείται.

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply