Λιποαναρρόφηση στα γόνατα

Αν εμφανίζεται στην εσωτερική πλευρά των γονάτων σας κάτι σαν μαξιλαράκια, που χαλάνε την αισθητική των ποδιών σας, τότε η εικόνα αυτή μπορεί να διορθωθεί με την βοήθεια λιποαναρρόφησης στην περιοχή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση κα με τοπική αναισθησία. Πραγματοποιείται μια μικρή τομή στην εσωτερική πλευρά των γονάτων, από όπου αφαιρείται το λίπος με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής κάνουλας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αφαιρεθεί το λίπος από την περιοχή αυτή σε συνδυασμό με αφαίρεση λίπους από την εξωτερική ή εσωτερική πλευρά των μηρών. Εμφανίζεται ελαφρύ πρήξιμο και μελάνιασμα στην περιοχή μετά την επέμβαση. Η γυναίκα θα χρειαστεί να φορά έναν ελαστικό επίδεσμο λίκρα κορσέ για 10 μέρες περίπου, μετά το χειρουργείο. Μετά την αφαίρεση του περιττού λίπους το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Διαφορετικά, μπορεί να αποτελεί κομμάτι συνολικής λιποαναρρόφησης που γίνεται σε όλο το πόδι, οπότε και διαφοροποιείται το κόστος. Στη συγκεκριμένη περιοχή ο γιατρός μπορεί να αφαιρέσει λίπος και από το σημείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το γόνατο, έτσι ώστε να «σπάσει» τη γραμμή του ποδιού, με αποτέλεσμα να μη φαίνεται μονοκόμματο το πόδι, προσδίδοντας ταυτόχρονα μια πιο καλή εμφάνιση στο γόνατο. Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της ακόμη και την ίδια μέρα, ενώ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της μετά από 3-4 μέρες.

Leave a reply