Λεπτές λευκές γραμμές

Είναι λιγότερο ενοχλητικές από την κυτταρίτιδα, αλλά οι ραγάδες δύσκολα εξαφανίζονται τελείως. Ωστόσο, πλέον μπορούν όμως να μειωθούν αισθητά.

 

Εκείνο που ξέραμε ως τώρα ήταν ότι όσο και αν προσέξεις τη διατροφή σου, όσο και αν ξοδέψεις μια μικρή περιουσία, σε ειδικές κρέμες, οι ραγάδες είναι σαν το κακό κάρμα. Γραμμένες στο DNA, αφού πιστεύεται πλέον ότι οφείλονται και στην κληρονομικότητα, αν είναι γραφτό να εμφανιστούν, δεν μπορείς να τις αποφύγεις. Τουλάχιστον η επιστήμη προσφέρει σήμερα καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση τους. Οι  ραγάδες μπορεί να μην εξαφανίζονται ποτέ τελείως, αλλά σίγουρα με την κατάλληλη αγωγή βελτιώνεται πολύ η εμφάνισή τους.

 

Τι είναι: γραμμοειδή ανοίγματα της επιδερμίδας που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος. Οι ραγάδες είναι κάτι σαν σιωπηρή διαμαρτυρία του δέρματος. Αντίδραση στης έλλειψη ελαστίνης. Δηλαδή όταν οι ίνες του κολλαγόνου σπάσουν, από το τέντωμα, στο σημείο εκείνο το δέρμα δημιουργεί την αντιαισθητική αυτή ουλή. Γι’ αυτό ευθύνονται κυρίως οι υπερβολικές αυξομειώσεις βάρους και σπανιότερα, η απότομη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία. Ανάλογα με το χρώμα του δέρματος κάθε ανθρώπου είναι κόκκινες ή ροζ, ύστερα όμως από αρκετό χρονικό διάστημα γίνονται άσπρες.

 

Η γεωγραφία: σημεία που συνήθως εμφανίζονται οι ραγάδες είναι η περιοχή της κοιλιάς και πλάγια, εκεί όπου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα χαλαρώνει. Εμφανίζονται επίσης στα πόδια, στις εξωτερικές πλευρές των μηρών, στο στήθος και γενικά στα μέρη όπου το σώμα αγαπά να αποθηκεύει λίπος. Έχει πάντως διαπιστωθεί ότι η εμφάνιση τους μπορεί να μην σχετίζεται άμεσα με τα σκαμπανεβάσματα της ζυγαριάς, αλλά με κληρονομική προδιάθεση.

 

Η πρόληψη: η σωστή διατροφή με τη λήψη βιταμινών (C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β) και ιχνοστοιχείων (ψευδάργυρος, σίδηρος) και τον περιορισμό των λιπαρών βοηθά σημαντικά. Όπως κ η φροντίδα του δέρματος με συνεχή ενυδάτωση, κυρίως των σημείων εκείνων που βλέπετε ότι είναι πιο πιθανό δημιουργηθούν οι ουλές.

 

Στην εγκυμοσύνη: χρησιμοποιώντας τα ειδικά προϊόντα για τις ραγάδες θα διατηρήσετε το σώμα σας ελαστικό και σφριγηλό για 9 μήνες και θα περιορίσετε το σπάσιμο του δέρματος που προκαλείται από την αύξηση του σωματικού βάρους και την υπερβολική διάταση στην κοιλιακή χώρα. Η επιλογή των προϊόντων πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με το γιατρό.

 

Μέθοδοι αντιμετώπισης

Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (ecopeel) (5-7 εφαρμογές)

Η μέθοδος με μικροκρυστάλλους (Ecopeel), επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και βοηθάει το δέρμα να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Το ecopeel λειτουργεί με τη βοήθεια μιας συσκευής, η οποία εφαρμόζει σε συγκεκριμένα σημεία, υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων. Η μέθοδος αυτή, που βοηθάει στην ανάπλαση των δομών του δέρματος, σε βάθος, είναι πολύ αποτελεσματική σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα, καθώς δρα στο δέρμα ως peeling κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Έτσι, επιτυγχάνει την εξάλειψη των ραγάδων και μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος.

Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δίνει στο δέρμα τα ίδια αποτελέσματα με το χημικό peeling, χωρίς όμως τις παρενέργειες αυτού, δηλαδή παροδικές δυσχρωμίες και αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι για αρκετό διάστημα.

Το ecopeel είναι απόλυτα φυσικό, ανώδυνο και ασφαλές. Η εφαρμογή του είναι απλή και ελεγχόμενη, με συνέπεια ακριβές αποτέλεσμα που δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμούς. Έτσι μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως μετά στις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ανάπλαση Δέρματος (pixel) (3-5 εφαρμογές)

Η μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου με μικρο-ακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία, όπου οι ιστοί είναι υγιείς και επιταχύνοντας ως εκ τούτου τη διαδικασία της επούλωσης. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως είναι οι ραγάδες. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.Κάθε συνεδρία διαρκεί 10-15 λεπτά περίπου, ενώ η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί αναισθησία. Η ένταση της συσκευής είναι απόλυτα ελεγχόμενη και η θεραπεία μπορεί να γίνει πιο βαθιά ή πιο επιφανειακή, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών που συνιστάται να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 10-15 ημέρες.

Ραδιοσυχνότητες (accent) (5-6 εφαρμογές)

Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες για τη βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας καθώς και της εμφάνισης στα σημεία που θέλουμε να «σβήσουμε» τις ραγάδες.

Η θεραπεία Accent μπορεί να εφαρμοστεί με σημαντικά αποτελέσματα στις περιοχές που κάνουν συνήθως αισθητική την παρουσία τους οι ραγάδες. Στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, να εντείνει τη σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων, αλλά εξίσου αποτελεσματική είναι και στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης, στους μηρούς στους γλουτούς, στα γόνατα και γενικότερα στις περιοχές με χαλάρωση.  Η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε δύο εβδομάδες και ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση της κάθε επιδερμίδας. Η θεραπεία Accent είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μετά την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.

Leave a reply