Λεία και αποτριχωμένη επιδερμίδα με Laser

Βασικό ζητούμενο για μία εντυπωσιακή εμφάνιση είναι η λεία, τέλεια αποτριχωμένη επιδερμίδα. Τρεις εβδομάδες πριν από το ρεβεγιόν είναι η ιδανική στιγμή για μόνιμη αποτρίχωση, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα για να «πέσουν» οι κατεστραμμένες τρίχες και να φανεί το αποτέλεσμα.

Πώς: Το Laser είναι μια ενισχυμένη ακτίνα φωτός, η οποία μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια που, λόγω της μονοχρωματικότητάς της, δρα θερμικά σε καθορισμένους ιστούς, αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα. Με απλά λόγια, η τρίχα απορροφά την ενέργεια του λέιζερ, η οποία φτάνει ως το θύλακά της και τον καταστρέφει, χωρίς να προκαλεί καμία ζημιά στον περιβάλλοντα ιστό. Για την αποτρίχωση με λέιζερ καλό είναι οι τρίχες να είναι εμφανείς και κοντές. Ταυτόχρονα με το λέιζερ, στην περιοχή εφαρμόζεται και ένα ρεύμα παγωμένου αέρα, που φτάνει τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου, ώστε να μην υπάρχει πόνος. Στο τέλος, ο γιατρός εφαρμόζει τοπικά πάγο και μια αλοιφή με κορτιζόνη, προκειμένου να υποχωρήσει το αναμενόμενο κοκκίνισμα.

Χρόνος: Η διάρκεια, ο αριθμός των συνεδριών και η μεταξύ τους απόσταση εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το πάχος και το χρώμα της τρίχας, το στάδιο ανάπτυξή της και το χρώμα του δέρματος. Ενδεικτικά, για την περιοχή των ποδιών, όπου η θεραπεία κρατάει 45 λεπτά με 1 ώρα, θα χρειαστούν 3-5 συνεδρίες με απόσταση 3-4 εβδομάδων μεταξύ τους.

Αποτελέσματα: Το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι μόνιμο, συγκριτικά πάντα με άλλες μεθόδους. Με την πρώτη κιόλας εφαρμογή διαπιστώνει κανείς πως οι τρίχες αργούν πολύ να εμφανιστούν ξανά, ενώ μετά τις 2-3 εφαρμογές είναι εμφανής η αραίωση.

Αντενδείξεις: Η θεραπεία δεν πραγματοποιείται για όσο διατηρείται το μαύρισμα και σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης και ενεργού έρπητα.

Κόστος: Το κόστος κυμαίνεται από 100€ ανά συνεδρία για τις μικρής έκτασης περιοχές, όπως είναι το πρόσωπο, μέχρι 300€ για τις μεγαλύτερες.

Leave a reply