Λαμπερό δέρμα χωρίς πανάδες & δυσχρωμίες

Μετά την πολύωρη ηλιοθεραπεία και την έκθεσή μας στον ήλιο ολόκληρο το καλοκαίρι, το πρόσωπο μας έχει ταλαιπωρηθεί χάνοντας τη φυσική του φρεσκάδα και λάμψη. Είναι πολύ πιθανό να έχουν εμφανιστεί «σημάδια φωτογήρανσης», όπως οι αντιαισθητικές πανάδες και δυσχρωμίες, ή ακόμη μικρές γραμμές και ρυτίδες, εξαιτίας της όχι και τόσο εντατικής περιποίησης στο διάστημα των διακοπών. Αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα μας να αποκτά μία θαμπή όψη, ειδικά στο πρόσωπο μιας και αυτό είναι περισσότερο εκτεθειμένο. Ο πλαστικός χειρούργος Απόστολος Γαϊτάνης, μας προτείνει τρόπους ανανέωσης και αναδόμησης της επιδερμίδας μας.

Μελαγχρωματικές βλαβες

Οι αντιαισθητικές μελαγχρώσεις οφείλονται σε συγκέντρωση ενδογενούς χρωστικής, κυρίως μελανίνης και εμφανίζονται συνήθως μετά από την έκθεση στον ήλιο, ο οποίος επιδρά στο δέρμα προκαλώντας φωτογήρανση.

Πόσο συχνά και σε ποιους εμφανίζονται;

Οι μελαγχρώσεις κάνουν πιο συχνά την εμφάνισή τους στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. Τις περισσότερες φορές παρατηρούνται σε ανθρώπους με ανοιχτά δέρματα που καίγονται εύκολα και έχουν την τάση να εμφανίζουν πανάδες. Άλλοτε πάλι σχετίζονται με ορμονικές διαταραχές, είτε εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης. Πιο συχνά τις συναντάμε σε ηλικίες άνω των τριάντα, όπου οι μελαγχρώσεις αυξάνονται και σκουραίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ αποχρωματίζονται σημαντικά το χειμώνα. Μελαγχρώσεις μπορεί ακόμη να εμφανιστούν μετά από χρήση κάποιων φαρμάκων, σε ουλές από τραύματα, ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Μεσοθεραπεία προσώπου για άμεση ενυδάτωση

Γίνεται με την έκχυση πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος στο μεσόδερμα, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας αισθητικά προβλήματα όπως η δερματική χαλάρωση, η γήρανση του δέρματος. Η εφαρμογή της πραγματοποιείται στις πάσχουσες περιοχές (λαιμό, μέτωπο, ρινοπαρειακές πτυχές, ζυγωματικά κ.α.), με σύριγγες που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, την οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών.

 

Μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες “My Cells”, για αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο της αισθητικής ιατρικής η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου.  Εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, τις  ρυτίδες του προσώπου, τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας καθώς και την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλές, αλωπεκία και τριχόπτωση.

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια P.R.P. (platelet rich plasma), που ουσιαστικά είναι ένα υπο-προϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια, επιτρέποντας έτσι στο σώμα μας να χρησιμοποιήσει μία φυσιολογική οδό υγιούς αντίδρασης σε επιταχυνόμενους ρυθμούς. Η λειτουργία των αυξητικών παραγόντων έγκειται στην ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστοκυττάρων, που με τη σειρά τους μεταπλάσσονται σε ώριμα κύτταρα του προς επί διόρθωση ιστού με σκοπό την γρηγορότερη διαδικασία επούλωσής του.

Leave a reply