Λίφτινγκ χωρίς χειρουργείο με την δύναμη των υπερήχων: Κι όμως, γίνεται!

Υπέρηχοι και ραδιοσυχνότητες για την καταπολέμηση της χαλάρωσης

 

Αν έχετε ήπια ή μέτρια χαλάρωση μπορείτε να ξεκινήσετε προληπτικά μια θεραπεία ενάντια στη φθορά του χρόνου. Όσο πιο νωρίς βοηθήσετε τον οργανισμό σας να παράγει νέο κολλαγόνο και να διατηρήσει το υπάρχον, τόσο πιο αργά θα ξεκινήσει η γήρανση. Μπορεί να είστε 30 και να νιώθετε πως θέλετε να διατηρήσετε τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σας, ή να έχετε παρουσιάσει τα πρώτα σημάδια γήρανσης στα 40 και να θέλετε να σταματήσετε τη φθορά του χρόνου, ακόμα και να πλησιάζετε τα 60 αλλά να μην θέλετε για κανένα λόγο να μπείτε στο χειρουργείο. To μη επεμβατικό λίφτινγκ Ultherapy είναι μια θεραπεία ιδιαίτερα αγαπητή και στους άνδρες, λόγω του φυσικού αποτελέσματος που προσφέρει και του σύντομου χρόνου που χρειάζεται.

 

Διαφορές μεταξύ των δύο τεχνολογιών (υπέρηχοι – ραδιοσυχνότητες) στις οποίες βασίζονται οι δύο θεραπείες:   

 

Η εφαρμογή με το Ultherapy βασίζεται στον κρουστικό υπέρηχο που μεταβιβάζεται στο βάθος του δέρματος στοχευμένα, όσο βαθιά ή επιφανειακά επιθυμούμε – στα 2,5 χιλιοστά περίπου, ώστε να δημιουργεί ένα μικρό «έγκαυμα» στην επιφάνεια του δέρματος διεγείροντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου και προσφέροντας σύσφιξη.

Η ενέργεια των υπέρηχων στοχεύει με ακρίβεια στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων της επιδερμίδας, στο γνωστό SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System): τη στιβάδα εκείνη που «τεντώνεται» σε ένα χειρουργικό face-lift. Επίσης το Ultherapy αποτελεί την μοναδική συσκευή για το πρόσωπο που διαθέτει πιστοποίηση από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων). Πρόκειται για ένα μη επεμβατικό lifting που προσφέρει άμεση σύσφιξη προσώπου, ανορθώνει το περίγραμμα, αντιμετωπίζει ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα χωρίς νυστέρι, εύκολα, άνετα και γρήγορα!

Η εφαρμογή με τις ραδιοσυχνότητες Accent προκαλεί θέρμανση των ιστών κάτω από το δέρμα και δρα με πιο ομοιόμορφο τρόπο προσφέροντας σύσφιξη και παραγωγή κολλαγόνου.

Πλεονεκτήματα Accent:

Ραδιοσυχνότητες accent, εφαρμογή πιο εύκολη στην χρήση, σχεδόν ανώδυνη θεραπεία (αυτό που νιώθει κανείς είναι ελαφριά ζέστη – θερμότητα) μπορεί να γίνει εφαρμογή σε μεγάλες περιοχές μέσα σε μία συνεδρία, καθώς εκτός από το πρόσωπο εφαρμόζεται και στο σώμα σε περιοχές όπου χρειάζεται σύσφιξη.

 

Μειονεκτήματα Accent:

Χρειάζεται να γίνουν κάποιες επαναλήψεις για να υπάρξει αποτέλεσμα, το οποίο σε γενικές γραμμές είναι πιο ήπιο σε σχέση με την εφαρμογή με υπερήχους.

 

Πλεονεκτήματα Ultherapy:

Φυσικό αποτέλεσμα. Το Ultherapy διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Με την πυροδότηση της παραγωγής κολλαγόνου, ο οργανισμός διορθώνει εσωτερικά τις ατέλειες χωρίς να παραμορφώνει και χωρίς να επιβαρύνεται με τοξίνες ή πρόσθετα. Χωρίς παρενέργειες.

Χρειάζεται μία εφαρμογή, είναι πιο στοχευμένη και πιο δραστική θεραπεία, το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με άλλες θεραπείες σύσφιξης, έως και 3 χρόνια.

 

Μειονεκτήματα Ultherapy:

Ο ασθενής νιώθει λίγο παραπάνω ενόχληση κατά την διάρκεια της θεραπείας σε σχέση με τις ραδιοσυχνότητες, σαν κάψιμο και το κόστος της εφαρμογής είναι υψηλότερο.

 

Ενδείξεις: Ενδείκνυται και οι δύο θεραπείες για τοπική χαλάρωση στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, μάγουλα, περίγραμμα λαιμού, προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ.

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές εφαρμογής του Ultherapy είναι:

Περίγραμμα προσώπου

Περιοχή των ματιών

Πηγούνι

Λαιμός

Ντεκολτέ

Επίπεδο ενόχλησης: Με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) ο ασθενής νιώθει μια ελαφριά ζέστη σαν κάψιμο, ενώ με τους υπερήχους (Ultherapy) η αίσθηση αυτή είναι κάπως πιο έντονη.

 

Αποθεραπεία: Μετά τις ραδιοσυχνότητες Accent η αποθεραπεία είναι άμεση, ένα ελαφρύ κοκκίνισμα υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες. Μετά την εφαρμογή Ultherapy με υπερήχους ένα ελαφρύ πρήξιμο υποχωρεί συνήθως την επόμενη μέρα από την θεραπεία.

 

Αριθμός συνεδριών: Με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) χρειάζονται συνήθως 4-8 συνεδρίες, ενώ με το Ultherapy χρειάζεται μία εφαρμογή, είναι σαν να πραγματοποιεί κανείς lifting χωρίς χειρουργείο.

 

Διάρκεια αποτελεσμάτων: Αναφορικά με τις ραδιοσυχνότητες accent η διάρκεια των αποτελεσμάτων προσδιορίζεται σε 1-1,5 χρόνο ενώ με το Ultherapy η διάρκεια φθάνει ως και 3 χρόνια.  

 

Διάρκεια Θεραπείας: Ραδιοσυχνότητες (Accent) 45 λεπτά περίπου

Υπέρηχοι (Ultherapy) 60-90 λεπτά περίπου

Leave a reply