Λίφτινγκ προσώπου

Παλιά το λίφτινγκ το θεωρούσαν “τράβηγμα του δέρματος” και βέβαια αισθητικά σε κανέναν δεν άρεσε. Σήμερα όταν λέμε lifting αναφερόμαστε σε μια σειρά από ειδικές τεχνικές που ακολουθεί ο πλαστικός χειρουργός, με τις οποίες σφίγγει το επιφανειακό απονευρωτικό δίκτυο και τους μυς του προσώπου και τα επαναφέρει στην αρχική νεανική τους θέση, ενώ στη συνέχεια απομακρύνει το δέρμα που περισσεύει.
Πολλές φορές η ρυτιδοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, όπως βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ενέσιμα εμφυτεύματα κ.α. για ακόμα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Χρόνος αποκατάστασης

Τα ράμματα αφαιρούνται μία εβδομάδα μετά από την επέμβαση. Τότε θα έχουν υποχωρήσει το πρήξιμο και το ελαφρύ μελάνιασμα, οπότε η γυναίκα μπορεί ν’ απολαύσει το καινούργιο φρέσκο της πρόσωπο, χωρίς τις ατέλειες και τα σημάδια που επιφέρει ο χρόνος.

Από την εργασία θα χρειαστεί να απουσιάσει μια γυναίκα από μία έως δύο εβδομάδες, ανάλογα με το είδος της ρυτιδοπλαστικής.

 

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται ένα lifting?

Η επέμβαση της ρυτιδοπλαστικής συνιστάται συνήθως στις ηλικίες 45 – 70 που είναι και περισσότερο εμφανή τα σημάδια του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης θα αποφασιστεί αν η επέμβαση θα γίνει με τοπική ή ολική αναισθησία, καθώς και το είδος της ρυτιδοπλαστικής που ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως S lift, MACS lift, mini lift (απλό) ή ολική ρυτιδοπλαστική (full facelift).

 

Τι επιτυγχάνει;

Σκοπός της ρυτιδοπλαστικής είναι να «πάει το ρολόι του χρόνου πίσω» και να βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση του προσώπου, διατηρώντας όμως τα φυσικά χαρακτηριστικά του.

Ο ασθενής στο τέλος της επέμβασης αποκτά ξεκούραστη και φρέσκια όψη, χωρίς να φαίνεται ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματά του;

7-10 χρόνια

 

Πιθανές επιπλοκές

Μόλυνση, μικροαιμάτωμα, μικροανωμαλίες, φλεγμονή (ισχύουν για όλες τις επεμβάσεις).

Leave a reply