Κυτταρίτιδα ώρα μηδέν

Γνωρίστε τα βασικά χαρακτηριστικά της κυτταρίτιδας και αντιμετωπίστε την επιλέγοντας ανάμεσα στις τέσσερις καταλληλότερες μεθόδους που προτείνουν οι ειδικοί.

 

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕΪΝΗ

 

Τι είναι

Η μεσοθεραπεία για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας εφαρμόζεται πολλά χρόνια στο εξωτερικό και τελευταία χρησιμοποιείται στη χώρα μας. Θεωρείται αρκετά αποτελεσματική μέθοδος. Τα αποτελέσματά της είναι ακόμη καλύτερα όταν πραγματοποιείται συνδυστικά με άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, όπως είναι η Ενδερμολογία. Πρόκειται λοιπόν για μια μη επεμβατική μέθοδο, με ενέσεις που περιέχουν πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία εγχέονται στο δέρμα μέσω μικροσκοπικών βελονών.

Νέες εξελίξεις

Οι τελευταίες έρευνες στον τομέα της μεσοθεραπείας έδειξαν την αποτελεσματική δράση της καφεΐνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η μεσοθεραπεία με την ειδική επεξεργασμένη καφεΐνη ενυδατώνει, συσφίγγει, τονώνει και αναπλάθει το δέρμα, δίνοντάς του μια πιο νεανική όψη. Επιπλέον, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, την οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης ουσίας είναι ότι η δράση της στο δέρμα είναι άμεση, γι’ αυτό και θεωρείται η αποτελεσματικότερη μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας.

Η δράση των ενέσεων

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν αισθητικά προβλήματα, όπως η δερματική χαλάρωση, η γήρανση του δέρματος και φυσικά η κυτταρίτιδα.

Η διαδικασία

Η εφαρμογή πραγματοποιείται στις περιοχές όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα με την έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, με μικρές και λεπτές βελόνες, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία

Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και συνήθως πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα μίας έως δύο εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας φαίνονται ήδη από τη δεύτερη συνεδρία και η κυκλοφορία αποκαθίσταται ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα κύτταρα που συμπιέζονται και παρουσιάζουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Οι πολύτιμες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα συσφίγγουν το δέρμα, βελτιώνουν την κυκλοφορία και βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τα λιποκύτταρα και τις τοξίνες.

Η ασθενής, αφού έχει ολοκληρώσει έναν αριθμό συνεδριών, μπορεί 6 μήνες μετά να επαναλάβει μερικές συνεδρίες για διατήρηση του αποτελέσματος. Συνήθως συστήνονται τρεις επαναληπτικές εφαρμογές (μία ανά εβδομάδα).

Τι πρέπει να προσέξετε

Μεταξύ των θεραπειών, αυτό που χρειάζεται να προσέξει η ασθενής είναι να κάνει δροσερά ντους με χλιαρό νερό.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας εμφανίζονται συνήθως κάποιες ελαφρές μελανιές στα σημεία της εφαρμογής, οι οποίες όμως υποχωρούν σταδιακά.

Η μεσοθεραπεία αντενδεικνύεται σε ασθενείς με υπερευαισθησία στην καφεΐνη, γι’ αυτό και πρέπει πάντα να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό, που θα συνεκτιμήσει όλους τους ατομικούς παράγοντες προτού προχωρήσει στη θεραπεία.

Leave a reply