Κόψε τα «ΨΩΜΑΚΙΑ» Εύκολα!

Οι γλουτοί και οι μηροί είναι τα «δύσκολα» σημεία στο σώμα των περισσότερων Ελληνίδων. Η πλαστική χειρουργική έρχεται να διορθώσει τις αναλογίες μας με ασφαλείς, γρήγορες και απλές επεμβάσεις.

 

ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ: ΤΕΛΕΙΟ ΜΕ ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

 

Τι κάνει Αφαιρεί τα λιποκύτταρα από πιο επιφανειακά σημεία του σώματος με ειδικές μικροκάνουλες. «Αυτό μπορεί να γίνει, ανάλογα με την περίπτωση, με μία από τις τεχνικές: υγρή τεχνική, υπερήχους και ηλεκτρική υποβοήθηση» επισημαίνει ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός. Επειδή η αφαίρεση πραγματοποιείται με πολύ λεπτές κάνουλες, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην λεπτομέρεια, δικαιολογώντας έτσι και το όνομά της. Το λίπος, αφού ξεπλυθεί, μπορεί να επανατοποθετηθεί σε άλλα σημεία, και στο πρόσωπο και το σώμα, διορθώνοντας άλλες ατέλειες, όπως ρυτίδες, το σχήμα των χειλιών και των γλουτών ή κάποιες δυσμορφίες.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ

 

Υγρή: Υποβάλλεσαι σε ολική ή τοπική αναισθησία και στη συνέχεια εγχύεται στην επίμαχη περιοχή φυσιολογικός ορός με τοπικό αναισθητικό, το οποίο βοηθά στη διάσπαση του λίπους. Με αυτό τον τρόπο η αφαίρεση γίνεται ευκολότερη και οι μώλωπες περιορίζονται.
Με υπερήχους: Στη συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται μια διπλή κάνουλα. Το ένα τμήμα της μεταφέρει την ενέργεια των υπερήχων που διασπούν το λίπος και το δεύτερο το απομακρύνει. Ωστόσο, αυτή η τεχνική πραγματοποιείται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.
Με ηλεκτρική υποβοήθηση: Η κάνουλα πάλλεται 90 φορές το δευτερόλεπτο κατά 2 χιλιοστά, διασπώντας έτσι τα λιποκύτταρα. Αυτή η τεχνική επιτρέπει στο χειρουργό να δώσει περισσότερη βάση στη «γλυπτική» της περιοχής, αφού δε χρειάζεται να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη διάσπαση του λίπους.
Η επόμενη μέρα: «Θα πρέπει να φοράς έναν ελαστικό, λίκρα κορσέ για 3 με 4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο» σημειώνει ο Απόστολος Γαϊτάνης. Εμφανίζονται, επίσης, μώλωπες και πρήξιμο, αλλά με τις εξελιγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά περιορισμένα. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει έπειτα από 4 έως 7 ημέρες, ανάλογα με την έκταση της λιπογλυπτικής, ενώ η επιστροφή στο γυμναστήριο έπειτα από 3 εβδομάδες.

Leave a reply