Κοιλιοπλαστική

Μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, ειδικά μετά την εγκυμοσύνη και τις αυξομειώσεις βάρους που συμβαίνουν στο σώμα είναι και αυτή της κοιλιοπλαστικής. Η εγκυμοσύνη επηρεάζει πάρα πολύ την περιοχή της κοιλιάς, λόγω της διάτασής της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ραγάδων και τη δημιουργία χαλάρωσης, τόσο στους μυς, όσο και στο δέρμα της κοιλιάς. Οι ραγάδες δεν θεραπεύονται εύκολα, μπορεί όμως να περιοριστεί η εμφάνισή τους, με συχνή λίπανση και περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη μετά την εγκυμοσύνη, η γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική, για την αφαίρεση του περιττού δέρματος και συρραφή των μυών.

 

Χρόνος αποκατάστασης

Μετά την επέμβαση η αποθεραπεία διαρκεί από μία έως τρεις εβδομάδες, ανάλογα με την περίπτωση. Ο ελαστικός επίδεσμος φοριέται μέρα και νύχτα, ενώ για να επισκεφθείτε το γυμναστήριο θα χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Τις 1-2 πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση ο γιατρός θα σας συστήσει να απέχετε από την εργασία σας.

 

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται?

Για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, μπορεί να εφαρμοστεί η κοιλιοπλαστική στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς και να συσφίξει τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος.  Ανάλογα τον βαθμό χαλάρωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί ολική ή μίνι κοιλιοπλαστική.

Σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μίνι κοιλιοπλαστική με την χειρουργική τομή να πραγματοποιείται ακριβώς πάνω από το εφήβαιο, με μήκος που διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Ο ομφαλός μένει στη θέση του και η χαλάρωση διορθώνεται με την αφαίρεση του περιττού λίπους.

Η ολική κοιλιοπλαστική, γίνεται με χειρουργική τομή διαγώνια, περνώντας πάνω από το εφήβαιο και μικρή τομή γύρω από τον ομφαλό. Το δέρμα και το λίπος κινητοποιούνται ψηλά έως το στέρνο και η ποσότητα που περισσεύει και προκαλεί τη χαλάρωση, αφαιρείται. Το κοιλιακό τοίχωμα σφίγγεται με μόνιμα ράμματα.

 

Τι επιτυγχάνει;

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά και ο χρόνος ολοκλήρωσής τους εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες. Στο τέλος της αποθεραπείας η κοιλιά εμφανίζεται πιο λεία, σφικτή & γεροδεμένη.

 

Για πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του;

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

 

Πιθανές επιπλοκές

Πιθανές επιπλοκές όπως και σε όλες τις επεμβάσεις μπορεί να είναι: Μόλυνση, μικροαιμάτωμα, μικροανωμαλίες, φλεγμονή (ισχύουν για όλες τις επεμβάσεις).

Leave a reply