Καλλίγραμμα πόδια με την βοήθεια του πλαστικού χειρουργού

Μπορεί μέχρι χθες να χάζευες με λατρεία τις μίνι φούστες και να ζήλευες όσες τις φορούσαν. Όχι πια! Τώρα μπορείς και συ να αποκτήσεις καλλίγραμμες γάμπες, λεπτά γόνατα και σέξι αστραγάλους. Γιατί με τη λιποαναρρόφηση θα σταματήσεις επιτέλους να το βάζεις στα πόδια από το πρόβλημα.

 Πάτα πόδι!

Είσαι υγιείς με κανονικό βάρος, κάνεις γυμναστική και προσέχεις τη διατροφή σου. Δυστυχώς όμως τα γόνατα σου παραμένουν χοντρά, όπως επίσης οι γάμπες και οι αστράγαλοι σου. Μην απελπίζεσαι! Η λύση είναι πολύ απλή και αποτελεσματική και λέγεται λιποαναρρόφηση. Ο γιατρός αφαιρεί τα λιποκύτταρα μέσα από πολύ μικρές τομές με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης.

Μπορώ να αποκτήσω τα πόδια της Χάιντι Κλουμ;

Πρέπει να ξέρεις ότι η εμφάνισή μας οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος σε γενετικούς παράγοντες, αλλά και στο αποτέλεσμα της δικής σου προσπάθειας που έχει να κάνει με το τι τρως και με το αν γυμνάζεσαι. Ενώ, λοιπόν, εσύ τρέφεσαι κυρίως με καρότα σαν τον Μπαγκς Μπάνι και περπατάς χιλιόμετρα στο διάδρομο εμφανίζεις τοπικές συλλογές λίπους. Αρκετές φορές οι συλλογές αυτές οφείλονται στην κληρονομικότητα αλλά και στο φύλο, γι’αυτό και αντιστέκονται τόσο καιρό στα όπλα σου. Η επίθεση με τη λιπογλυπτική σου υπόσχεται απαλλαγή από το αντιαισθητικό λίπος και αξιοζήλευτα πόδια!

Όλα σε ένα τα βρήκα

Αφού την πήρες την απόφαση να μπεις στο χειρουργείο, καλύτερα να κάμεις τη λιπογλυπτική και στα τρία σημεία μαζί. Δηλαδή γόνατο-γάμπα- αστράγαλο. Απλώς σκέψου ότι συνδυάζοντας τα, θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο ανάρρωσης, θα έχεις όμως ξεμπερδέψει με μία επίσκεψη!

Τρεχάτε ποδαράκια μου

Αν είσαι από 18 μέχρι 60 ετών, μπορείς να προχωρήσεις στην συγκεκριμένη επέμβαση. Πριν το χειρουργείο ο γιατρός σου θα συμβουλέψει να κόψεις ή να περιορίσεις το κάπνισμα και να αποφύγεις τη λήψη πολυβιταμίνων, ασπιρίνης και άλλων μη στεροειδών αναλγητικών φαρμάκων, όπως π.χ. το voltaren, καθώς αυτά αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας μετά την επέμβαση.

Που να πω τον πόνο μου

Μετά την επέμβαση μπορεί να παρουσιαστεί μέτριος πόνος, ο οποίος όμως, αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά. Οι περισσότερες λιποαναρροφήσεις και λιπογλυπτικές γίνονται με τοπική αναισθησία, εκτός αν έχεις πολύ άγχος και ο γιατρός σου κρίνει ότι πρέπει να σου κάνει γενική. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ασθενής επιστρέφει σπίτι της την ίδια μέρα.

Πόδια με 0% λιπαρά

Γενικά από το σώμα επιτρέπεται να αφαιρεθούν μέχρι 3 – 4 lt λίπους. Από το γόνατο 50 – 300 cc ανάλογα με την περίπτωση. Το ίδιο ισχύει και στις γάμπες.

Φτου και βγαίνω

Βγαίνοντας από το χειρουργείο, μην περιμένεις να φοράς μίνι και ψηλοτάκουνα. Θα δεις στα πόδια σου πρήξιμο και μώλωπες (οι οποίοι όμως θα υποχωρήσουν μετά από μια βδομάδα), θα πρέπει να φοράς ελαστικό lycra κορσέ ή παντελόνι  για 3 με 4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Στην  επέμβαση αυτή δεν υπάρχουν ράμματα. (απλώς πολύ μικρές τομές οι οποίες μάλιστα, δύσκολα φαίνονται). Καθώς περνά ο καιρός θα γίνουν άσπρες μικρές γραμμές μήκους 3-4 χιλιοστών.

Με σταθερά βήματα

Μετά το χειρουργείο σκέψου ότι θα πρέπει να ξεκουραστείς και να σε κακομαθαίνουν για 1 με 2 ημέρες (ολόκληρη επέμβαση θα έχεις κάνει, μην το ξεχνάς). Στις δραστηριότητες σου και στην εργασία σου μην περιμένεις να επιστρέψεις τρέχοντας. Σκέψου ότι για 3 εβδομάδες απαγορεύεται να πας στο γυμναστήριο. Μετά την τρίτη εβδομάδα μπορείς ν ξεκινήσεις λεμφικό μασάζ.

Στραβο-πατήματα

Οι πιο συχνές επιπλοκές που μπορεί να παρατηρηθούν, είναι μικροανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος, μικρές ασυμμετρίες και παράταση της περιόδου που υπάρχουν μώλωπες και πρήξιμο. Επίσης, έχει παρατηρηθεί σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση μετά από ένα χρόνο για να διορθωθούν οι μικροατέλειες. Αν ακούσεις πάντως, τις συμβουλές του γιατρού σου πριν και μετά την επέμβαση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Στάσου προσοχή

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο εφόσον βέβαια συνεχίζεις να προσέχεις το βάρος σου, να τρως υγιεινά και να γυμνάζεσαι. Αν πάλι μείνεις έγκυος και πάρεις πολλά κιλά, να ξέρεις ότι η περιοχή της λιποαναρρόφησης θα επιβαρυνθεί σε μικρότερο όμως βαθμό από ότι αν δεν είχε γίνει επέμβαση.

Leave a reply