Και οι άνδρες θέλουν τον πλαστικό τους!

Ποιες θεραπείες προτιμούν οι άνδρες όταν επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό;

 

Οι σύγχρονες τάσεις και το life style της εποχής μας, θέλουν όχι μόνο την γυναίκα αλλά και τον άνδρα να δείχνει όσο γίνεται νεότερος.

Αρκετοί άνδρες όλων των ηλικιών επισκέπτονται σήμερα – περισσότερο από ότι παλαιότερα – έναν πλαστικό χειρουργό, για αισθητικούς λόγους, επιθυμώντας μια πιο συμμετρική μύτη, ένα αναζωογονημένο πρόσωπο, μια λεπτότερη μέση. Οι επεμβάσεις που εφαρμόζονται για την επίτευξη αυτών των στόχων, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα του δέρματος, ο σωματότυπος, η ηλικία και η γενικότερη κατάσταση της υγείας.

Οι πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις για έναν άνδρα είναι αυτές που έχουν ως στόχο την βελτίωση του σώματός του. Βέβαια στις μέρες μας δεν αποτελεί πλέον ταμπού ακόμη κι ένας άνδρας να κάνει botox ή ενέσιμα (υαλουρονικό οξύ) για να βελτιώσει την εμφάνιση στο πρόσωπό του. Ιδανικό αντρικό σώμα, σήμερα, θεωρείται το αθλητικό κορμί, με φαρδείς ώμους και στήθος, επίπεδη κοιλιά και στενούς γοφούς. Παρόλ’ αυτά, με την πάροδο του χρόνου, στους άντρες υπάρχει η τάση συγκέντρωσης λίπους γύρω από την κοιλιά, στο στήθος (γυναικομαστία), στο πηγούνι και στο λαιμό. Έτσι, οι άντρες αναζητούν την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, για να αφαιρέσουν από τις περιοχές αυτές το λίπος, το οποίο αντιστέκεται στη δίαιτα και την γυμναστική. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λιποαναρρόφηση μπορεί να διορθώσει πολύ αποτελεσματικά τις προβληματικές περιοχές. Οι άντρες διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματός τους περισσότερο απ’ ότι οι γυναίκες και οι περιοχές του λίπους κάτω από το δέρμα τείνουν να είναι πιο ανθεκτικές από ότι στις γυναίκες, με αποτέλεσμα η λιποαναρρόφηση να είναι συνήθως περισσότερο αποτελεσματική στους άντρες. Για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, μπορεί η λιποαναρρόφηση να συνδυαστεί και με άλλη πλαστική επέμβαση, όπως κοιλιοπλαστική ή γυναικομαστία.

 

Για την αραίωση των μαλλιών, που απασχολεί αρκετούς άνδρες, σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε μια τέτοια επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, παίζει ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και το φυσικό αποτέλεσμα.

Η σύγχρονη τεχνική για τη μεταμόσχευση μαλλιών περιλαμβάνει την μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων από το πίσω μέρος του κεφαλιού στο μπροστινό. Η τεχνική αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία, στο ιατρείο του ειδικού δεν χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο και δίνει πολύ φυσικά αποτελέσματα.

Επίσης για όσους εμφανίζουν τριχόπτωση ή ήπιας μορφής αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής υπάρχει και η μέθοδος PRP (μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες). Εφαρμόζεται σε περιστατικά τριχόπτωσης, όπως ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, εποχική τριχόπτωση κ.α. Η διαδικασία γίνεται ως εξής: Ο γιατρός κάνει λήψη αίματος και απομονώνει από αυτό το πλάσμα με τα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια τα εγχέει με τρόπο ενέσιμο στο τριχωτό της κεφαλής.

Συνήθως συνιστάται να πραγματοποιούνται δύο εφαρμογές, μετά από ένα μήνα η δεύτερη επαναληπτική θεραπεία. Η θεραπεία εμφύτευσης μαλλιών με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα, δεν παρουσιάζει ανεπιθύμητες ενέργειες εκτός από ένα ελαφρύ κοκκίνισμα μετά την εφαρμογή, το οποίο και υποχωρεί σταδιακά. Συνήθως συνιστάται επανάληψη μετά από 1 εξάμηνο.

Leave a reply