Ιδανικό στήθος

Γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η εμφάνιση του γυναικείου στήθους, για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας. Η επέμβαση αυξητικής στήθους είναι μία από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής διεθνώς. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης – έχοντας περισσότερες από χίλιες επεμβάσεις στήθους στο ενεργητικό του – εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνικές, με απόλυτη ασφάλεια, προσφέροντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

 

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα ενθέματα σιλικόνης.

Όλα τα ενθέματα για την αυξητική στήθους αποτελούνται από μία εξωτερική σακούλα, η οποία είναι φτιαγμένη από στερεά σιλικόνη. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι το περιεχόμενο της. Έτσι, στα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη ή τα πιο σύγχρονα cohesive gel ενθέματα σιλικόνης, όπου το περιεχόμενο είναι ένα gel σιλικόνης. Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται από το 1961 και στην Ευρώπη είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ενθέματα, σε ποσοστό 80 – 85% του συνολικού αριθμού ενθεμάτων για αύξηση στήθους. Άλλα ενθέματα είναι τα ενθέματα με φυσιολογικό ορό, τα ενθέματα Sοya oils και τα ενθέματα φυσιολογικού ορού και πολυσακχαριδίων Hydrogel, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πια.

 

Τι προσφέρουν τα νέα ενθέματα – (high profile)

Τα νέα ενθέματα σιλικόνης σε μορφή ζελ (high profile) διαθέτουν υψηλό profile και μικρή διάμετρο βάσης για να γεμίσουν το στήθος και να φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Διαθέτουν μικρή διάμετρο και το σχήμα τους έχει υψηλό προφίλ δηλ. προέχει (εξέχει) προς τα πάνω – σαν μυτερή σταγόνα. Το κάτω μέρος η βάση του  είναι μικρή και όσο χρειάζεται στενή και το πάνω μέρος πεταχτό για να φαίνεται έτσι πιο φυσικό.    

 

Πώς γίνεται η επέμβαση?

Υπάρχουν τρία διαφορετικά σημεία όπου μπορεί να τοποθετηθεί η μικρή, χειρουργική τομή 4cm. Στην μασχάλη (σπάνια), στη θηλαία άνω (στην περιοχή της θηλής) και στην υπομάστιο πτυχή, δηλαδή κάτω από το στήθος, που είναι και η πιο συχνή περιοχή. Μια άλλη απόφαση που θα ληφθεί στην πρώτη επίσκεψη, είναι αν το ένθεμα της σιλικόνης θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ της γυναίκας. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, το οποίο δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, τότε το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος και την περιτονία του μυός (τεχνική sub facial). Στην περίπτωση που η γυναίκα δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ για φυσικό αποτέλεσμα χωρίς πόνο.

 

Μετά την επέμβαση 

H επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει μία νύχτα στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να έχει κανονίσει άδεια από την εργασία της για 5 μέρες περίπου. Μετά την επέμβαση φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν για δύο εβδομάδες μέρα – νύχτα, ενώ ένας μικρός ή μέτριος πόνος αντιμετωπίζεται με ειδικά αναλγητικά. Στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για δύο εβδομάδες ακόμη. Η ασθενής επισκέπτεται τον γιατρό μετά από μία εβδομάδα περίπου για να ελεγχθούν οι χειρουργικές τομές. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.

 

Πώς γίνεται η μαστογραφία κι αν την εμποδίζουν τα ενθέματα σιλικόνης?

Η εξέταση της μαστογραφίας μπορεί να πραγματοποιηθεί κανονικά και δεν εμποδίζεται από τα ενθέματα σιλικόνης. Με την καινούργια τεχνική της ψηφιακής μαστογραφίας γίνεται πιο εύκολη η εξέταση του στήθους.

 

Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάψα χρειάζεται αλλαγή?!

Σπάνια μπορεί να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα και να απαιτηθεί ως έσχατη λύση η αφαίρεση των ενθεμάτων. Επίσης, σε σπάνιες περιπτώσεις συμβαίνει να μην είναι αποδεκτή η εμφάνιση του στήθους ή η αίσθηση αφής που έχει η γυναίκα, μετά την αυξητική. Αυτό βέβαια δεν έχει καμία σχέση με «αποτυχημένη» επέμβαση, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί εξ αρχής. Συγκεκριμένα, μετά την τοποθέτηση των ενθεμάτων θα αναπτυχθεί φυσιολογικά από τον οργανισμό γύρω τους ένας προστατευτικός υμένας που ονομάζεται κάψα. Αν η κάψα σκληρύνει υπερβολικά (γεγονός που μπορεί να συμβεί σε ποσοστό 3-5%) μπορεί να χρειασθεί επανεπέμβαση για να διορθωθεί η σκλήρυνση.

 

Πόσο καιρό κρατά η επέμβαση είναι για πάντα?

Θεωρητικά είναι εφ’ όρου ζωής η διάρκεια των ενθεμάτων. Μπορεί να χρειαστεί η ανανέωσή τους μετά από 10-15 χρόνια περίπου.

 

Αυξητική εξπρές… με Macrolane

Το συγκεκριμένο filler χρησιμοποιείται για να ανορθώσει, να επαναδιαμορφώσει και να αυξήσει το μέγεθος του στήθους.

Το Macrolane εισάγεται στο στήθος με μικρές ενέσεις από την κορυφή, αυξάνοντάς το κατά ένα τουλάχιστον νούμερο, λειτουργεί όπως ακριβώς τα anti-ageing fillers για το πρόσωπο. Ενώ τα αποτελέσματά του διαρκούν για 18 περίπου μήνες.

Κατά την εφαρμογή του macrolane χρειάζεται προσοχή στην χρήση και την ποσότητα του υλικού, ώστε να μην διαταραχθεί η μελλοντική ακτινογραφική εικόνα της περιοχής σε ενδεχόμενη μαστογραφία.

Leave a reply