Θεραπείες της τελεύταίας στιγμής

ΛΕΙΖΕΡ, ΒΑΘΙΑ ΠΙΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΝΕΣΙΜΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ.

 

ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ

Πως: Ο γιατρός με μια ειδική συσκευή ψεκάζει στο πρόσωπο, αέρα με μικροσκοπικούς κρυστάλλους αργιλίου, οι οποίοι τρίβουν την επιφάνεια του δέρματος. Η θεραπεία λειτουργεί ως πίλινγκ: κάνει βαθύ καθαρισμό, αποκρίνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά το δέρμα να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Μπορεί να εντενδείκνυται στην ενεργό ακμή, βοηθάει όμως στην εξάλειψη των ουλών που συνήθως αφήνει πίσω της. Παράλληλα, απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και μειώνει την λιπαρότητα, δηλαδή αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα και την υφή του δέρματος.

Πότε; η θεραπεία, η οποία μοιάζει με ελεγχόμενη αμμοβολή, είναι ανώδυνη, αλλά, μπορεί να υπάρξει κάποιος μικρός ερεθισμός, ο οποίος συνήθως υποχωρεί την επόμενη μέρα- στη χειρότερη περίπτωση, ύστερα από 2-3 μέρες. Το πρόσωπο θα δείξει πιο λαμπερό και φρέσκο και με μια μόνο συνεδρία πριν από μια σημαντική βραδιά. Συνήθως, συστήνονται 4-7 θεραπείες (μια την εβδομάδα).

 

AHA PEELING (ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ)

Πως: με επάλειψη και μασάζ. Το πίλινγκ  με AHA είναι ένα διάλυμα με οξέα φρούτων διαφορετικών συγκεντρώσεων, σε υγρή μορφή, το οποίο, απλώνεται στο δέρμα με πινέλο. Καταστρέφει τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος και το αναγκάζει να αναγεννηθεί.

Πότε: μπορεί να γίνει σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και σε λεπτές επιδερμίδες, καθώς είναι ήπιο και δεν προκαλεί ερεθισμό. Από την πρώτη συνεδρία το πρόσωπο φαίνεται πιο λαμπερό, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις δραστηριότητες σας. Όσο περισσότερες θεραπείες ακολουθούν, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Συνήθως συστήνονται 4-10 θεραπείες.

 

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Πως: χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια.

Πότε: όλες οι θεραπείες με ενέσιμα, μπορεί να προκαλέσουν κάποια μελανιά, γι’αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και έχει διάρκεια από 6 μήνες έως 1 χρόνο.

 

 

ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΛΕΪΖΕΡ

Πως: με λέιζερ. Περνώντας ο χρόνος, το χόριο (ο βαθύτερος ιστός του δέρματος) τεμπελιάζει. Τα κύτταρα (ινοβλάστες) δουλεύουν λιγότερο και χαλάει η δομή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Τοποθετώντας την ειδική συσκευή λέιζερ πάνω στο δέρμα, η θερμική ενέργεια του μηχανήματος περνάει στο χόριο και ενεργοποιεί τη λειτουργία των ινοβλαστών, οι οποίοι με τη σειρά τους παράγουν κολλαγόνο. Χαρίζει ελαστικότητα, σύσφιξη και λάμψη στο δέρμα.

Πότε: ένας ελαφρύς ερεθισμός που μπορεί να δημιουργηθεί υποχωρεί από την επόμενη μέρα. Συνήθως συστήνονται 4-6 θεραπείες, ανά 2 με 3 εβδομάδες κάθε μία.

 

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΊΑ

Πως: ο γιατρός δημιουργεί ένα κοκτέιλ από ελεύθερα μόρια υαλουρονικού οξέος, βιταμίνες, αντιοξειδωτικούς παράγοντες, συσφιγκτικές και αντιγηραντικές ουσίες ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και την ηλικία. Δηλαδή δε μια νεαρή γυναικά προσφέρει περισσότερες βιταμίνες, ενώ σε μια μεγαλύτερης ηλικίας περισσότερες συσφιγκτικές ουσίες. Εγχύει με ένεση το υγρό στις περιοχές, αφού προηγουμένως έχει τοποθετήσει αναισθητική κρέμα. Πρόκειται για πολλά μικρά τσιμπηματάκια της βελόνας (τα οποία παρεμπιπτόντως κινητοποιούν τους επουλωτικούς μηχανισμούς του δέρματος που χάνουν αυτή την ικανότητα όσο μεγαλώνουμε). Αντιμετωπίζει λεπτές ρυτίδες και χαλάρωση σε πρόσωπο, λαιμό και μπούστο. Το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και ελαστικό.

Πότε: η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση και αν υπάρξει κάποιος ερεθισμός, υποχωρεί σε 2-3 μέρες. Συνήθως συστήνονται 4 συνεδρίες (μια ανά 15 μέρες 1 μήνα).

 

BOTOX

Πως: σβήνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στο μεσόφρυο, στο μέτωπο. Με λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν  εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί  τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πότε: σε 7-15 μέρες φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Σε 4 μήνες η βουτιλιδική τοξίνη έχει φύγει από τους μυς, ενώ αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία, το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Leave a reply