Θεραπείες ομορφιάς πριν τα Χριστούγεννα

Με deadline το ρεβεγιόν, μπορείς να αποκτήσεις νεανικό βλέμμα και εμφανώς ανανεωμένο look, αφού επεμβατικές και μη αισθητικές θεραπείες δεν σε κρατούν καιρό στο σπίτι ούτε σε προδίδουν με σημάδια.

 

Νέα βλεφαροπλαστική με κανθοπηξία

 

Πότε τη χρειάζομαι; Όταν νιώθεις πως φαίνεσαι μεγαλύτερη, εξαιτίας μιας ενοχλητικής χαλάρωσης στο κάτω βλέφαρο.

Πώς γίνεται; Στη νέα τεχνική, ο γιατρός χρησιμοποιεί πολύ λεπτά ράμματα τα οποία τοποθετεί στην περιοχή του έξω κανθού (στην έξω γωνία του ματιού δηλαδή), για να στηρίξει και να συσφίγξει το χαλαρωμένο κάτω βλέφαρο, εφαρμόζοντας έτσι κανθοπηξία. Κάνει επίσης χρήση ειδικών απορροφήσιμων ραμμάτων για να δημιουργήσει ένα εντύπωμα στην περιοχή, έτσι ώστε να μη φαίνεται πως έχεις χειρουργηθεί, εξασφαλίζοντάς σου έτσι φυσιολογικό αποτέλεσμα αλλά και διακριτικότητα.

Πόσο θα πονέσω; Μετά την επέμβαση, θα εμφανίσεις λίγο πρήξιμο και μελάνιασμα, που υποχωρούν σε 10 ημέρες, ενώ τα ράμματα με τη μέθοδο της κανθοπηξίας απορροφώνται σε περίπου 6 εβδομάδες.

Θα κάτσω καιρό στο σπίτι; Σε 7-10 ημέρες μπορείς να επιστρέψεις στις  επαγγελματικές δραστηριότητες, αλλά πάντα με προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού σου.

Θα δείχνω νεώτερη; Με την αποκατάσταση της εικόνας των βλεφάρων και με τη σύσφιγξη που πραγματοποιείται παράλληλα στην περιοχή λόγω της πρωτοποριακής μεθόδου, εμφανίζεις ένα πρόσωπο πιο ζωντανό, ενώ το βλέμμα γίνεται πιο έντονο, άρα φαίνεσαι σαφώς νεώτερη.

 

Restylan Vital Light Υαλουρονικό νέας γενιάς

 

Πότε το χρειάζομαι; Όταν ενοχλείσαι από τις λεπτές γραμμές που διακρίνεις στο πρόσωπο και το λαιμό.

Πώς γίνεται; Με τη βοήθεια της ειδικής τεχνικής έγχυσης “peninjector” που διαθέτει το Restylane για να αποκαθιστά και να διατηρεί την ισορροπία του δέρματος, βελτιώνοντας ορατά την ποιότητά του.

Πόσο θα πονέσω; Όσο πονά το ανεπαίσθητο τσίμπημα της βελόνας που περιέχει αυτό το ενέσιμο υλικό.

Θα κάτσω καιρό στο σπίτι; Την άλλη μέρα θα πας στη δουλειά σου, ενώ μπορείς να το κάνεις ακόμα και στο lunch break σου!

Θα δείχνω νεώτερη; Το συγκεκριμένα ενέσιμο βοηθά και στη δέσμευση της υγρασίας, επομένως βελτιώνει την ελαστικότητα και προσφέρει ένα πιο φρέσκο και φυσικό τόνο στο δέρμα.

 

Υαλουρονικό και στα χείλη

 

Πότε το χρειάζομαι; Εάν θέλεις να βελτιώσεις το σχήμα το χειλιών σου ή απλά να τους χαρίσεις επιπλέον όγκο.

Πώς γίνεται; Ο γιατρός εφαρμόζει πρώτα μικρές αναισθητικές ενέσεις στο στόμα, ώστε να το “μουδιάσει”. Στη συνέχεια και αφού περάσουν περίπου 5 λεπτά, εγχέει ενέσιμο τζελ υαλουρονικού οξέως στα χείλη ώστε να αυξήσει τον όγκο τους. (Να θυμάσαι πως την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και εάν θέλεις να “γεμίσεις” ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα).

Πόσο θα πονέσω; Όσο πονά το ανεπαίσθητο τσίμπημα της βελόνας που περιέχει αυτό το ενέσιμο υλικό.

Θα κάτσω καιρό στο σπίτι; Για 2-3 μέρες μπορεί να νιώθεις πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως υποχωρούν στη συνέχεια, οπότε ουσιαστικά μπορείς άμεσα να πας στη δουλειά σου.

Θα δείχνω φυσική; Εξαρτάται από τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η έγχυση, καθώς επίσης και από το τι έχεις ζητήσει από τον πλαστικό σου. Ορισμένες απαιτούν  χείλη με αρκετά μεγάλο όγκο, οπότε εκεί το αποτέλεσμα ενδέχεται να ξεφύγει από τα πλαίσια της αισθητικής και της αρμονίας.

 

Mini Face lift

 

Πότε το χρειάζομαι; Όταν το πρόσωπό σου εμφανίζει ελαφριά χαλάρωση.

Πώς γίνεται; Για να είναι φυσικό και να έχει διάρκεια, θα πρέπει με το “τράβηγμα” του δέρματος, να “τραβηχτούν” και να τεντωθούν ταυτοχρόνως και οι ιστοί που βρίσκονται από κάτω, να “ανασηκωθούν” και στη συνέχεια να συρραφούν με ειδικά ράμματα, ώστε το πρόσωπο να αποκτήσει νεανικότερη όψη.

Πόσο θα πονέσω;

Θα κάτσω καιρό στο σπίτι;

Θα δείχνω νεώτερη; Ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος, “αφαιρούνται” 7-10 χρόνια.

 

Αυξητική στήθους

 

Πότε τη χρειάζομαι; Όταν διαθέτεις μικρότερο στήθος από αυτό που θα ήθελες ή όταν απλώς θες να πεις κι εσύ “ναι” στη most wanted αισθητική επέμβαση παγκοσμίως.

Πώς γίνεται; Με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου 1 ώρα και η χειρουργική τομή, που συνήθως “κρύβεται” κάτω από το στήθος, δεν ξεπερνά τα 4 εκατοστά. Να ξέρεις πως αν ήδη έχεις αρκετό στήθος, το οποίο δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, τότε το ένθεμα τζελ σιλικόνης τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος, ενώ στην περίπτωση που δεν διαθέτεις αρκετό όγκο στο στήθος, τότε, για να καλυφθεί το ένθεμα, το τζελ σιλικόνης τοποθετείται κάτω από τον μυ.

Πόσο θα πονέσω; Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να λαμβάνεις αναλγητικά για την αντιμετώπιση του μικρού ή μέτριου πόνου που θα ακολουθήσει.

Θα κάτσω καιρό στο σπίτι; Μπορείς να επιστρέψεις στο σπίτι αργά την ίδια ημέρα ή έπειτα από παραμονή μίας νύχτας στο νοσοκομείο, ενώ ο γιατρός θα σου συστήσει να φοράς συνεχώς ειδικό ενισχυτικό σουτιέν. Έπειτα από 10 ημέρες θα κάνεις επανέλεγχο των τομών, ενώ η αποθεραπεία θα διαρκέσει από 1 εβδομάδα έως 10 ημέρες.

Θα δείχνω φυσική;

 

 

Λιπαναρρόφηση

Πότε το χρειάζομαι; Όταν σε ενοχλούν τα “ψωμάκια”, το συγκεντρωμένο λίπος στην εσωτερική πλευρά των μηρών, την εσωτερική πλευρά των γονάτων, αλλά και ακριβώς επάνω από το γόνατο, εκεί που ξεκινάει το πόδι.

Πώς γίνεται; Όταν πραγματοποιείται σε μία μόνο περιοχή μπορεί να επιτευχθεί με τοπική αναισθησία και μέθη, ενώ όταν απευθύνεται σε περισσότερα σημεία, συνήθως γίνεται με γενική αναισθησία. Στη συνέχεια, μέσα από μικρές τομές και με ειδικές “κάνουλες” ο γιατρός αφαιρεί το περιττό λίπος.

Πόσο θα πονέσω; Σίγουρα θα διαπιστώσεις πρήξιμο και μελανιές στην περιοχή, ενώ ίσως χρειαστεί και αναλγητικά.

Θα κάτσω καιρό στο σπίτι; Μπορείς να επιστρέψεις σπίτι ακόμη και την ίδια μέρα ή να παραμείνεις για ένα βράδυ στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, ενώ θα αναρρώσεις σε 4-5 ημέρες. θα είσαι σε θέση να επιστρέψεις στην εργασία μετά 3-4 μέρες και θα φοράς ελαστικό λίκρα κορσέ για άλλες 15 μέρες περίπου.

Θα δείχνω φυσική; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη δείχνεις. Θα έχεις μάλιστα ένα αρμονικότερο σώμα, στα σημεία εκείνα που η απλή δίαιτα ή η γυμναστική δεν μπορούν να “επέμβουν” δραστικά. Επιπλέον, το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο, εφόσον διατηρείς το βάρος σου. Ακόμη όμως και αν βάλεις κιλά, τότε αυτά θα κατανεμηθούν  σε άλλες περιοχές του σώματος και όχι εκεί που πραγματοποιήθηκε λιποαναρρόφηση.

Leave a reply