Θεραπείες ομορφιάς νέας γενιάς για μέλλουσες νύφες

Θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας αλλά φοβάστε να υποβληθείτε σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής; Προτιμήστε τότε μια από τις θεραπείες ομορφιάς χωρίς νυστέρι, που είναι εντελώς ανώδυνες αλλά έχουν εξίσου θεαματικά αποτελέσματα και γι’ αυτό άλλωστε έρχονται πρώτες σε ζήτηση, από όλες τις αληθινά κοκέτες γυναίκες. Γιατί όχι λοιπόν και από τις μέλλουσες νυφούλες;

Αν πιστεύατε ότι το νυστέρι είναι το μεγαλύτερο «όπλο» στη μάχη για την παράταση της νεανικής όψης του δέρματος και τη διόρθωση των ατελειών της φύσης, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε την άποψή σας. Ο παραπάνω τίτλος ανήκει δικαιωματικά στα λέιζερ «νέας γενιάς», που πετυχαίνουν θαύματα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι εφαρμόζονται από έμπειρους γιατρούς. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης (μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS) εξηγεί σε τι υπερτερούν έναντι των παλιών λέιζερ και προτείνει την κατάλληλη λύση για κάθε πρόβλημα, ώστε να επιλέξετε τη θεραπεία που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας και να λάμπετε από ομορφιά μέσα στο ολόλευκο νυφικό σας.
Γενικά, τα λέιζερ πραγματοποιούν εξάχνωση στην επιδερμίδα ή προκαλούν σύσφιξη κάτω από το δέρμα, ώστε να αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση και τις ρυτίδες χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες, που είχαν προ δεκαετίας. Τα κύρια προβλήματα των παλιών φωτεινών δεσμών ήταν ο υπερβολικός ερεθισμός – που εκδηλωνόταν με έντονο κοκκίνισμα – η δημιουργία πανάδων και η παροδική εμφάνιση μιας «κρούστας» πάνω στο πρόσωπο η οποία υποχρέωνε όσες γυναίκες υποβάλλονταν σε τέτοιου είδους θεραπείες να μείνουν κλεισμένες τουλάχιστον για μια εβδομάδα στο σπίτι τους. Σήμερα, χάρη στην πάροδο της τεχνολογίας, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει την ένταση της ενέργειας που κλείνουν μέσα τους τα λέιζερ ώστε να περιοριστούν αισθητά τα ανεπιθύμητα σημάδια τους. Έτσι, η ερυθρότητα υποχωρεί μέσα σε μια μέρα και το μόνο που χρειάζεστε είναι να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να φοράτε total block αντιηλιακό για μικρό χρονικό διάστημα και όσο σας συμβουλεύσει ο γιατρός.
Οι θεραπείες που γίνονται με τη βοήθεια των νέων λέιζερ περιλαμβάνουν καταρχήν ένα ελεγχόμενο πίλινγκ, κατά τη διάρκεια του οποίου αφαιρούνται με εξάχνωση τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και έτσι σβήνουν οι λεπτές ρυτίδες και τα σημάδια από σπυράκια. Η συγκεκριμένη θεραπεία λέγεται «erbium pixel» και μπορεί να επαναληφθεί, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και τη βελτίωση του οβάλ του προσώπου ο κύριος Γαϊτάνης προτείνει λέιζερ με υπέρυθρο φως, που γίνεται σε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις και επιτρέπει στην «ασθενή» να επιστρέψει αμέσως σε αυτές καθώς δεν αφήνει κανένα ανεπιθύμητο σημάδι στο πρόσωπο.
Τέλος, τα λέιζερ με ραδιοσυχνότητες πετυχαίνουν θεαματική σύσφιξη και σε περιοχές του σώματος που το έχουν ανάγκη ακόμα και σε πολύ πιο νεαρές ηλικίες όπως είναι οι μηροί, τα μπράτσα και η κοιλιά. Τέτοιου είδους χαλάρωση δεν οφείλεται μόνο στα χρόνια αλλά και τις απότομες αυξομειώσεις του βάρους που ακολουθούν μια αυστηρή δίαιτα. Οι φωτεινές δέσμες μαζί με την ραδιοσυχνότητα διοχετεύουν ενέργεια στους ινοβλάστες με αποτέλεσμα να διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και να βελτιώνεται αισθητά η εμφάνιση του δέρματος.

Χρήσιμα tips:

  • Αυτή η εποχή του χρόνου ενδείκνυται πολύ για τις θεραπείες προσώπου με λέιζερ. Αντίθετα, τέτοιου είδους κούρες ομορφιάς καλό είναι να αποφεύγονται το καλοκαίρι, αφού το δέρμα μετά τα λέιζερ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν πρέπει να εκτίθεται καθόλου στην ηλιακή ακτινοβολία για τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.
  • Το μεγάλο πλεονέκτημα των θεραπειών με λέιζερ είναι πως τα αποτελέσματά τους είναι άμεσα ορατά, ενώ αντίθετα με τις επεμβάσεις που γίνονται με νυστέρι, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον δέκα ημέρες για να δείτε την διαφορά.
  • Για το καλύτερο αποτέλεσμα οι μη επεμβατικές θεραπείες μπορούν να επαναληφθούν κάθε χρόνο ή κάθε διετία, ώστε το αισθητικό τους αποτέλεσμα να διατηρηθεί αναλλοίωτο ακόμα περισσότερο.

Leave a reply