Θεραπείες για τις ραγάδες

Μοιάζουν με χοντρά νήματα και κυκλοφορούν στο σώμα σου σε χρώμα λευκό ή κόκκινο. Τι είναι; Όσες τις έχουν ξέρουν ότι η σωστή απάντηση είναι οι ραγάδες. Λιγότερο ενοχλητικές από την κυτταρίτιδα, οι ραγάδες αποτελούν ένα ακόμα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί αρκετές από εμάς. Και επειδή «κάθε γραμμή και δύσκολη», εμείς σου παρουσιάζουμε τις τελευταίου τύπου θεραπείες για να τις «σβήσεις» αποτελεσματικά.

 

Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (Ecopeel)

 

Βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, η οποία στη συνέχεια προχωρά στην παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Πως λειτουργεί: Το ecopeel είναι μια συσκευή, την κεφαλή της οποίας ο γιατρός ακουμπά στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα. Η συσκευή, κατά την επαφή της με το δέρμα, ψεκάζει αέρα και μκροσκοπικούς κρυστάλλους αργιλίου, οι οποίοι ταυτόχρονα αναρροφώνται τρίβοντας την επιφάνεια του δέρματος.

 

Τι πετυχαίνει: Οι κρύσταλλοι οι οποίοι πέφτουν υπό τη μορφή «αμμοβολής» είναι πολύ αποτελεσματικοί σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα, ενώ βοηθούν στην ανάπλαση των δομών του δέρματος καθώς λειτουργούν σαν peeling κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Στα θετικά της θεραπείας σημείωσε ότι βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και τελικά επιτυγχάνεται η εξάλειψη των ραγάδων. Θεωρείται απόλυτα φυσική, ανώδυνη και ασφαλής μέθοδος, ενώ μια ελαφριά κοκκινίλα που θα δεις στο δέρμα σου υποχωρεί την ίδια ημέρα. Επιστρέφεις αμέσως στις δραστηριότητές σου, ενώ ήδη από την πρώτη συνεδρία θα δεις το δέρμα σου πιο απαλό.

 

Ανάπλαση δέρματος (Pixel)

 

Πρόκειται για laser που καταστρέφει επιλεκτικά το στόχο με μικροακτίνες που εισχωρούν στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς.

Πως λειτουργεί: Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στη συνέχεια στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος.

Αφαιρεί την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, και διατηρεί τον περιβάλλοντα ιστό ανέπαφο, η ανάρρωση γίνεται πολύ γρήγορα, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει μέσω της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του pixel.

 

Τι πετυχαίνει: Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου «όπλου», που δεν είναι μαζικής καταστροφής αλλά επιλεκτικής, είναι ότι η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν χρειάζεται αναισθησία. Κάθε συνεδρία διαρκεί 10-15 λεπτά, ενώ ο γιατρός ρυθμίζει την ένταση της συσκευής κάνοντάς τη να λειτουργεί επιφανειακά ή σε βάθος, εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Ανάλογα με την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών.

 

Ραδιοσυχνότητες (Accent)

 

Πρόκειται για το μηχάνημα Αccent, το οποίο χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες (RF), με σκοπό τη βελτίωση της όψης του δέρματος.

Πως λειτουργεί: Ο γιατρός ακουμπά την ειδική κεφαλή – που εκπέμπει θερμότητα – στις προβληματικές περιοχές. Η θερμότητα αυτή που διαχέεται στους ιστούς, έχει σαν αποτέλεσμα της συρρίκνωση των λιποκυττάρων και παράλληλα την ενεργοποίηση των ινοβλαστών για την παραγωγή κολλαγόνου.

 

Τι πετυχαίνει: Βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και καλυτερεύει η κυκλοφορία, καθώς και η εμφάνιση στα σημεία που θέλεις να «σβήσεις» τα ίχνη. Είναι αποτελεσματική για τις ραγάδες στα ψωμάκια, στο πλάι της μέσης, τους μηρούς, τους γλουτούς, τα γόνατα. Στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, να εντείνει την σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και επαναλαμβάνεται κάθε δύο εβδομάδες.

Leave a reply