Θεραπείες από το μέλλον

Θες να μάθεις ποιες είναι οι θεραπείες που θα συζητηθούν αυτόν το χειμώνα και να γνωρίζεις από πρώτο χέρι όλες τις εξελίξεις στο χώρο της κοσμητικής ιατρικής; Οι πιο καινούργιες σε Ελλάδα και εξωτερικό – επεμβατικές και μη – βρίσκονται εδώ, για τα μάτια σου μόνο!

 

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΚΑΝΘΟΠΗΞΙΑ: ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ

 

Μέχρι σήμερα η βλεφαροπλαστική μπορούσε να σου χαρίσει πιο «τεντωμένο» δέρμα και πιο νεανική όψη στην περιοχή των ματιών. Τώρα, με τη μέθοδο της κανθοπηξίας, η οποία εφαρμόζεται προς το παρόν στην Αμερική, ο γιατρός μπορεί να «μιμηθεί» την ανατομία του νεανικού ματιού.

Πώς γίνεται: Κατά την παραδοσιακή τεχνική της βλεφαροπλαστικής γίνεται αφαίρεση του λίπους, καθώς και του δέρματος που περισσεύει, ώστε να «τεντώσει» το βλέφαρο. Στη συνέχεια ο γιατρός ράβει το δέρμα που μένει στο μυ του βλεφάρου στην καινούργια του θέση. «Με τη νέα μέθοδο βλεφαροπλαστικής καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κυρτότητες και οι κοιλότητες, δηλαδή όλα εκείνα τα ανατομικά στοιχεία που υπάρχουν σε ένα νεανικό φυσιολογικό μάτι» περιγράφει ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός. Στη νέα τεχνική ο γιατρός χρησιμοποιεί πολύ λεπτά, μη απορροφήσιμα, ράμματα από μετάξι, τα οποία τοποθετεί στην περιοχή του έξω κανθού (η έξω γωνία στο μάτι), για να την ενισχύσει και να στηρίξει το χαλαρωμένο κάτω βλέφαρο, για πιο νεανική όψη. Χρησιμοποιεί, επίσης, ειδικά απορροφήσιμα ράμματα, για να δημιουργήσει ένα εντύπωμα στην περιοχή του έξω κανθού, προκειμένου να μην μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι το μάτι έχει χειρουργηθεί για βλεφαροπλαστική.

Τι κάνει: Με τη μέθοδο αυτήν ο γιατρός μπορεί να δώσει πιο φυσιολογικό αποτέλεσμα, ώστε να προσεγγίζει καλύτερα την εικόνα ενός φυσικού νεανικού ματιού και να μη φαίνεται ότι η πιο νεανική όψη είναι αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης.

Διάρκεια: Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται σε 1 ώρα και ο μέσος χρόνος αποθεραπείας κυμαίνεται από 7 έως 10 ημέρες. Τα απορροφήσιμα ράμματα φεύγουν σε διάστημα 6 εβδομάδων περίπου, ενώ τα μη απορροφήσιμα αφαιρούνται έπειτα από 5 ημέρες.

Κίνδυνοι – Αντενδείξεις: Εάν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως πάθηση της καρδιάς, καθώς και στην περίπτωση κατά την οποία το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ λεπτό, η επέμβαση δεν ενδείκνυται. Οι κίνδυνοι της βλεφαροπλαστικής με κανθοπηξία είναι οι ίδιοι με αυτούς που μπορεί να εμφανιστούν σε κάθε χειρουργείο, όπως οι μικροανωμαλίες και τα πρηξίματα στην περιοχή.

Leave a reply