Θεραπείες ανανέωσης προσώπου μετά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι φεύγοντας αφήνει τα σημάδια του και δεν είναι μόνο από το μαγιώ. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ταλαιπωρεί περισσότερο το πρόσωπό μας που είναι και ιδιαίτερα εκτεθειμένο, με αποτέλεσμα λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση, πανάδες, αφυδατωμένη όψη, να κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους.  Τη λύση σε όλα αυτά τα αισθητικά προβλήματα έρχεται να προσφέρει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης με μια σειρά από μη επεμβατικές θεραπείες που μας προτείνει.

Η ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου μετά το καλοκαίρι μπορεί να ξεκινήσει με δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (ecopeel), που επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα. Έτσι βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή. Παράλληλα επιτυγχάνεται η εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνεται η λιπαρότητα του δέρματος. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη ουλών της ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα. Στη συνέχεια μπορούν ν’ ακολουθήσουν βαθύς καθαρισμό και ενυδάτωση προσώπου.

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου πραγματοποιείται με την βοήθεια του υπερσύγχρονου μηχανήματος IONTO-COMED, το οποίο χάρη στη διαδικασία του ιονισμού με το γαλβανικό ρεύμα που μεταφέρει, επιτρέπει στα δραστικά συστατικά των εξειδικευμένων καλλυντικών που χρησιμοποιούνται να εισχωρήσουν βαθύτερα μέσα στο δέρμα. Επίσης, κατά τη διαδικασία του εφαρμόζονται διαφορετικές κρέμες για κάθε τύπο δέρματος, γεγονός που καθιστά κάθε καθαρισμό ξεχωριστό. Για να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να «ξεδιψάσει» και ν’ αποκτήσει μια πιο φρέσκια & υγιή όψη μπορούμε να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε μια βαθειά ενυδάτωση προσώπου.

Υαλουρονικό οξύ για άμεση ενυδάτωση προσώπου

Την δραστική ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου καθώς και του ντεκολτέ, μετά το καλοκαίρι, μπορεί να προσφέρει η εφαρμογή με υαλουρονικό οξύ.

Εφαρμόζεται σε ειδική αραιωμένη μορφή που βοηθά στην τόνωση του δέρματος και διαρκεί 3-4 μήνες. Το υαλουρονικό οξύ κατέχει έναν σημαντικό ρόλο στο δέρμα, και λειτουργεί με την προσέλκυση και τη δέσμευση του νερού. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την ελαστικότητα και μπορεί να προσφέρει ένα πιο φρέσκο, νεανικό και λαμπερό πρόσωπο. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού αραιωμένου, με την μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

Leave a reply