Θα τις βγάλεις τρίχα τρίχα

Σίγουρα έχεις ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια με κεριά και ξυράφια προσπαθώντας να πετύχεις την τέλεια αποτρίχωση. Μάταιος κόπος. Η απάντηση στο πρόβλημά σου είναι το λέιζερ. Κάνε τώρα τη δική σου βελούδινη επανάσταση για να απλωθείς στον ήλιο.

 

Το λέιζερ είναι ένα μηχάνημα το οποίο στέλνει ενέργεια στους ιστούς του σώματος. Εκείνοι, με τη σειρά τους, απορροφώντας την ενέργεια αυτή, θερμαίνονται. Υπάρχουν διάφορα είδη λέιζερ. Ανάλογα λοιπόν με το ποιος ιστός απορροφά την ενέργεια, έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

 

Στην περίπτωση της αποτρίχωσης, το λέιζερ Alexandrite στέλνει ενέργεια στους ιστούς, η οποία απορροφάται  επιδερμικά από στοιχεία που έχουν σκούρο χρώμα. Δηλαδή, από μαύρες ή καστανές τρίχες. Σαν αποτέλεσμα, τόσο ο θύλακας όσο και το στέλεχος (αυτή η εκνευριστική τριχούλα που εμφανίζεται), απορροφάνε τη θερμότητα από το λέιζερ και τελικά καταστρέφονται. Όπως καταλαβαίνεις, δεν κινδυνεύεις να πάθεις κάτι (το λέιζερ δεν είναι όπλο μαζικής καταστροφής), είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να εξολοθρεύονται μόνο οι τρίχες, χωρίς να προκαλείται βλάβη σε άλλους ιστούς του σώματος.

 

ΜΟΥΣΤΑΚΙ Για την αποτρίχωση του άνω χείλους, ο γιατρός συμβουλεύει να τον  επισκεφθείς με τις τρίχες απλώς να φαίνονται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να πας με το μουστάκι του Νταλί. Αν πάντως είναι υπερβολικά μακριές, ο γιατρός θα τις κόψει με ψαλίδι. Ταυτόχρονα με το λέιζερ, στην περιοχή θα εφαρμόσει και ένα ρεύμα παγωμένου αέρα, που φτάνει τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου. Θα παγώσεις, στόχος όμως είναι να μην πονέσεις. Μετά τη θεραπεία, μπορεί να κοκκινίσεις, αυτό όμως διαρκεί από μερικές ώρες έως μια ημέρα. Γι’αυτό καλύτερα τσέκαρε τα ραντεβού σου. Με το τέλος της εφαρμογής, ο γιατρός θα σου βάλει πάγο για 20 λεπτά και μετά μια κρέμα που περιέχει κορτιζόνη για να περιορίσει το πρήξιμο και το κοκκίνισμα. Η θεραπεία κρατάει 15 με 20 λεπτά. Συνήθως γίνονται 3 με 5, με μεσοδιάστημα 3 έως 4 εβδομάδων.

 

ΜΑΣΧΑΛΗ Οι τρίχες στη μασχάλη είναι περισσότερες και πιο ανθεκτικές. Το καλό, όμως, είναι ότι έχουν σκούρο χρώμα, κάτι που κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι τρίχες να φαίνονται, υπολόγισε δηλαδή να έχεις ξυριστεί 1-2 ημέρες πριν. Η διάρκεια της θεραπείας είναι γύρω στη μισή ώρα. Τελειώνοντας, ο γιατρός θα εφαρμόσει τοπικά πάγο και μια αλοιφή με κορτιζόνη, για να υποχωρήσει το αναμενόμενο κοκκίνισμα. Αποσμητικό επιτρέπεται να βάλεις την επόμενη μέρα. Θα χρειαστείς 4 με 6 θεραπείες, με μεσοδιάστημα 3 έως 4 εβδομάδων.

 

ΜΠΙΚΙΝΙ Από τις δημοφιλείς περιοχές για αποτρίχωση, η θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα των τριχών. Θεωρείται πάντως εύκολη περιοχή, καθώς οι τρίχες είναι σκούρες. Πριν ξεκινήσεις την πρώτη θεραπεία, μπορείς να πεις στο γιατρό σου το σχέδιο που θέλεις να έχει η περιοχή. Από μια λεπτή γραμμή μέχρι το γράμμα G (για τις fashionistas λάτρεις των Gucci). Η περιοχή σίγουρα θα κοκκινίσει λίγο, κάτι όμως που αντιμετωπίζεται με την ειδική αλοιφή. Θα χρειαστείς περίπου 3 με 4 συνεδρίες, για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

 

ΠΟΔΙΑ Αν πάντα σε έπιανε ανατριχίλα στο πρώτο ραντεβού και έβλεπες τις τρίχες σου ξαφνικά να εμφανίζονται στο φρεσκοξυρισμένο σου πόδι, ήρθε η ώρα να ανατριχιάσεις ελεύθερα χωρίς να φοβάσαι το άγγιγμα του άλλου. Στην περίπτωση των ποδιών, υπάρχει το μειονέκτημα ότι οι τρίχες είναι περισσότερες και λιγότερο σκουρόχρωμες από ό,τι στο μπικίνι ή τη μασχάλη. Το λέιζερ, όμως, και εδώ εγγυάται βελούδινο αποτέλεσμα. Η θεραπεία κρατάει περισσότερη ώρα λόγω της έκτασης της περιοχής, υπολόγισε από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Θα χρειαστείς από 3 μέχρι 5 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα γύρω στις 3 με 4 εβδομάδες.

 

Πονάει

Αν έχεις δοκιμάσει κερί, μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα. Σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που θα νοιώσεις είναι ένα τσίμπημα.

 

Κορίτσια στον ήλιο

Σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος κι αν κάνεις λέιζερ, θα πρέπει να προστατευτείς από τον ήλιο για 4 με 7 ημέρες. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι καλό είναι όταν υποβάλλεσαι σε θεραπεία λέιζερ, να μην έχεις μαυρίσει, καθώς η ενέργεια απορροφάται από οτιδήποτε σκούρο. Κλείσε ραντεβού με το γιατρό, πριν εξορμήσεις στην παραλία.

 

Όλα … στην τρίχα

Το αποτέλεσμα είναι πιο μόνιμο και από τη μόνιμη σχέση σου. Διαρκεί δηλαδή για πάντα. Με την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα δεις ότι οι τρίχες καίγονται. Για να μην «καείς», όμως, και εσύ, καλό είναι να εμπιστευτείς γιατρό. Ένας άπειρος «χειριστής» του μηχανήματος θα μπορούσε να σου προκαλέσει ένα ελαφρύ έγκαυμα.

 

Ακατάλληλο για ξανθές

Όπως ήδη θα κατάλαβες, ιδανικές υποψήφιες για λέιζερ είναι γενικά οι σκούρες αποχρώσεις. Πολύ δύσκολες περιπτώσεις θεωρούνται οι κατάξανθες και ακατάλληλες εκείνες που έχουν λευκές τρίχες, οι γυναίκες δηλαδή μεγάλης ηλικίας.

Leave a reply