Ζυγωματικά

V-Lift: Τι είναι

Πρόκειται για ενέσιμη μη επεμβατική θεραπεία που εφαρμόζεται στην περιοχή των ζυγωματικών του προσώπου (μάγουλα).  Μια από τις περιοχές του προσώπου που μπορεί να χρειάζονται γέμισμα, μιας και «αδειάζουν» με το πέρασμα του χρόνου και σε αυτό βοηθά το υαλουρονικό.

 

Το πρόβλημα: Ποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει /αντενδείξεις

Αντιμετωπίζει τα βαθουλωμένα μάγουλα δίνοντας όγκο στην περιοχή των ζυγωματικών, παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη, καθώς και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου βοηθώντας στην ισορροπία της εικόνας του.

Το υαλουρονικό είναι καλό να αποφεύγεται όταν παρουσιάζονται διάφορα τοπικά προβλήματα στην περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή, όπως ενεργός έρπης, μολύνσεις ή κάποια άλλη ευαισθησία στο δέρμα. Επίσης αν υπάρχει υπερευαισθησία στο υαλουρονικό, αν η γυναίκα πάσχει από αυτοάνοσα νοσήματα, ή από ζαχαρώδη διαβήτη.

 

Η τεχνική: Σύντομη περιγραφή της διαδικασίας/βαθμός πόνου/ χρόνος επιστροφής στις καθημερινές δραστηριότητες

Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια.

Ο γιατρός κάνει πρώτα μικρές αναισθητικές ενέσεις στα σημεία που θα γίνει το υαλουρονικό για να μουδιάσει αρχικά τα νεύρα στην περιοχή. Αφού περάσουν 5 λεπτά περίπου προχωρά στην εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως.

Μετά τη θεραπεία χρειάζεται προσοχή στην καθαριότητα της περιοχής. Συνιστάται πλύσιμο με καθαρά χέρια. Και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

 

Από ποια ηλικία: Για ποιες ηλικίες ενδείκνυται 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία από την οποία μπορεί να ξεκινήσει μια γυναίκα θεραπεία με υαλουρονικό. Μπορεί μια κοπέλα ακόμη και 20 ετών να επιθυμεί να βελτιώσει την εμφάνιση της. Επειδή θέλει να νιώσει καλύτερα, είτε λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης, είτε επειδή θέλει να ενισχύσει σημεία του προσώπου της. Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες που προχωρούν σε θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι ηλικίας 35 ετών και άνω. Σε αυτές λόγω της φυσικής διαδικασίας γήρανσης αρχίζει να χάνεται ο όγκος και το πρόσωπό τους δείχνει λιγότερο νεανικό. Ειδικά μεγαλύτερες γυναίκες, ηλικίας 45-50 ετών, χρειάζονται γέμισμα στην περιοχή των ζυγωματικών με έγχυση με υαλουρονικό οξύ για να γεμίσουν περιοχές που δείχνουν να έχουν αδειάσει.

 

Τι να περιμένουμε:  Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα/ Πιθανότητα αστοχιών/προβλημάτων 

Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια.

 

Πόσο διαρκεί:  Διάρκεια αποτελέσματος- συχνότητα επανάληψης

Το αποτέλεσμα που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ υποχωρεί σταδιακά και διαρκεί έως 12 μήνες, οπότε και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής. Τα συστατικά που διαθέτουν τα ενέσιμα τελευταίας γενιάς είναι πολύ καλής ποιότητας και έχουν εξελιχθεί αρκετά με αποτέλεσμα να διαρκούν περισσότερο.

Η συχνότητα της επανάληψης εξαρτάται από την αντίδραση που θα έχει στο υαλουρονικό το δέρμα της κάθε γυναίκας. Έτσι μπορεί σε κάποιες τα συστατικά του υαλουρονικού να διασπώνται πιο γρήγορα, ενώ σε κάποιες άλλες το υλικό να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχουν υπάρξει περιστατικά που η διάρκεια του υαλουρονικού έφτασε ακόμη και τον 1,5 χρόνο! Επίσης, ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την διάρκεια του αποτελέσματος είναι οι συσπάσεις που κάνει η κάθε γυναίκα στο πρόσωπό της, π.χ. αν μιλάει πολύ. Οι συχνές κινήσεις συμβάλλουν στην ταχύτερη απορρόφηση του υλικού.

Leave a reply