Επεμβατικό Λίφτινγκ προσώπου

Παλιά το λίφτινγκ το θεωρούσαν «τράβηγμα του δέρματος» και βέβαια αισθητικά σε κανέναν δεν άρεσε. Σήμερα όταν λέμε lifting αναφερόμαστε σε μια σειρά από ειδικές τεχνικές που ακολουθεί ο πλαστικός χειρουργός, με τις οποίες σφίγγει το επιφανειακό απονευρωτικό δίκτυο και τους μυς του προσώπου και τα επαναφέρει στην αρχική νεανική τους θέση, ενώ στη συνέχεια απομακρύνει το δέρμα που περισσεύει.
Πολλές φορές η ρυτιδοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, όπως βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ενέσιμα εμφυτεύματα κ.α. για ακόμα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Χρόνος αποκατάστασης

 

Τα ράμματα αφαιρούνται μία εβδομάδα μετά από την επέμβαση. Τότε θα έχουν υποχωρήσει το πρήξιμο και το ελαφρύ μελάνιασμα, οπότε η γυναίκα μπορεί ν’ απολαύσει το καινούργιο φρέσκο της πρόσωπο, χωρίς τις ατέλειες και τα σημάδια που επιφέρει ο χρόνος.

Από την εργασία θα χρειαστεί να απουσιάσει μια γυναίκα από μία έως δύο εβδομάδες, ανάλογα με το είδος της ρυτιδοπλαστικής.

 

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται ένα lifting?

 

Η επέμβαση της ρυτιδοπλαστικής συνιστάται συνήθως στις ηλικίες 45 – 70 που είναι και περισσότερο εμφανή τα σημάδια του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης θα αποφασιστεί αν η επέμβαση θα γίνει με τοπική ή ολική αναισθησία, καθώς και το είδος της ρυτιδοπλαστικής που ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως S lift, MACS lift, mini lift (απλό) ή ολική ρυτιδοπλαστική (full facelift).

 

Τι επιτυγχάνει;

 

Σκοπός της ρυτιδοπλαστικής είναι να «πάει το ρολόι του χρόνου πίσω» και να βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση του προσώπου, διατηρώντας όμως τα φυσικά χαρακτηριστικά του.

Ο ασθενής στο τέλος της επέμβασης αποκτά ξεκούραστη και φρέσκια όψη, χωρίς να φαίνεται ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματά του;

 

7-10 χρόνια

 

Πιθανές επιπλοκές

 

Μόλυνση, μικροαιμάτωμα, μικροανωμαλίες, φλεγμονή (ισχύουν για όλες τις επεμβάσεις).

 

Μη Επεμβατικό Λίφτινγκ προσώπου

 

Αρκετές γυναίκες στις μέρες μας δείχνουν να προτιμούν περισσότερο τα ενέσιμα εμφυτεύματα από τις επεμβάσεις με νυστέρι και ειδικά το λίφτινγκ. Μιας και μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε νεαρή ηλικία και το σημαντικότερο είναι ανώδυνα, ασφαλή, γίνονται σε σύντομο χρόνο και δεν απαιτούν ανάρρωση, ενώ μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις δραστηριότητές τους. Βέβαια σε περιπτώσεις που υπάρχει πολύ σημαντική χαλάρωση, στο πρόσωπο – ειδικά στα μάτια – αν μια γυναίκα θέλει να δει σημαντική βελτίωση, μια επέμβαση όπως η βλεφαροπλαστική ή το facelift δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Αν τώρα αυτό που σας απασχολεί είναι η συνοφρυωμένη και ταυτόχρονα κάπως «λυπημένη» εικόνα του προσώπου μας, ιδιαίτερα στις περιοχές γύρω από τα μάτια και ανάμεσα στα φρύδια. Τότε μπορεί να εφαρμοστεί βοτουλινική τοξίνη (botox) ώστε να λειανθούν οι ρυτίδες. Οι γραμμές έκφρασης γύρω από τα μάτια, ή αλλιώς «το πόδι της χήνας».

Επίσης άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο προσφέρει η εφαρμογή με υαλουρονικό οξύ.

Σε ειδική αραιωμένη μορφή που βοηθά στην τόνωση του δέρματος και διαρκεί 3-4 μήνες. Το υαλουρονικό οξύ κατέχει έναν σημαντικό ρόλο στο δέρμα, και λειτουργεί με την προσέλκυση και τη δέσμευση του νερού. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την ελαστικότητα και μπορεί να προσφέρει ένα πιο φρέσκο, νεανικό και λαμπερό πρόσωπο. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού αραιωμένου, με την μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

Άλλωστε η χρήση του υαλουρονικού στο πρόσωπο είναι αρκετά διαδεδομένη για να διορθώσουμε τις ρινοπαρειακές αύλακες, δηλ. τις βαθιές γραμμές οι οποίες ξεκινούν από την μύτη και πηγαίνουν προς το στόμα. Επίσης εφαρμόζεται για να τονιστούν τα ζυγωματικά στο πρόσωπο εκείνο που λόγω απώλειας βάρους ή λόγω της διαδικασίας της γήρανσης έχει χάσει τον όγκο του στην περιοχή. Ακόμη και μικρή ποσότητα υλικού μπορεί να προσφέρει στο πρόσωπο μια πιο λαμπερή και πιο νεανική όψη. Η εφαρμογή του υαλουρονικού πραγματοποιείται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του την επόμενη μέρα. Υπάρχει περίπτωση μετά την εφαρμογή να εμφανιστεί κάποια μικρή εκχύμωση ή μελανιά, τα οποία όμως σταδιακά υποχωρούν.

Leave a reply