Ενέσιμες Θεραπείες

Οι μη επεμβατικές θεραπείες πλαστικής χειρουργικής που βοηθούν να βελτιωθεί η εμφάνιση του προσώπου είναι οι θεραπείες εκείνες που παρουσιάζουν αυξητική τάση σε αριθμό εφαρμογών ταχύτατα κάθε χρόνο. Με πιο δημοφιλή, ίσως, μη επεμβατική θεραπεία την βοτουλινική τοξίνη, το γνωστό botox. Εφαρμόζεται συνήθως στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια για να παγώσει και να ακινητοποιήσει τους μυς στις περιοχές αυτές, τεντώνοντας παράλληλα το δέρμα. Ακολουθεί και το υαλουρονικό οξύ, αγαπημένο για όγκο στα χείλη, καθώς και γέμισμα στις ρυτίδες γύρω από το στόμα (ρινοπαρειακές).

 

Ανάμεσα, βέβαια, στη σωστή και μη εφαρμογή των ενέσιμων θεραπειών αυτών της πλαστικής χειρουργικής υπάρχει μια λεπτή ισορροπία. Η οποία αν ξεπεραστεί, οδηγεί σε αποτέλεσμα διαφορετικό από αυτό που προσδοκά ο ασθενής. Χρειάζεται, λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή πριν την θεραπεία στην επιλογή του κατάλληλου υλικού, ανάλογα την περιοχή εφαρμογής, καθώς και του γιατρού ο οποίος θα πρέπει να είναι άρτια καταρτισμένος και έμπειρος.

 

Απαραίτητο είναι τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούν σε μια ενέσιμη θεραπεία να προέρχονται από αναγνωρισμένες εταιρείες και να διαθέτουν το σύμβολο CE mark. Όταν το υλικό είναι καλής ποιότητας τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το αναμενόμενο και προβλέψιμο. Μιας και τις περισσότερες φορές οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται στο πρόσωπο αφορούν μερικά χιλιοστά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο υλικό, αφού αν δεν είναι καλής ποιότητας υπάρχει περίπτωση να προκληθούν μια σειρά από παρενέργειες όπως πρηξίματα, υπερδιόρθωση και σε βάθος χρόνου πιθανώς κοκκιώματα και δυσμορφίες. Έτσι για μια θεραπεία αισθητικής καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιλογή της το κόστος. Να βασίζονται περισσότερο στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε γιατρό και ασθενή. Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν σκευάσματα που προέρχονται από διάφορες ασιατικές χώρες τα οποία όμως είναι αμφιβόλου ποιότητας. Ειδικά όσον αφορά την βοτουλινική τοξίνη, εκτός από την ποιότητα του υλικού, που πρέπει να είναι αναγνωρισμένο από ευρωπαϊκές εταιρείες, ένας ακόμη παράγοντας είναι και η ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός. Έτσι, ασθενείς που αναφέρουν πως πραγματοποίησαν μια εφαρμογή μπότοξ πριν ένα μήνα, αλλά έχουν πλήρη κινητικότητα στο πρόσωπό τους, τότε αυτό υποδηλώνει ότι χρησιμοποιήθηκε προϊόν άγνωστης προέλευσης ή προϊόν μειωμένης δραστικότητας ή ποσότητα μικρότερη από την προβλεπόμενη.

Επομένως όσοι επιλέγουν τις θεραπείες της αισθητικής ιατρικής και πλαστικής χειρουργικής για να βελτιώσουν την εικόνα τους και να επιτύχουν ένα όμορφο, φυσικό και ασφαλές αποτέλεσμα, καλό θα είναι να μην κάνουν «εκπτώσεις» στην ποιότητα, την ασφάλεια και την διάρκεια των εφαρμογών αυτών.

 

 

Leave a reply