Ενέσεις αυτοπεποίθησης

Double Cross Linked

Υαλουρονικό οξύ

 

-Τι είναι: Το υαλουρονικό οξύ έκανε το ντεμπούτο του πριν από 15 χρόνια. Υπάρχουν δυο ειδών υαλουρονικά οξέα α) το καθαρό και β) αυτό που περιέχει σταθεροποιητικές προσμίξεις. Το καθαρό διαρκεί γύρω στους 8 μήνες, ενώ με τις προσμίξεις γύρω στους 12 με 18. είναι φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος (περιέχει κατά 70% νερό), κρυσταλλικό διάφανο jel σταθεροποιημένο. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό στο δέρμα μας δίνοντας του όγκο και ελαστικότητα, καλύπτοντας συγχρόνως τα κενά που δημιουργούνται μεταξύ του κολλαγόνου και των ινών της ελαστίνης. Χρησιμοποιείται και στη μεσοθεραπεία, δίνοντας όγκο, σφριγηλότητα και ενυδάτωση στο δέρμα. « Με τη νέα βελτιωμένη σύνθεση του double cross linked, είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό και διαρκεί αρκετά περισσότερο» αναφέρει ο Απόστολος Γαϊτάνης πλαστικός χειρουργός. Αυτό δικαιολογεί και την παρουσία του σε κρέμες προσώπου αλλά και αντιγηραντικές λοσιόν.

-Διαδικασία: Η εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο από ειδικό πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο με τη βοήθεια ειδικής αναισθητικής κρέμας που τοποθετείται στο δέρμα του προσώπου 45 λεπτά πριν από τη θεραπεία, που ολοκληρώνεται μέσα σε 5 με 10 λεπτά.

-Που εφαρμόζεται: στις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα, στις βαθιές ρυτίδες (χαμόγελο), στο περίγραμμα του προσώπου, τα μάγουλα, το πηγούνι, τα χείλη.

-Πιθανοί κίνδυνοι: συνηθισμένες αντιδράσεις είναι το μικρό κοκκίνισμα στα σημεία που κάνατε την ένεση, κνησμός, αποχρωματισμός και μικρή ευαισθησία. Όλες αυτές οι αντιδράσεις όμως, υποχωρούν μέσα σε μια δυο μέρες μετά την έγχυση και μέσα σε μία εβδομάδα, μετά την εφαρμογή στα χείλη.

-Αποτελέσματα: το jel απαλύνει τις ρυτίδες, η συμβατότητα του υλικού με τους παρακείμενους ιστούς επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία βασικών θρεπτικών ουσιών, όπως οξυγόνου, γλυκόζης και αυξητικών παραγόντων και ορμονών.

-Διάρκεια δράσης:  τα αποτελέσματα διαρκούν 10 έως 12 μήνες και χρειάζεται επανάληψη για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

 

Πολυγαλακτικό οξύ

(New Fill, Sculptra)

 

-Τι είναι: το πολυγαλακτικό οξύ παράγεται τεχνητά και αποτελείται από πολλά μόρια γαλακτικού οξέος – το οποίο υπάρχει στο σώμα μας – ενωμένα μεταξύ τους.

-Η διαδικασία: «εισχωρεί στη ρυτίδα μέσω μιας λεπτής βελόνας, και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του γεμίζει το συγκεκριμένο σημείο ώστε το δέρμα να ξαναγίνει λείο και ομαλό» εξηγεί ο Απόστολος Γαϊτάνης  πλαστικός χειρουργός. Εφαρμόζεται όπου υπάρχει ρυτίδα ή βαθούλωμα, με καλύτερα αποτελέσματα στις ρινοπαρειακές αύλακες και τα μάγουλα, δίνοντας κατάλληλο όγκο σε περιοχές που έχουν αδειάσει με το πέρασμα του χρόνου. Η διαδικασία απαιτεί αρκετά τσιμπήματα, γι’αυτό χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα μισή ώρα τουλάχιστον πριν από τη θεραπεία  ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος. Η εφαρμογή διαρκεί συνήθως 5 λεπτά. Τρεις επισκέψεις, με απόσταση 4 εβδομάδων η μία από την άλλη, δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο αρχίζει να φαίνεται  μετά τη δεύτερη εφαρμογή.

-Πιθανοί κίνδυνοι: παρατηρείται ελαφρύ πρήξιμο και κοκκινίλα μετά τη θεραπεία, που οφείλονται συχνά στον τρόπο της θεραπείας και όχι στο υλικό, υποχωρώντας πάντα μέσα σε λίγες ώρες.

-Διάρκεια: επειδή το πολυγαλακτικό οξύ διεγείρει τους ιστούς μας και το κολλαγόνο που παράγεται είναι δικό μας, τα αποτελέσματα του διαρκούν πολύ περισσότερο. –

-Τι να προσέξετε: επειδή συνήθως προκαλείται ήπια φλεγμονώδης αντίδραση από τον οργανισμό, πρέπει να αποφεύγεται η επιφανειακή ένεση για να μην δημιουργηθεί πρήξιμο ή σκληράδα.

Leave a reply