Εμφύτευση φρυδιών

Τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια και ολοκληρώνουν την εικόνα του προσώπου μας. Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζουν ατέλειες; Η επιστήμη έχει τη λύση.

 

ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ…

 

Η εμφύτευση φρυδιών μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άντρες και γυναίκες που έχουν χάσει ένα μέρος των φρυδιών τους είτε λόγω γενετικών παραγόντων είτε λόγω δερματικής πάθησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χειρουργός με τη μέθοδο της μεταμόσχευσης μεταφέρει τρίχες από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τις εμφυτεύει στην περιοχή των φρυδιών. Οι τρίχες μεταφέρονται μία προς μία και τοποθετούνται στα σημεία που υπάρχουν κενά.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

 

  1. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και διαρκεί από μία έως δύο ώρες.
  2. Οι τρίχες μετά την εμφύτευση πέφτουν, ενώ στη συνέχεια ένα μεγάλο ποσοστό τους (60-90%) ξαναβγαίνει σε διάστημα 3-6 μηνών.
  3. Αν κριθεί απαραίτητο, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί ύστερα από ένα χρόνο προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα.
  4. Οι τρίχες που μακραίνουν θα πρέπει να κόβονται.
  5. Για ένα χρονικό διάστημα (συμβουλευτείτε τον γιατρό σας) δεν θα πρέπει να βγάζετε τα φρύδια σας.

 

ΛΟΓΩ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ…

 

Η απώλεια φρυδιών μπορεί να προέρχεται από τραυματισμό ή κάποιο βαρύ έγκαυμα. Στην περίπτωση που το φρύδι καταστραφεί ολοκληρωτικά, εφαρμόζεται η εμφύτευση τριχών μία προς μία, οι οποίες αποσπώνται από το πίσω ή το πλαϊνό μέρος του κεφαλιού (μεταφορά τρίχινων θυλάκων). Μια ακόμα τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί είναι η χρήση δερματικού μοσχεύματος από το τριχωτό της κεφαλής. Πρέπει να σημειωθεί ότι, αν το φρύδι έχει καταστραφεί λόγω εγκαύματος, θα πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί ένα κομμάτι της ουλής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

 

  1. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με γενική ή τοπική αναισθησία (προτιμάται η γενική).
  2. Αν το κομμάτι που λείπει από το φρύδι είναι μικρό, η καλύτερη μέθοδος είναι αυτή της μεταφοράς τρίχινων θυλάκων.

Leave a reply