Δημοφιλέστερες επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής σε γυναίκες

Στις γυναίκες μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, αποτελεί η αυξητική στήθους που προσφέρει πιο μεγάλο, όμορφο και στητό στήθος. Τα οφέλη για μια γυναίκα μετά από την αυξητική στήθους είναι πολλά, ανάμεσά τους περισσότερη αυτοπεποίθηση και θηλυκότητα. Αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα ως προς το μέγεθος και το σχήμα του στήθους. Ψυχική ανακούφιση, εφόσον λειτουργούσε καταπιεστικά για την ψυχολογία η ύπαρξη πολύ μικρού στήθους. Αναφορικά με τις επεμβάσεις στήθους η πιο συχνή επέμβαση είναι η αυξητική με ενθέματα σιλικόνης και ακολουθεί η ανόρθωση, με ή χωρίς ενθέματα σιλικόνης και τέλος η μειωτική στήθους. Η μείωση στήθους πραγματοποιείται στην περίπτωση που μια γυναίκα διαθέτει υπερβολικά μεγάλο στήθος, ενώ προχωρά σε ανόρθωση στήθους ειδικά μετά από μία εγκυμοσύνη, όπου μπορεί να συνδυαστεί και με αυξητική αν το επιθυμεί και το χρειάζεται.

Επίσης μπορεί να προχωρήσει σε κοιλιοπλαστική για να απαλλαγεί από το περιττό βάρος του τοκετού και την χαλάρωση που έχει εμφανιστεί. Για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, μπορεί η κοιλιοπλαστική να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση.

Μια επίσης πολύ συχνή επέμβαση που αφορά το γυναικείο σώμα είναι η λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική, με πιο συνηθισμένες περιοχές αντιμετώπισης: την κοιλιά, την εξωτερική πλευρά των μηρών τα λεγόμενα «ψωμάκια», την εσωτερική επιφάνεια των μηρών και την εσωτερική πλευρά του γόνατος. Μια νέα πρωτοποριακή τεχνική λιποαναρρόφησης που εφαρμόζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης – ένας από τους ελάχιστους γιατρούς στην Ελλάδα – είναι η μέθοδος Bodytite. Λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες και χάρη στη θερμότητα που μεταφέρει στο σώμα, επιτυγχάνει παράλληλα με την απώλεια πόντων και σύσφιξη.

Για το πρόσωπο δημοφιλέστερες θεραπείες αποτελούν τα ενέσιμα υλικά όπως είναι το Botox, υαλουρονικό & πολυγαλακτικό οξύ, τα οποία λειαίνουν της γραμμές έκφρασης, όπως είναι οι λεγόμενες «ρυτίδες του καπνιστή» ή «το πόδι της χήνας». Επίσης με τις θεραπείες λέιζερ μια γυναίκα μπορεί να απαλύνει τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο του δέρματος.

Leave a reply