Δείξτε τα πόδια σας

Τοπικός πάχος

Πως το αντιμετωπίζω: Με ραδιοσυχνότητες

Το τοπικό πάχος, όπου κι αν αυτό εντοπίζεται, μπορεί να εξαφανιστεί χάρη στις ραδιοσυχνότητες που λειαίνουν κι σμιλεύουν το χαλαρωμένο δέρμα μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες. Κατά τη θεραπεία διαχέεται θερμότητα με μια ειδική συσκευή στο δερματικό ιστό, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται τα διογκωμένα λιποκύτταρα ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες στις βαθύτερες δερματικές στιβάδες ώστε να αυξηθεί η παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και ταυτόχρονα τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά επιτυγχάνοντας σύσφιξη και αισθητή απώλεια πόντων, κάτι που χρειάζονται οι περισσότερες νέες μαμάδες προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη της πρόσφατης εγκυμοσύνης από τη σιλουέτα τους. Εξίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα δίνουν οι ραδιοσυχνότητες στα «ψωμάκια», είτε αυτά εντοπίζονται στο πλάι της μέσης είτε χαμηλότερα στους γλουτούς. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους μηρούς, στο γόνατο και στους γοφούς, δηλαδή σε περιοχές όπου συσσωρεύεται περιττό λίπος, ακόμα και όταν αυτό συνυπάρχει με κυτταρίτιδα.

 

Πόσες θεραπείες χρειάζομαι: Το πλήρες πρόγραμμα συνήθως περιλαμβάνει 5 έως 6 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα, η οποία διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Η επανάληψή τους μπορεί να γίνει ανά 15νθήμερο και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Ωστόσο, η τελική βελτίωση στην εμφάνιση του σώματος – που είναι πράγματι εντυπωσιακή – επέρχεται μετά από 3 μήνες. Από διαδικαστικής πλευράς οι θεραπείες κατά του τοπικού πάχους με ραδιοσυχνότητες είναι εντελώς ανώδυνες και δεν αφήνουν ερεθισμούς ούτε δημιουργούν επιπλοκές. Συνεπώς, μετά την ολοκλήρωσή τους μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές δραστηριότητες.

Τι θα πληρώσω; Το κόστος κάθε συνεδρίας ξεκινά από 300 ευρώ και η τελική τιμή καθορίζεται από την περιοχή και την έκταση του προβλήματος.

EXTRA TIP: Για τις δύσκολες περιπτώσεις, όπου απαιτείται ταυτόχρονη τόνωση της λεμφικής κυκλοφορίας, ο γιατρός προσαρμόζει στη συσκευή μια άλλη «κεφαλή», που συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με μασάζ.

 

Κυτταρίτιδα

 

Πως την αντιμετωπίζω: Με λεμφικό μασάζ (μέθοδος endermologie)

 

Η θεραπεία «endermologie» είναι γαλλικής προέλευσης (όπως μαρτυρά και η ονομασία της) και αποτελεί εδώ και 20 χρόνια ισχυρό όπλο στα χέρια των πλαστικών χειρουργών για την καταπολέμηση της αντιπαθητικής όψης φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα. Επιτυγχάνεται με μια προηγμένη συσκευή που κινητοποιεί το δερματικό ιστό αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Παράλληλα απομακρύνονται τα μεταβολικά υπολείμματα. Για λόγους υγιεινής, αλλά και για να κινείται ποιο εύκολα η συσκευή πάνω στις γυναικείες καμπύλες, η «ασθενής» επιβάλλεται να φορά ένα ειδικό κορμάκι. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο γιατρός δεν χρησιμοποιεί καμία ξένη χημική ουσία, ενώ η «ασθενής» νιώθει μια αίσθηση ευεξίας να την κατακλύζει και της δίνεται η ευκαιρία να χαλαρώσει από το συσσωρεμένο στρες της ημέρας.

Πόσες θεραπείες χρειάζομαι: Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται συνήθως με 10 θεραπείες, ενώ σε πιο δύσκολες περιπτώσεις ίσως απαιτηθούν περισσότερες (από 15 έως 20). Οι συνεδρίες διαρκούν περίπου μισή ώρα και μπορούν να επαναληφθούν 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Μετά από το διάστημα αυτό συνιστάται η επανάληψη μίας θεραπείας ανά τρίμηνο για τη συντήρηση του απoτελέσματος.

Τι θα πληρώσω; Το κόστος κάθε συνεδρίας είναι 70 ευρώ.

ΕΧΤΡΑ ΤΙP: Αν η κυτταρίτιδα συνδυάζεται με έντονο πρόβλημα τοπικού πάχους, είναι προτιμότερο να προηγηθεί λιποαναρρόφηση για την αφαίρεση του λίπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μέθοδος endermologie εφαρμόζεται συμπληρωματικά, έναν μήνα μετά την επέμβαση.

 

Επίμονη κυτταρίτιδα

 

Πως την αντιμετωπίζω: Με μεσοθεραπεία

 

Η μεσοθεραπεία βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση των κυττάρων, ενώ παράλληλα διευκολύνει την αποβολή των τοξινών από το δερματικό ιστό. Γι’ αυτό άλλωστε θεωρείται από τους ειδικούς η αποτελεσματικότερη μέθοδος κατά της «δύσκολης» κυτταρίτιδας. Η μέθοδος περιλαμβάνει απευθείας έγχυση ενός κοκτέιλ πολυβιταμινούχων, συσφικτικών και αναπλαστικών ουσιών στα σημεία όπου εμφανίζεται η χαρακτηριστική καπιτονέ όψη. Για την έγχυση ο γιατρός χρησιμοποιεί σύριγγες με εξαιρετικά λεπτές βελόνες και η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη. Επειδή τα δραστικά συστατικά διοχετεύονται κατευθείαν στο μεσόδερμα – εκεί όπου εντοπίζεται το πρόβλημα – τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Πόσες θεραπείες χρειάζομαι: Αναλόγως του προβλήματος απαιτούνται 4 έως 6 συνεδρίες, οι οποίες μπορούν να επαναληφθούν κάθε μία ή δύο εβδομάδες. Επειδή όμως το πρόβλημα μπορεί να επανεμφανιστεί, καλό είναι να γίνεται μία συνεδρία συντήρησης ανά τρίμηνο.

Τι θα πληρώσω; Το κόστος κάθε συνεδρίας κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

EXTRA TIP: Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί αυτοτελώς ή σε συνδυασμό με τη μέθοδο endermologie για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Leave a reply