Γυρίστε πίσω τον χρόνο με θεραπείες για τα μάτια σας μόνο!

Αν το δέρμα σας στην περιοχή γύρω από τα μάτια παρουσιάζει χαλάρωση, δυσχρωμίες και ρυτίδες δίδοντας μια πιο κουρασμένη όψη στο πρόσωπο, τώρα μπορείτε να βελτιώσετε αυτή την εικόνα με τη βοήθεια της κοσμητικής ιατρικής και να αποκτήσετε ένα σαγηνευτικό βλέμμα! Μάλιστα στην περίπτωση που δεν υπάρχει σημαντική εναπόθεση λίπους στους βαθύτερους ιστούς, αποφεύγετε και το νυστέρι, αφού υπάρχουν και μη επεμβατικοί τρόποι για να διορθωθούν αυτές οι ατέλειες.

Ένας από αυτούς είναι η χρήση botox, που σβήνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας). Με την εφαρμογή του μπορούμε να ανανεώσουμε την περιοχή σηκώνοντας το φρύδι σε φυσικό σχήμα και λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές στην περιοχή. Το σήκωμα του φρυδιού βοηθά το χαλαρό δέρμα να απλωθεί περισσότερο στο πρόσωπο και να μη φαίνεται. Το αποτέλεσμα διαρκεί 6 μήνες περίπου και χρειάζεται επανάληψη της θεραπείας μετά από αυτό το διάστημα.

 

Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου

Αν το δέρμα σας στην περιοχή γύρω από τα μάτια δείχνει αρκετά κουρασμένο, σημαίνει πως οι μύες έχουν χαλαρώνουν και το λίπος που φυσιολογικά υπάρχει μέσα στον οφθαλμικό κόγχο αυξάνεται. Αποτέλεσμα αυτού είναι ειδικά στα άνω βλέφαρα η πτυχή του δέρματος να βρίσκεται πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και να δίνεται η αίσθηση ότι τα μάτια είναι «βαριά», γεγονός που δυσκολεύει και την διαδικασία του μακιγιάζ. Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό με την ρυτιδοπλαστική. Μεμονωμένα η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής γίνεται σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, περίπου 30 – 40 ετών, όπου είτε λόγω κληρονομικών παραγόντων, είτε εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν σακούλες και χαλάρωση στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται μονίμως κουρασμένοι. Στην βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου το δέρμα και το λίγο λίπος που περισσεύει μπορούν να αφαιρεθούν με τοπική αναισθησία. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 4 μέρες και η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει ύστερα από 3-4 μέρες.

 

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου (σακούλες)

Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου πραγματοποιείται με μια μικρή τομή κάτω από τις βλεφαρίδες από όπου αφαιρείται η ποσότητα λίπους και το δέρμα που περισσεύει. Έπειτα γίνεται επανατοποθέτηση του μυ στην σωστή του θέση. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με γενική ή με τοπική αναισθησία. Η αφαίρεση των ραμμάτων από την περιοχή γίνεται μετά από πέντε ημέρες, ενώ ένα μικρό πρήξιμο ή μελάνιασμα που θα εμφανιστεί υποχωρεί σταδιακά μετά από μία εβδομάδα. Τόσος χρόνος περίπου θα χρειαστεί, επίσης, να απουσιάσετε από την εργασία σας αν εργάζεστε.

 

Ανόρθωση φρυδιών

Επειδή σε αρκετές περιπτώσεις η βλεφαροπλαστική δεν είναι αρκετή για να πετύχουμε ανόρθωση στα πεσμένα φρύδια, τότε μπορεί να γίνει εφαρμογή με ενέσεις μπότοξ ή λίφτινγκ μετώπου. Στην περίπτωση που εμφανίζονται εκτός από τα χαλαρά βλέφαρα και πεσμένα φρύδια, τότε προτείνεται η επανατοποθέτηση των μυών. Με την διαδικασία της βλεφαροπλαστικής ανασηκώνουμε και τα φρύδια με ράμματα στον οφθαλμικό κόγχο πετυχαίνοντας το αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ. Επίσης αφαιρούνται και οι μυς που «ευθύνονται» για την συνοφρυωμένη όψη των φρυδιών. Η τεχνική αυτή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τον πλαστικό χειρουργό, έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή βλάβη σε νεύρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει απώλεια της αισθητικότητας.

 

Νέα μη επεμβατική θεραπεία με υπερήχους

Για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, καθώς και για το περίγραμμα του προσώπου και τον λαιμό, τα σημεία δηλαδή του προσώπου όπου γίνεται πιο εμφανής η γήρανση με το πέρασμα του χρόνου, με την νέα πρωτοποριακή θεραπεία με υπερήχους Ultherapy, μπορούμε πλέον να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ν’ αποκτήσουμε την χαμένη μας νεότητα.

 

Τι είναι το Ultherapy;

Το σύστημα Ultherapy είναι μια μη επεμβατική αισθητική δερματολογική θεραπεία για την τόνωση του δέρματος. H θεραπεία, στηρίζεται στη χρήση υπερήχων, εστιάζοντας επιλεκτικά και με απόλυτη ακρίβεια στις προβληματικές περιοχές σε πολλαπλά επίπεδα, επιτυγχάνοντας ένα τρισδιάστατο, φυσικό και σταδιακό «χτίσιμο» του προσώπου (περίγραμμα, λαιμό, μάτια).

Είναι η μόνη μη επεμβατική θεραπεία με έγκριση από τον FDA που συσφίγγει το χαλαρό δέρμα του προσώπου και τον λαιμό.

 

Πώς λειτουργεί;

Οι στοχευμένοι υπέρηχοι (micro focused ultrasound) που χρησιμοποιεί το Ultherapy δημιουργούν θερμότητα στο βάθος του δέρματος, και όχι επιφανειακά. Με την θερμότητα αυτή ενδυναμώνεται το υπάρχον κολλαγόνο και συγχρόνως παράγεται καινούργιο.  Να τονίσουμε ότι έχουμε τα αποτελέσματα ενός Face Lift χωρίς όμως καθόλου τομές και ουλές.

Η χαλάρωση του δέρματος οφείλεται κυρίως στην έλλειψη του κολλαγόνου.

Καθώς παράγεται νέο κολλαγόνο, οι μύες και το δέρμα αρχίζουν να τονώνονται και να σφίγγουν. Το Ultherapy μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά ή να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης, καθώς και την χαλάρωση του δέρματος, η οποία οφείλεται κυρίως στην αλλαγή του κολλαγόνου.

 

Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ;

Για τους περισσότερους ασθενείς πρόκειται για μία και μοναδική θεραπεία.

 

Πόσο διαρκεί μια θεραπεία Ultherapy

Η διάρκεια της θεραπείας θα εξαρτηθεί από την περιοχή που αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και το εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας.

Σε πρόσωπο και λαιμό η διαδικασία συνήθως διαρκεί περίπου 60-90 λεπτά.

 

Θα χρειαστεί να απέχω από επαγγελματικές δραστηριότητες;

Μπορείτε να συνεχίσετε όλες τις συνήθεις δραστηριότητές σας μετά την θεραπεία:

Επιστρέψτε στην εργασία, βγείτε για φαγητό, βγείτε στον ήλιο, πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Μπορείτε να συνεχίσετε την υπόλοιπη ημέρας σας ως συνήθως.

 

Είναι ασφαλές;

Επειδή χρησιμοποιεί υπερήχους, είναι πολύ ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος.

 

Υπάρχουν οποιεσδήποτε παρενέργειες

Οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν αμέσως μετά την θεραπεία είναι συνήθως ένα ελαφρύ κοκκίνισμα της περιοχής, το οποίο θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγες ώρες

 

Πότε θα δω αποτελέσματα και πόσο καιρό διαρκούν;

Θα δείτε κάποια μικρή σύσφιξη και τόνωση στην περιοχή την ίδια μέρα της εφαρμογής, αλλά στη συνέχεια, δεδομένου ότι αυξάνεται το νέο κολλαγόνο σταδιακά, θα παρατηρήσετε τα κύρια αποτελέσματα από τον τρίτο μήνα και ύστερα.

Στην πραγματικότητα, θα παρατηρήσετε αισθητή βελτίωση τους επόμενους 3 με 6 μήνες μετά την εφαρμογή. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή φυσική σταδιακή αλλαγή που μπορεί να διατηρήσει την νεανική όψη στο πρόσωπό σας έως και τρία χρόνια.

Δεδομένου ότι η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου εξαρτάται από τον οργανισμό σας, η διάρκεια του αποτελέσματος είναι διαφορετική από άτομο σε άτομο. Η θεραπεία ενισχύει την παραγωγή νέου κολλαγόνου στο εσωτερικό, αλλά η φυσική διαδικασία γήρανσης είναι αυτή που θα υπαγορεύει για πόσο καιρό τα αποτελέσματα θα παραμείνουν εμφανή στην εξωτερική σας εμφάνιση.

 

Πόσο κοστίζει μια διαδικασία Ultherapy;

Το κόστος της θεραπείας Ultherapy εξαρτάται ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται.

Leave a reply