Γιατί επέλεξαν Αυξητική και Ανόρθωση Στήθους

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ (ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

 

  • Ελένη, 28 ετών – Ανομοιόμορφο στήθος

«Από μικρή έβλεπα στον καθρέφτη ότι το στήθος μου είναι λίγο διαφορετικό από το φυσιολογικό, δηλαδή το αριστερό ήταν πάντα πιο μικρό. Προσπαθούσα να το κρύψω αλλά και με την έξτρα ενίσχυση που έβαζα η διαφορά φαινόταν έντονα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι και ήταν ένα θέμα που ντρεπόμουν να το μοιραστώ με κάποιον. Στις πρώτες διακοπές που έκανα με τις φίλες μου, το πρόσεξε η μια από τις κοπέλες  και με ρώτησε γιατί είναι το ένα μικρότερο από το άλλο.

Εκεί κατάλαβα ότι αυτή η δυσαναλογία φαίνεται και στους άλλους. Άρχιζε να με ενοχλεί πιο πολύ και μετά από  μελέτη και αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο αποφάσισα να επισκεφτώ έναν πλαστικό χειρουργό. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπιζε το πρόβλημά μου. Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό να νιώσω εμπιστοσύνη στο γιατρό μου γιατί φοβόμουν το χειρουργείο και το αν θα μου αρέσει τελικά το αποτέλεσμα.

Τώρα μετά από τρία χρόνια, δεν μετανιώνω τη στιγμή που πήρα την απόφαση. Το στήθος μου, μου αρέσει και δεν ντρέπομαι πλέον. Σίγουρα έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτό το έχουν προσέξει οι φίλοι μου».

 

  • Ασπασία, 52 ετών – Αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή

«Πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο να μιλήσει μια γυναίκα για τον καρκίνο του στήθους που αντιμετώπισε. Πάντα ήμουν μια γυναίκα που πρόσεχε την εμφάνισή της, μου άρεσε να αισθάνομαι και να φαίνομαι γυναίκα. Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο στο στήθος μου, προσπάθησα να μείνω ήρεμη και να βλέπω τα πράγματα όσο γίνεται πιο θετικά. Δυστυχώς όμως δεν μπορούσαμε να μην αποφύγουμε την μαστεκτομή. Δεν ξέρω πώς να περιγράψω τα αισθήματά μου όταν με είδα μετά από την μαστεκτομή, από τη μια ήξερα ότι έπρεπε να γίνει και από την άλλη όμως έχασα κατά κάποιον τρόπο την  θηλυκότητά μου.

Αποφάσισα όμως ότι θα κρατήσω την θετικότητά μου και ότι  θέλω πίσω το στήθος που είχα. Το συζήτησα με τον πλαστικό χειρουργό μου, αυτός ήξερε πως είχα κουραστεί μετά από τόσα που πέρασα με τον καρκίνο, αλλά  ξέραμε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο. Έτσι μετά από χρόνια ταλαιπωρίας αισθάνομαι πάλι γυναίκα, είμαι και πάλι η γυναίκα που μου άρεσε να βλέπω στον καθρέπτη».

 

  • Καλλιόπη, 26 ετών – Αυξητική στήθους σε μικρό στήθος

«Στο λύκειο ήμουν το κορίτσι που κάνει παρέα με τα αγόρια, έβγαινα για καφέ κυρίως με τα αγόρια και γενικά φαινόμουν σαν αγόρι. Ένιωθα όμως πολύ όμορφα και δεν με ενοχλούσε ότι με θεωρούν αγοροκόριτσο. Τις κοριτσίστικες συζητήσεις τις βαριόμουν απίστευτα, και γενικά η εμφάνισή μου δεν με απασχολούσε καθόλου. Μέχρι που μπήκα στο Πανεπιστήμιο, όπου για πρώτη φορά αισθάνθηκα ότι μου αρέσει ένας συμφοιτητής μου. Δεν μου έδινε σημασία, γιατί όντως φαινόμουν σαν αγόρι. Όχι μόνο στην συμπεριφορά μου αλλά και στην εμφάνιση. Οπότε είπα ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξω κάποια πράγματα. Άρχιζα να κάνω παρέα με τις συμφοιτήτριές μου και προσπαθούσα να ντύνομαι πιο γυναικεία. Τα μαλλιά μου τα άφησα κάτω. Όμως δεν είχα καταλάβει ότι συγκριτικά με άλλες κοπέλες δεν είχα καθόλου στήθος. Μέχρι τότε έπαιρνα τα αθλητικά σουτιέν, τώρα όμως έπρεπε να βάλω κανονικό σουτιέν για να φαίνεται ότι έχω στήθος. Ακόμα και το νούμερο Α μου ήταν μεγάλο, είχα ανύπαρκτο στήθος. Έτσι τελικά πήρα την μεγάλη απόφαση να κάνω αυξητική στήθους. Τώρα αφού έχω κάνει το χειρουργείο, μπορεί να είμαι ακόμα η κοπέλα που θα παίξει μπάλα με τους φίλους της αλλά νιώθω γυναίκα…έχω όμορφο και φυσιολογικό στήθος».

 

  • Χρύσα, 37 ετών – Ανόρθωση στήθους μετά την εγκυμοσύνη

«Η κόρη μου είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει δώσει η ζωή.

Στην εγκυμοσύνη είχα πάρει 15 κιλά, μετά  τη γέννα κατάφερα να χάσω βάρος και πλέον έχω μόνο τα 5 κιλά παραπάνω. Αυτό δεν με απασχολούσε γιατί ήξερα ότι θα τα χάσω γρήγορα, από παλιά  πρόσεχα τη διατροφή μου και γυμναζόμουν. Μετά τον θηλασμό , είδα ότι το στήθος μου είχε χαλαρώσει πάρα πολύ. Πριν την εγκυμοσύνη ένιωθα πολύ όμορφα, το στήθος μου ακόμα και χωρίς σουτιέν είχε ωραίο σχήμα και κράτημα. Μετά όμως, ακόμα και με το σουτιέν φαινόταν έντονα η χαλάρωση. Τελικά πήγα σε έναν πλαστικό χειρουργό που μου είχε συστήσει μια φίλη μου και κανόνισα να κάνω ανόρθωση στήθους. Είναι απίστευτο πως ένα χειρουργείο μπορεί να σου ξαναδώσει την αυτοπεποίθηση που είχες πάντα. Έχασα και τα περιττά 5 κιλά και μαζί με την ανόρθωση είμαι όπως ήμουν παλιά. Άξιζε και με το παραπάνω!».

Leave a reply