Γερνάω αργότερα από την μητέρα μου

Οι πιο σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε «να σταματήσουμε τον χρόνο» στο πρόσωπο, – και να γεράσουμε μετά την μετά την μητέρα μας – είναι το Lifting προσώπου και λαιμού, η βλεφαροπλαστική, καθώς και όλες οι νέες μη επεμβατικές μέθοδοι της κοσμητικής ιατρικής όπως botox, υαλουρονικό οξύ, peels, laser, μεσοθεραπεία κ.α. Άλλωστε οι άνθρωποι στις μέρες μας θέλουν όχι μόνο να αισθάνονται νεότεροι, αλλά και να φαίνονται!

Από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες αντιγήρανσης με ενέσιμα θεωρούνται το υαλουρονικό και το πολυγαλακτικό οξύ (Sculptra). Δίνουν λύσεις σε προβλήματα ρυτίδων, ουλών, διαμόρφωσης χειλιών, ντεκολτέ, ακίνδυνα, άμεσα και με σημαντική διάρκεια.
Στην περίπτωση που η χαλάρωση εμφανίζεται – συνήθως στην περιοχή γύρω από το στόμα, στις λεγόμενες ρινοχειλικές αύλακες είναι σε ελαφρύ έως μέτριο βαθμό, τότε γεμίζουμε τα σημεία που χρειάζεται με την έγχυση του υαλουρονικού οξέος. Έτσι, μπορούμε να βελτιώσουμε την περιοχή, ώστε η χαλάρωση να μην είναι τόσο εμφανής. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί και μια πιθανή χαλάρωση στην περιοχή της κάτω γνάθου, κοντά στο πηγούνι, όπου γεμίζουμε και αυτή την περιοχή με υαλουρονικό οξύ. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια.

Με τη βοήθεια του υαλουρονικού γεμίζουμε τις αύλακες αυτές, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει νεότερο. Επίσης το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε όλο το πρόσωπο με την μορφή της μεσοθεραπείας προκειμένου να το ενυδατώσει και να του δώσει καλύτερη όψη. Μια ακόμη περιοχή όπου μπορεί να εφαρμοστεί το υαλουρονικό είναι αυτή των ζυγωματικών, καθώς επίσης και στα χείλη, αν επιθυμούμε να τους δώσουμε περισσότερο όγκο. Το υαλουρονικό οξύ έχει διάρκεια 10-12 μήνες περίπου.

Στην περίπτωση που η χαλάρωση εμφανίζεται γύρω από μάτια – συνήθως ξεκινά από και είναι μέτριου βαθμού μπορούμε να την βελτιώσουμε την βοήθεια του botox. Λειαίνοντας, λοιπόν, τις ρυτίδες του μετώπου και ανοίγοντας τα μάτια στο πλάι, έχουμε σαν αποτέλεσμα τα μάτια να φαίνονται πιο ξεκούραστα και η χαλάρωση να μην είναι πια εμφανής. Το botox διαρκεί συνήθως 6-8 μήνες και μπορεί να επαναλαμβάνεται 1-2 φορές τον χρόνο.

Με τα λέιζερ να έχουν, πια, τον πρώτο λόγο, μεταξύ άλλων εναλλακτικών μεθόδων, στην μη επεμβατική αντιγήρανση, κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον εαυτό της το δώρο της νεότητας, μέσα από ένα λαμπερό, λείο, σφριγηλό, υπέροχο πρόσωπο. Εκτός από τα ενέσιμα fillers, το υαλουρονικό οξύ, τη μικροδερμοαπόξεση (ecopeel), ή το γνωστό μας botox, οι εφαρμογές λέιζερ απομακρύνουν την προοπτική του νυστεριού.

Ενδεικτικά, οι μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου για κάθε ηλικία έχουν ως εξής: στα 30+ Pixel Laser για ανάπλαση – ανανέωση προσώπου, λεπτές γραμμές, ρυτίδες έκφρασης, ουλές ακμής 3-4 εφαρμογές κάθε 10-15 μέρες. Στα 35 με 45 η φωτοανάπλαση με παλμικό φως για (κηλίδες – πανάδες) 2-3 εφαρμογές κάθε 2-3 εβδομάδες. Για τις ηλικίες των 40+ η σύσφιξη προσώπου με χρήση ραδιοσυχνοτήτων Accent & για πρήξιμο (σακούλες) κάτω από τα μάτια, 3-4 εφαρμογές κάθε 10-15 μέρες.

Με δεδομένο, λοιπόν, το βαθμό ανάγκης που παρουσιάζει η κάθε επιδερμίδα, η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς μια θεραπεία του είδους δεν είναι συγκεκριμένη, αλλά εξαρτάται από το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται η επιδερμίδα. Σε γενικές γραμμές η ηλικία των 30 περίπου χρόνων ενδείκνυται για να ξεκινήσει κανείς – με μέτρο βέβαια – τέτοιου είδους εφαρμογές.

Leave a reply