Γήρανση Πώς να εξαφανίσετε τα σημάδια της

Η απόκτηση της νεότητας αποτελεί στόχο για κάθε γυναίκα, ειδικά με το πέρασμα των χρόνων. Όταν αρχίζουν να γίνονται εμφανή τα σημάδια του χρόνου σε βλέφαρα, μήλα και πηγούνι, τότε είναι ο καιρός για να επέμβει η επιστήμη.

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα ανανεωμένο και πιο νεανικό πρόσωπο, χωρίς να υποβληθείτε σε κάποια επέμβαση, με τις εξελιγμένες μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής, μπορείτε να δείτε την επιδερμίδα του προσώπου σας να αλλάζει όψη, και μάλιστα χωρίς νυστέρι!

 

ΝΕΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το Mobilift® M6 σε συνδυασμό με τη νέα μη επεμβατική και 100% φυσική τεχνική προσώπου New Endermolift™ επιφέρει εν τω βάθη δράση στον ιστό, επανενεργοποιώντας την παραγωγή  ινών κολλαγόνου και ελαστίνης για άμεση αναγέννηση του δερματικού ιστού, χαρίζοντας έτσι μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αντιγήρανσης.

Η νέα πρωτοποριακή αυτή τεχνική αντιγήρανσης χρησιμοποιεί  τη διαδικασία της μηχανικής μεταγωγής μηνυμάτων (“mechanotransduction”), προκειμένου να διεγείρει τους ινοβλάστες και να αναπυκνώσει τους ευαίσθητους ιστούς της περιοχής του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ.

Τι διαφοροποιεί, όμως, τόσο πολύ την ολοκαίνουρια τεχνική New  Endermolift™ του συστήματος Mobilift® M6 από το ήδη υπάρχον Endermolift™;

Η πρωτοπορία έγκειται στη νέα κεφαλή θεραπείας ERGOLIFT™, που στηρίζεται στην αποκλειστική και πατενταρισμένη τεχνολογία MPF (Motorized Pulsating Flaps), δηλαδή, στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανοποίηση και κινητοποίηση του δερματικού ιστού του προσώπου!

Η νέα κεφαλή θεραπείας ERGOLIFT™ χάρη στο ειδικό μοτέρ (τεχνολογία MPF) προσφέρει συνολικά 270% μεγαλύτερη διέγερση του δερματικού ιστού σε σύγκριση με την παλαιότερη τεχνολογία Lift διεγείροντας έτσι με 1000 διαφορετικούς τρόπους τον δερματικό ιστό.

Επιστημονική έρευνα του Καθηγητή Philippe Humbert (University Hospital Besancon, France, 2013) έδειξε ότι το ενδογενές υαλουρονικό οξύ του δερματικού ιστού αυξάνεται κατά 80%, η  δε ελαστίνη αυξάνεται κατά 46%, οι ρυτίδες λειαίνονται κατά 21%, το δέρμα συσφίγγεται μέσω κολλαγονογένεσης κατά 23%, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια μειώνονται κατά 15% και 19%, αντίστοιχα και η φυσική λάμψη του δέρματος αποκαθίσταται και διπλασιάζεται.

Η νέα θεραπεία Endermolift προσφέρει ακόμη πιο εξειδικευμένες  λύσεις σε κάθε ανάγκη που προκύπτει: ενεργοποίηση της λάμψης του προσώπου, βελτίωση στο περίγραμμα των ματιών, σύσφιγξη του δέρματος, λείανση των ρυτίδων και αδυνάτισμα του περιγράμματος του προσώπου.

 

NewEndermolift:

 

– Διάρκεια του αποτελέσματος;

– Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και με την απαραίτητη θεραπεία συντήρησης (1 φορά το μήνα) τα αποτελέσματα βελτιστοποιούνται και καθίστανται μακροχρόνια.

 

– Διάρκεια της ανάρρωσης;

– Δεν υφίσταται θέμα ανάρρωσης, καθώς η θεραπεία New Endermolift είναι 100% φυσική και μη-επεμβατική. Ο/Η ασθενής είναι έτοιμος/η να επιστρέψει στην καθημερινότητά του/της αμέσως μετά τη θεραπεία.

 

– Τί να περιμένουμε μόλις τελειώσει η τεχνική;

– Αμέσως μετά το πέρας της θεραπευτικής συνεδρίας παρατηρούμε τα εξής: ανόρθωση στην περιοχή των παρειών και των ζυγωματικών οστών, άμεση λείανση λεπτών γραμμών κάτω γύρω από τα μάτια και έντονη ανόρθωση άνω βλεφάρου, φυσική λάμψη και αίσθηση αναζωογόνησης στο δέρμα και τέλος έντονη αίσθηση εσωτερικής διέγερσης στο πρόσωπο λόγω της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μηχανοποίησης και κινητοποίησης του δερματικού ιστού.

 

-Τι πρέπει να προσέχει ο/η ασθενής;

-Επειδή, όπως προείπαμε, η τεχνική New Endermolift της LPG δεν είναι καθόλου επεμβατική, δεν υπάρχουν προφυλάξεις, π.χ. έκθεση στον ήλιο, κλπ. Το μόνο που συστήνεται από την LPG είναι να εφαρμόζεται η θεραπεία συμπληρωματικά με τα καλλυντικά προϊόντα της LPG (Τεχνική Σειρά Καλλυντικών: “Soins Techniques”.

 

Τί επιπλοκές ή προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν;

-Δεν ορίζονται επιπλοκές ή προβλήματα με τη συγκεκριμένη τεχνική. Ως αντενδείξεις, όμως, μπορούμε να αναφέρουμε τις γενικότερες αντενδείξεις που ισχύουν (δηλ., καρκίνος, αντιπηκτική θεραπεία, εγκυμοσύνη, κλπ.)., καθώς και την έντονη τηλεαγγειεκτασία και τη ύπαρξη δερματικής μόλυνσης.

 

-Βαθμός συμβατότητας με άλλες μεθόδους όπως το μπότοξ;

– Η εφαρμογή του New Endermolift ενδείκνυται συνδυαστικά με άλλες εφαρμογές αισθητικής ιατρικής, καθώς και προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά για την προετοιμασία του δερματικού ιστού, την καλύτερη ανταπόκριση αυτού στην εκάστοτε εφαρμογή (επεμβατική ή μη) και τη γρηγορότερη ανάρρωση του/της ασθενούς.

 

-Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία;

– Η συχνότητα των συνεδριών είναι δύο φορές την εβδομάδα

 

Ανάπλαση προσώπου (resurfacing) με το ErbiumPixellaser
Το Pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές (πχ «πόδι της χήνας», ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος), να βελτιώσει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή τραυματισμούς, αλλά και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη. Η μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου με μικρο-ακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία, όπου οι ιστοί είναι υγιείς και επιταχύνοντας ως εκ τούτου τη διαδικασία της επούλωσης. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως πχ ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 30 λεπτά περίπου, ενώ η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί αναισθησία. Η ένταση της συσκευής είναι απόλυτα ελεγχόμενη και η θεραπεία μπορεί να γίνει πιο βαθιά ή πιο επιφανειακή, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών (κατά μέσο όρο 2-3 επαναλήψεις) που συνιστάται να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 10-15 ημέρες.

 

Ανανέωση & σύσφιξη δέρματος με ραδιοσυχνότητες (Accent Laser)

Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται στην αισθητική ιατρική για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και την εναπόθεση λίπους σε διάφορες περιοχές, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο. Η θερμότητα που μεταφέρεται κάτω από το δέρμα βοηθάει την αύξηση της κυκλοφορίας του, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα.

Επίσης με τις ραδιοσυχνότητες διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο. Το σύστημα του Accent Laser διαθέτει το πλεονέκτημα να παράγει δύο ειδών ραδιοσυχνότητες μονοπολικές και διπολικές. Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά (π.χ. γύρω από τα μάτια, στην περιοχή του λαιμού). Ενώ με την μονοπολική ραδιοσυχνότητα η θερμότητα μεταφέρεται πιο βαθειά, σε περιοχές όπως είναι τα μάγουλα. Ο γιατρός παρατηρώντας τις ανάγκες της επιδερμίδας που έχει η κάθε γυναίκα αποφασίζει αν θα χρησιμοποιήσει την μονοπολική ή την διπολική ραδιοσυχνότητα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι περιοχές του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί το Accent είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μάγουλα με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη. Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα είναι στο προγούλι. Όταν υπάρχει εναπόθεση λίπους στην περιοχή αυτή, τότε ο γιατρός ρυθμίζοντας κατάλληλα την ένταση του μηχανήματος, έτσι ώστε με τη δράση της μονοπολικής ραδιοσυχνότητας να συρρικνωθεί το λίπος και να βελτιωθεί η επιδερμική χαλάρωση χωρίς χειρουργική επέμβαση. Μια άλλη περιοχή που μπορεί να βελτιωθεί με τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων είναι αυτή του λαιμού. Το δέρμα εκεί είναι αρκετά λεπτό και λόγω του ότι βρίσκεται συχνά εκτεθειμένο στον ήλιο εμφανίζεται ζαρωμένο και χαλαρωμένο. Με την βοήθεια της ειδικής διπολικής ραδιοσυχνότητας υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί η όψη του δέρματος.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με το Accent ο γιατρός χρησιμοποιεί την ειδική κεφαλή του μηχανήματος πάνω στην περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή, αφού πρώτα την έχει καλύψει με μια ειδική λιπαντική ουσία. Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή θεραπεία μιας και ο γιατρός έχει τη δυνατότητα ελέγχει ανά πάσα στιγμή την θερμότητα που διοχετεύει στο δέρμα.

Επίσης, χάρη στον ειδικό μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν οι τελευταίας τεχνολογίας κεφαλές που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία με το Accent Laser, η ασθενής δεν αισθάνεται καθόλου πόνο. Μετά την εφαρμογή το δέρμα εμφανίζει μια ελαφριά ερυθρότητα που υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η θεραπεία διαρκεί 30 λεπτά περίπου, μπορεί να επαναληφθεί μετά από δύο εβδομάδες και συνολικά χρειάζονται συνήθως 3-4 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα.

Leave a reply