Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου

Αν το δέρμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια δείχνει αρκετά κουρασμένο, σημαίνει πως οι μύες έχουν χαλαρώνουν και το λίπος που φυσιολογικά υπάρχει μέσα στον οφθαλμικό κόγχο αυξάνεται. Αποτέλεσμα αυτού είναι ειδικά στα άνω βλέφαρα η πτυχή του δέρματος να βρίσκεται πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και να δίνεται η αίσθηση ότι τα μάτια είναι «βαριά», γεγονός που δυσκολεύει και την διαδικασία του μακιγιάζ στις γυναίκες. Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό με την ρυτιδοπλαστική του προσώπου. Μόνη της η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, μεταξύ 30 – 40 ετών, όπου είτε λόγω κληρονομικών παραγόντων, είτε εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν σακούλες και χαλάρωση στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα να έχουν μια μόνιμα κουρασμένη όψη στο βλέμμα τους. Στην βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου το δέρμα και το λίγο λίπος που περισσεύει, μπορούν να αφαιρεθούν ακόμη και με τοπική αναισθησία, έτσι ώστε να μην φαίνεται πεσμένο το ένα ή και τα δύο βλέφαρα. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 4 μέρες και η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από 3-4 μέρες. Κόστος βλεφαροπλαστικής άνω & κάτω: 2.500-3.500€ περίπου.

 

Πού γίνεται η τομή; Η τομή γίνεται στην φυσιολογική πτυχή του άνω βλεφάρου που βρίσκεται 8 χιλιοστά περίπου από τις βλεφαρίδες.

Διαδικασία Επέμβασης: Στην αρχή αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει καθώς και κομμάτι του μυός το οποίο περισσεύει στη συνέχεια αφαιρούμε το έξτρα λίπος το οποίο μπορεί να δημιουργεί βάρος στο πάνω βλέφαρο. Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει γίνει καλή αιμόσταση τοποθετούμε τα πολύ λεπτά ράμματα τα οποία κλείνουν τις τομές μας και κάνουν το αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ φυσικό.

Κίνδυνοι – Επιπλοκές: Σε όλες τις επεμβάσεις υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης, αιματώματος, αλλά οι κίνδυνοι αυτοί είναι απόλυτα ελεγχόμενοι.

Διάρκεια χειρουργείου: στην βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου είναι γύρω στην μισή ώρα, στην βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου είναι γύρω στα 45 λεπτά.

Στην βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου η τομή γίνεται κάτω από τις βλεφαρίδες, σηκώνουμε το δέρμα και τον μυ, αφαιρούμε το λίπος και στην συνέχεια αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος.

Ανάλογα με το πρόβλημα των βλεφάρων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, εφαρμόζουμε και την ανάλογη τεχνική βλεφαροπλαστικής. Έτσι, στις περιπτώσεις που εμφανίζονται σακούλες πραγματοποιείται κάτω βλεφαροπλαστική, ενώ όταν θέλουμε να ενισχύσουμε την έξω γωνία του βλεφάρου εφαρμόζεται βλεφαροπλαστική με κανθοπηξία στο άνω ή κάτω βλέφαρο αντίστοιχα.

 

 

Leave a reply