Βελτιώστε την εμφάνιση και φτιάξτε την διάθεσή σας με γρήγορες & οικονομικές θεραπείες στον πλαστικό χειρουργό

Σκοπός της αισθητικής ιατρικής είναι η βελτίωση της εμφάνισης καθώς και της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας του ατόμου. Επεμβάσεις αισθητικής στον καιρό της κρίσης; «Κι όμως η ομορφιά έχει σημαντική θέση ακόμη και στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, μιας και την χρειαζόμαστε για να μας τροφοδοτήσει με την θετική ενέργεια και αισιοδοξία που όλοι έχουμε ανάγκη», όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. Έτσι με απλές και οικονομικές επεμβάσεις αισθητικής, μια γυναίκα ή ένας άνδρας, μπορούν να βελτιώσουν εκτός από την εξωτερική τους εμφάνιση και την ψυχολογία τους.

Αναφορικά με τις θεραπείες για την ανανέωση προσώπου πρόκειται για γρήγορες και μη επεμβατικές διαδικασίες όπως είναι τα ενέσιμα, υαλουρονικό οξύ, botox, μεσοθεραπεία, laser, peels, που βοηθούν ν’ αποκτήσει όποιος το επιθυμεί λάμψη και φρεσκάδα άμεσα. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να γίνουν και σε μια μόνο περιοχή του προσώπου (μεμονωμένα) – επιλέγοντας εκείνη που μας ενοχλεί περισσότερο, μειώνοντας έτσι και το κόστος της θεραπείας.

Στις περιπτώσεις που εμφανίζεται συνοφρύωση ανάμεσα στα μάτια μπορεί να εφαρμοστεί η βοτουλινική τοξίνη (botox). Το botox παράγεται από μύκητες και το τελικό προϊόν που χρησιμοποιείται αποτελεί μια επεξεργασμένη νευροτοξίνη η οποία, σε πολύ μικρές δόσεις, δρα στο μυ αποτρέποντας τις συσπάσεις.

Με μια λεπτή βελόνα το ενέσιμο προϊόν εγχέεται και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά. Ένας μικρός ερεθισμός που εμφανίζεται υποχωρεί 30 λεπτά την εφαρμογή, ενώ μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητές του. Το αποτέλεσμα τελειοποιείται μέσα στις επόμενες 7-15 ημέρες.

Με αυτόν τον τρόπο σβήνονται εκτός από τα συνοφρύωση, τα σημάδια του χρόνου που εμφανίζονται και σε άλλα σημεία του προσώπου όπως γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και το μέτωπο.

Αν επιθυμούμε να λειάνουμε τις ρυτίδες που βρίσκονται γύρω από το στόμα, ρινοπαρειακές αύλακες ή αλλιώς ρυτίδες του καπνιστή, αυτό μπορεί να επιτευχθεί γεμίζοντάς τις με υαλουρονικό οξύ. Είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (αποτελεί συστατικό του οργανισμού), αλλά το τελικό προϊόν που χρησιμοποιείται παράγεται με τεχνητούς τρόπους στο εργαστήριο.

Αφού προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχέει με μια σύριγγα το υλικό, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η εφαρμογή απαιτεί λίγα μόνο λεπτά και η διόρθωση είναι άμεση, για 2-3 ημέρες μετά όμως ενδέχεται να παρουσιαστούν πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, που στη συνέχεια υποχωρούν. Το υαλουρονικό οξύ δεν ευθύνεται για αλλεργίες, παρ’ όλα αυτά όλες οι θεραπείες με ενέσιμα μπορεί να προκαλέσουν κάποια μελανιά, γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση. Το ενέσιμο αυτό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για να γεμίσεις επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες σε όλο το πρόσωπο, να δώσεις όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα ή να αναζωογονήσει το ντεκολτέ.

Για τα σημεία του προσώπου στα οποία εμφανίζονται λεπτές γραμμές, καθώς και για την περιοχή του λαιμού, μπορεί να εφαρμοστεί μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

Εκτός από τις κλασικές μεσοθεραπείες με πολυβιταμίνες, τώρα υπάρχουν και οι εμπλουτισμένες με υαλουρονικό οξύ.

Ο πλαστικός χειρουργός με τη χρήση ενός ειδικού δοσομετρητή εγχέει σε συγκεκριμένα στρώματα του δέρματος το νέο ενέσιμο υλικό, το οποίο βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και τη βοηθά να διατηρήσει την υγρασίας της.

Το νέο αυτό ενέσιμο υλικό είναι λιγότερο παχύρευστο σε σχέση με το συνηθισμένο υαλουρονικό οξύ, με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται πιο επιφανειακά και η βελτίωση του δέρματος να είναι έντονα ορατή. Επιπλέον, με τη χρήση ειδικού δοσομετρητή, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια στην έγχυση και άρα λιγότεροι μώλωπες και πολύ καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η επίδραση της θεραπείας αυτής στο δέρμα έχει μεγάλη διάρκεια, περίπου 8-12 μήνες. Η θεραπεία μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με την ηλικία και τον τύπο του δέρματός. Έτσι, άλλης μορφής ενέσιμο υλικό χρησιμοποιείται για το νεότερο δέρμα, που απαιτεί μια ελαφρύτερη ανανέωση, και άλλη είναι η σύσταση του ενέσιμου υλικού για το πιο ώριμο και χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο, που απαιτεί πιο βαθιά επίδραση.

Όλες αυτές οι εφαρμογές μπορούν να γίνουν με μία επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Αφού προηγουμένως βέβαια ο κάθε ασθενής συζητήσει με τον γιατρό του για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τις ανάγκες της επιδερμίδας του και τι είναι αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο και θέλει ν’ αλλάξει, για ν’ αποφασίσουν μαζί για την καλύτερη δυνατή θεραπεία – μέθοδο.

Leave a reply