Βελτίωση χαρακτηριστικών προσώπου στους άνδρες

Οι κοσμητικές επεμβάσεις ή επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής όπως η βλεφαροπλαστική, η ρινοπλαστική και τα ενθέματα προσώπου, πραγματοποιούνται με τον ίδιο τρόπο σε άντρες και γυναίκες. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο πλαστικός χειρουργός εάν ο ασθενής επιθυμεί μια πιο αρρενωπή εμφάνιση στα χαρακτηριστικά, π.χ ένα πηγούνι με μεγαλύτερη προβολή. Μια πιο δυνατή μύτη, εντονότερα ζυγωματικά.

 Επεμβάσεις προσώπου

Για την πλαστική προσώπου ή λαιμού γίνεται αξιολόγηση όλης της περιοχής, κεφαλιού-προσώπου-λαιμού, από τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος εξετάζει την γραμμή των μαλλιών, τη τριχοφυΐα στις φαβορίτες και στα γένια, τις ουλές και την κατάσταση του δέρματος (χαλάρωση, φωτογήρανση).

Γενικά, είναι γνωστό πως το αντρικό δέρμα είναι διαφορετικό από το γυναικείο όσον αφορά την κυκλοφορία του αίματος, γι’ αυτόν τον λόγω οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιο αιμάτωμα μετά την επέμβαση.

Επίσης, είναι πιο δύσκολο για τους άντρες να κρύψουν τα σημάδια των επεμβάσεων, εφόσον δεν χρησιμοποιούν μεικ απ και δεν καλύπτεται το πρόσωπο από τα μαλλιά, όπως στις γυναίκες. Σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξουν τα μαλλιά και τα γένια στην κάλυψη των τομών.

 Πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

Η γνωστή τοξίνη είναι μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη, όπου σε πολύ μικρές δόσεις δρα στον μυ, με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. Εφαρμόζεται και δρα τοπικά, χωρίς να απορροφάτε από τον οργανισμό. Μετά την πάροδο της θεραπείας, οι ρυτίδες επανέρχονται στην προηγούμενη κατάστασή τους. Το υλικό είναι απόλυτα ασφαλές, με σπάνιες και μικρής διάρκειας παρενέργειες (όπως ελαφριά ζάλη και πονοκέφαλος ή τοπική αλλεργική αντίδραση), που και αυτές είναι αναστρέψιμες. Απαραίτητη, βέβαια, προϋπόθεση είναι να εφαρμόζονται από έμπειρο, εξειδικευμένο γιατρό. Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, που βρίσκονται στην περίοδο της ζωής τους, όπου αρχίζουν να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης και γενικά η όψη του προσώπου τους δείχνει πιο κουρασμένη.

Με τη βοήθειά botox του μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στο μεσόφρυο και στο μέτωπο. Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μέσα στις επόμενες 7-15 μέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από 6 μήνες περίπου η βοτουλινική τοξίνη αρχίζει να υποχωρεί από τους μυς και αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Leave a reply