0 Flares -- -- -- -- -- 0 Flares ×
  • 17 ΝΟΈ 14
  • 0
  Αυξητική στήθους

  Αυξητική στήθους

  0 Flares -- -- -- -- -- 0 Flares ×

  Η αυξητική επέμβαση στο γυναικείο στήθος είναι μια από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής διεθνώς. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η εμφάνιση και λειτουργία του γυναικείου στήθους για την ψυχολογία και τη διαδικασία της μητρότητας της γυναίκας.

  Η αυξητική του στήθους είναι μια χειρουργική επέμβαση ένα τεχνητό μέσο (ένθεμα) χρησιμοποιείται για να αυξηθεί το μέγεθος του γυναικείου στήθους και να βελτιωθεί το σχήμα του. Σας αναφέρω ότι τα τελευταία 30 χρόνια περίπου 3 εκατομμύρια γυναίκες υποβλήθηκαν σε αυτή την επέμβαση παγκοσμίως. Ενδείξεις για αύξηση του στήθους έχουν γυναίκες οι οποίες πιστεύουν ότι το στήθος τους είναι μικρό σε μέγεθος με μικρότερη ηλικία τα 18 χρόνια συμπληρωμένα, γυναίκες που εμφανίζουν απώλεια όγκου στο στήθος τους καθώς και αλλαγή στο σχήμα κυρίως μετά από εγκυμοσύνη ή αυξομειώσεις στο βάρος ή απλώς με την πάροδο του χρόνου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και γυναίκες οι οποίες εμφανίζουν ασυμμετρία και ο ρόλος του χειρουργού είναι να την εξισώνει αυξάνοντας το μικρότερο στήθος και μειώνοντας το μεγαλύτερο.

  Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της διαδικασίας της αύξησης του γυναικείου στήθος είναι και προεγχειρητική  επίσκεψη της γυναίκας στον πλαστικό χειρουργό της. Σε αυτήν την επίσκεψη θα καθοριστούν ο τύπος και το μέγεθος του ενθέματος, το σημείο της χειρουργικής τομής καθώς και αν το ένθεμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ.

  Είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να εμπιστεύεται τον χειρουργό της ο οποίος θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία από την συγκεκριμένη επέμβαση και να μπορεί να δείξει στην ασθενή φωτογραφίες από παρόμοιες περιπτώσεις με τη δική της. Είναι μεγάλη η ανομοιομορφία του σχήματος και του μεγέθους του γυναικείου στήθους και κάθε γυναικείο στήθος είναι διαφορετικό, όμως όλα έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά και ο πλαστικός χειρουργός με μεγάλη εμπειρία τα έχει συναντήσει σχεδόν όλα. Έτσι οι φωτογραφίες προηγουμένων ασθενών δίνουν στη γυναίκα την εικόνα του δικού της στήθους μετά τη χειρουργική επέμβαση.

   

  Είδη ενθεμάτων για αύξηση στήθους

  Όλα τα ενθέματα για την αυξητική του στήθους αποτελούνται από μια εξωτερική σακούλα η οποία είναι φτιαγμένη στερεά σιλικόνη. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι το περιεχόμενο αυτής της σακούλας. Έτσι στα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη ή τα πιο σύγχρονα cohesive gel ενθέματα σιλικόνης, όπου το περιεχόμενο είναι ένα gel σιλικόνης. Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται από το 1961 και στην Ευρώπη είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ενθέματα σε ποσοστό 80-85% του συνολικού αριθμού ενθεμάτων για αύξηση στήθους. Άλλα ενθέματα είναι αυτά με φυσιολογικό ορό, τα ενθέματα Soya oils και τα ενθέματα φυσιολογικού ορού και πολυσακχαριδίων Hydrogel.

   

  Ενθέματα σιλικόνης

  Στο παρελθόν τα ενθέματα σιλικόνης έχουν δεχθεί αρκετή αρνητική δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης λόγω των αβάσιμων κατηγοριών ότι συσχετίζονται με τοξικότητα, νόσους με αυτοάνοση αιτιολογία, ή νόσους του συνδετικού ιστού. Είναι αλήθεια ότι στις ΗΠΑ η επιτροπή για την ασφάλεια των τροφίμων και φαρμάκων η γνωστή F.D.A.τον Ιανουάριο του 1992επέβαλε μια προσωρινή απαγόρευση για τη χρήση των ενθεμάτων σιλικόνης στις ΗΠΑ. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης ήταν ότι δεν υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ότι είναι πλήρως ασφαλή.

  Σίγουρα στην απόφαση αυτή συνέβαλε και ο μεγάλος αριθμός μηνύσεων κατά της εταιρείας που κατασκεύαζε τα ενθέματα σιλικόνης.

  Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει και στα στοιχεία που έχει η διεθνής ιατρική κοινότητα για τη σιλικόνη και στη συνείδηση του κοινού.

  Ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία το 1992 μόλις έγινε γνωστή η απαγόρευση στις ΗΠΑ το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε τους γιατρούς ότι δεν συντρέχει λόγος για απόσυρση των ενθεμάτων σιλικόνης.

  Ξανά στη Μ. Βρετανία το 1994 επιτροπή ειδικών από το υπουργείο υγείας κατέληξε ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ ενθεμάτων σιλικόνης και νόσων των συνδετικών ιστών ή ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

  Το 1998 τελικά το υπουργείο υγείας της Μ. Βρετανίας δημοσίευσε  τα ευρήματα μιας επιτροπής επιστημόνων για την ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης όπου καταλήγουν ότι δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη που να συσχετίζει τα ενθέματα σιλικόνης με κάποια ασθένεια. Η έκθεση αυτή υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση

  www.silicone-review.gov.uk.

   

  Αποτελέσματα από μακροχρόνιες μελέτες στις ΗΠΑ δείχνουν ότι γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης έχουν μειωμένη πιθανότητα κινδύνου από καρκίνο του μαστού. Η σιλικόνη δεν εμποδίζει τη μαστογραφία απλά χρειάζονται μερικές πρόσθετες λείψεις από το πλάι. Γυναίκες που εμφανίζουν καρκίνο του μαστού και έχουν ενθέματα σιλικόνης έχουν την ίδια πρόγνωση με γυναίκες που δεν έχουν ενθέματα σιλικόνης.

  Leave a reply →