Αυξητική στήθους – Νέα εμφυτεύματα σιλικόνης

Η καλή εμφάνιση για κάθε γυναίκα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θηλυκότητας της και το ωραίο στήθος είναι ένα συν στην καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθησή της. Η αυξητική στήθους , μια από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις αισθητικής  χειρουργικής, έχει χαρίσει χαμόγελα ικανοποίησης σε χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως. Σε περιπτώσεις νεαρών γυναικών με μικρό στήθος τα νέα εμφυτεύματα σιλικόνης μπορούν να δώσουν ένα γεμάτο και καλοσχηματισμένο στήθος ενώ σε γυναίκες ιδιαίτερα μετά την εγκυμοσύνη και τις αυξομειώσεις βάρους που αυτή προκαλεί, εμφανίζεται απώλεια όγκου στο στήθος καθώς και αλλαγή στο σχήμα του ή κάποια ασυμμετρία. Τότε  εφαρμόζουμε την αυξητική στήθους κατά την οποία τοποθετείται ένα εμφύτευμα πίσω από κάθε μαστό έτσι ώστε να αυξηθεί το μέγεθος και να βελτιωθεί το σχήμα του.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Στην αυξητική στήθους όλα τα εμφυτεύματα αποτελούνται από μια εξωτερική σακούλα φτιαγμένη από στερεή σιλικόνη. Το περιεχόμενο της μπορεί να είναι υγρή σιλικόνη ή πλέον ένα νέας γενιάς συμπυκνωμένο gel που περιέχεται στα πιο σύγχρονα cohesive gel εμφυτεύματα σιλικόνης. Το εξωτερικό περίβλημα έχει τραχιά, συμβατή με τον οργανισμό επιφάνεια έτσι ώστε α) να μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα συρρίκνωσης της κάψας γύρω από το εμφύτευμα και β) να μην προκαλεί άλλες παρενέργειες.  Τα νέα εμφυτεύματα υψηλής ποιότητας εξασφαλίζουν φυσική κίνηση στο στήθος, καλή  αίσθηση στην αφή και ωραίο σφριγηλό αποτέλεσμα. Τα περισσότερα ενθέματα είναι στρογγυλά ή σε σχήμα σταγόνας. Το κατάλληλο σχήμα θα επιλέξει η γυναίκα σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό ώστε να έχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Το εμφύτευμα μπορεί να είναι μικρής, μεσαίας ή μεγάλης προβολής. Η επιλογή του εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε γυναίκας.

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ

Τα εμφυτεύματα σιλικόνης έχουν κατηγορηθεί αρκετά στο παρελθόν από τα μέσα ενημέρωσης ότι σχετίζονται με νόσους  του συνδετικού ιστού, τοξικότητα ή με νόσους με αυτοάνοση αιτιολογία.

Η αλήθεια είναι ότι τον Ιανουάριο του 1992 η F.D.A. (επιτροπή για την ασφάλεια τροφίμων και φαρμάκων) επέβαλε μια προσωρινή απαγόρευση στις Η.Π.Α. Αυτό συνέβη διότι δεν υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ότι τα ενθέματα σιλικόνης είναι πλήρως ασφαλή, όμως δεν υπήρχε και απόδειξη πως ήταν επικίνδυνα. Το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, το 1998, δημοσίευσε τα ευρήματα μιας Επιτροπής Επιστημόνων για την ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης, όπου αποδεικνύουν πως αυτά δεν σχετίζονται με κάποια μορφή ασθένειας.

Επίσης μετά από μακροχρόνιες μελέτες στις Η.Π.Α. αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι η σιλικόνη προκαλεί καρκίνο του στήθους ή ότι επηρεάζει την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Ύστερα από ενδελεχή εξέταση δεδομένων και η F.D.A. συμφώνησε πανηγυρικά  για την ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης.

 

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η προεγχειρητική επίσκεψη της γυναίκας στον πλαστικό χειρουργό της είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της διαδικασίας. Αυτό διότι τότε καθορίζεται ο τύπος και το μέγεθος του εμφυτεύματος, το σημείο της χειρουργικής τομής καθώς και αν το εμφύτευμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

Στην πρώτη αυτή επίσκεψη λαμβάνεται αρχικά ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό της γυναίκας. Κατόπιν ο πλαστικός χειρουργός αφού εξετάσει το στήθος και αποφασίσουν μαζί με την ασθενή για το μέγεθος του εμφυτεύματος, θα την ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της επέμβασης καθώς για το μετεγχειρητικό στάδιο και τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσει.

 

H EΠΕΜΒΑΣΗ

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί μία ώρα. Η τομή που πραγματοποιείται για την τοποθέτηση του εμφυτέυματος είναι μικρή 4cm και μπορεί να γίνει σε τρία σημεία. Η πιο συχνή είναι αυτή που πραγματοποιείται στην υπομάστιο πτυχή, δηλαδή κάτω από το στήθος, στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και σπανιότερα στη μασχάλη.

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Συνήθως μετά από μια εβδομάδα η γυναίκα επιστρέφει στην εργασία της. Πρέπει όμως να αποφεύγει επίπονες δραστηριότητες και σωματική κούραση .Το κάπνισμα θα πρέπει να περιοριστεί τις πρώτες βδομάδες της ανάρρωσης. Μετά από 3 εβδομάδες μπορεί να γυρίσει στο γυμναστήριο αλλά καλό θα ήταν να αποφύγει την έντονη άσκηση. Αυτό διότι είναι σημαντικό να μην ιδρώνει όσο η τομή θεραπεύεται. Το περπάτημα συστήνεται γενικά για την τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος. Επίσης στο τρέξιμο ένα σουτιέν με καλή ενίσχυση θα ελαχιστοποιούσε το τράβηγμα του δέρματος λόγω βάρους.

Leave a reply