Αρμονική μύτη με την βοήθεια της ρινοπλαστικής

Η πλαστική της μύτης ή επέμβαση ρινοπλαστικής, έχει ως σκοπό να βελτιώσει την εμφάνιση της μύτης και μερικές φορές και την αναπνοή, με τη διόρθωση του διαφράγματος. Αν η μύτη χρειάζεται διόρθωση μόνο στην άκρη – τότε πρόκειται για ελαφριά ρινοπλαστική – επίσης μπορεί να χρειάζεται να διορθωθεί η καμπύλη της. Σε όλες τις περιπτώσεις ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να παρέμβει και να διορθώσει το μέγεθος και το σχήμα της μύτης, ώστε το νέο αισθητικό αποτέλεσμα να βρίσκεται σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Η αλλαγή της εμφάνισης της μύτης με τη βοήθεια της ρινοπλαστικής, βελτιώνει εκτός από την εξωτερική εμφάνιση του προσώπου και την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Μια ρινοπλαστική απαιτεί από μία έως δύο ώρες χειρουργείο, ανάλογα με την βελτίωση που χρειάζεται να γίνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και η ασθενής πηγαίνει σπίτι της την ίδια μέρα ή μένει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Για διόρθωση μικρών ατελειών, όπως στην άκρη της μύτης, η επέμβαση μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Η επέμβαση γίνεται με μικρές τομές μέσα στα ρουθούνια, οι οποίες δεν είναι εμφανής εξωτερικά.

Αν χρειάζεται να μειωθούν τα ρουθούνια, τότε γίνεται μια τομή στην περιοχή όπου τα ρουθούνια ενώνονται  με την ρινοχειλικό  αύλακα και  η τομή  φαίνεται  ελάχιστα.

Μια σύγχρονη τεχνική που εφαρμόζει ο κ. Γαϊτάνης,  επιτρέπει να γίνονται  κατάγματα των ρινικών οστών με τέτοιο  τρόπο, ώστε στις περισσότερες περιπτώσεις να μην υπάρχει μετεγχειρητικό μαύρισμα της περιοχής κάτω από τα μάτια.

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας μικρός πλαστικός νάρθηκας στην περιοχή και παραμένει για μία εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος η ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει να φυσάει τη μύτη της, καθώς και κάθε μορφή φυσικής άσκησης, εκτός από το φυσιολογικό περπάτημα. Επίσης, θα πρέπει να κοιμάται ανάσκελα με το κεφάλι ελαφρά ανασηκωμένο, με μαξιλάρια και να αποφεύγει στάσεις του σώματος που αυξάνουν την αιματική ροή στο κεφάλι, όπως σκύψιμο προς τα κάτω. Μετά από μία εβδομάδα, θα επισκεφτεί τον πλαστικό χειρουργό για να αφαιρεθεί ο νάρθηκας.

Leave a reply