Αποτρίχωση στις μασχάλες

Συνήθως δεν ασχολείσαι με την τριχοφυΐα στην περιοχή της μασχάλης, μέχρι να έρθει η ώρα που θα χρειαστεί να την αντιμετωπίσεις, σωστά; Για παράδειγμα, όταν κάνεις ασκήσεις στο γυμναστήριο ή όταν φοράς ένα T-shirt και πρέπει να κρατάς τους αγκώνες μαγκωμένους στις 90 μοίρες, ώστε να μην φαίνονται οι τριχούλες από κάτω (μπλιαχ! Δεν είναι η καλύτερη εικόνα).

Παρακάτω σου δίνουμε τις λύσεις για καλοξυρισμένες και βελούδινες μασχάλες:

 Πρόβλημα 1: Μόνιμη «σκιά»

Έχεις προσέξει ποτέ το δέρμα στην περιοχή της μασχάλης να είναι πιο σκούρο από το υπόλοιπο σώμα, αφού έχεις ξυριστεί;

Αν και αυτό μπορεί να είναι κάτι φυσιολογικό σε μελαγχρινούς/ες, μπορεί σε πιο σπάνιες περιπτώσεις να υποκρύπτει μία ορμονική διαταραχή ή μια βακτηριακή λοίμωξη, λέει η δερματολόγος Καλλιόπη Καραμανωλάκη. Ωστόσο τις περισσότερες φορές είναι κάτι πιο απλό, είναι η «σκιά» που δημιουργούν οι τρίχες της μασχάλης.

Η λύση: Σε μερικές περιπτώσεις οι αποτριχωτικές λοσιόν έχουν την δυνατότητα να κάνουν την «σκιά» σχεδόν αόρατη σε βάθος χρόνου, επειδή απορροφώνται από τα τριχοθυλάκια, λέει η κα Καραμανωλάκη. Καθώς οι τρίχες απομακρύνονται, η λοσιόν καθαρίζει και τα σημεία κάτω από αυτές, σε αντίθεση με το επιφανειακό ξύρισμα. Πριν εφαρμόσεις μία αποτριχωτική λοσιόν στην λεπτή και ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, δοκίμασέ την στα πόδια σου, ώστε να δεις ότι δεν έχεις δυσανεξία σε κάποιο χημικό συστατικό της.

Πρόβλημα 2: Επίμονη τριχοφυΐα προς τα μέσα

Μερικές φορές το ξύρισμα των τριχών δημιουργεί «γωνίες» και όταν οι τρίχες αρχίζουν πάλι να μεγαλώνουν, προκαλούν ερεθισμούς και μικρά κόκκινα στίγματα σαν σπυράκια, καθώς «μπαίνουν» μέσα στο δέρμα που τις καλύπτει.

Η λύση: Η συστηματική απολέπιση αρκετές φορές την εβδομάδα, βοηθά να απομακρύνεται η περίσσια κερατίνη που συσσωρεύεται γύρω από τους θύλακες. Έτσι διευκολύνεις τις τρίχες να μεγαλώσουν προς τα έξω. Όταν ξυρίζεσαι, κάνε το προς την φορά της τρίχας, όχι κόντρα. Στο τέλος άπλωσε μια κρέμα ενυδάτωσης με αλόη.

Πρόβλημα 3: Οι τρίχες μεγαλώνουν πολύ γρήγορα

Μέχρι να κλείσει 24ωρο, τις βλέπεις ήδη να ξεπροβάλλουν με την ταχύτητα του φωτός. Τι στο καλό; Μόλις χθες δεν τις ξύρισες;

Η λύση: Για τη τριχοφυΐα που αναπτύσσεται σε χρόνο dt δοκίμασε ένα ήπιο ανασταλτικό προϊόν που καθυστερεί την ανάπτυξη της τρίχας και επομένως την επανεμφάνισή της.

Πρόβλημα 4: Τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργεί

Ξυρίστηκες, έκανες αποτρίχωση με λοσιόν, το πάλεψες, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, η σχέση αυτή δεν έχει μέλλον.

Η λύση: Υπάρχουν (ακόμη!) επιλογές με μόνιμα ή ημιμόνιμα αποτελέσματα, όπως το laser που θα σου δώσει για οριστική λύση στο πρόβλημα. Η αποτρίχωση με laser στοχεύει στην καταστροφή της τρίχας, ωστόσο έχει καλύτερα αποτελέσματα στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί εκτός από τις μασχάλες είναι και στο υπόλοιπο σώμα όπως πόδια, μπικίνι, χέρια, καθώς και στο πρόσωπο.

Για ν’ αποκτήσετε, λοιπόν, μεταξένια & βελούδινη επιδερμίδα, απαλλαγμένη από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, – ειδικά εν όψει καλοκαιριού – μπορείτε να το πετύχετε με την μέθοδο αποτρίχωσης με Laser Alexandrite, γρήγορα, ανώδυνα, οριστικά και με ασφάλεια.

Θεωρείται ως το πιο εξελιγμένο σύστημα αποτρίχωσης, το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεθόδους και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με laser είναι να μην είστε μαυρισμένες, έτσι ώστε να επιτύχετε ένα πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Το λέιζερ αποτρίχωσης στέλνει ενέργεια στους ιστούς του σώματος και εκείνοι με τη σειρά τους, απορροφώντας την θερμαίνονται. Με αποτέλεσμα, τόσο ο θύλακας όσο και το στέλεχος της τρίχας να καταστρέφονται. Ταυτόχρονα με το λέιζερ, στην περιοχή εφαρμόζεται και ένα ρεύμα παγωμένου αέρα, που φτάνει τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου. Θα παγώσετε λίγο, στόχος όμως είναι να μην πονέσετε. Μετά τη θεραπεία, μπορεί να κοκκινίσει λίγο η περιοχή, αυτό όμως διαρκεί μερικές ώρες. Μετά το τέλος της εφαρμογής, εφαρμόζεται πάγος για 20 λεπτά και έπειτα μια κρέμα που περιέχει κορτιζόνη για να περιορίσει το πρήξιμο και το κοκκίνισμα.

Leave a reply