Αποτρίχωση στις μασχάλες με μόνιμα αποτελέσματα

Ο πλαστικός χειρουργός μας ενημερώνει σχετικά με την αποτρίχωση στις μασχάλες:

1. Ποια είναι η ιατρική διαδικασία και πως λειτουργεί το μηχάνημα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα με απλά λόγια; (δηλαδή πώς καταστρέφει την τρίχα) 

Ιδανικές υποψήφιες για λέιζερ είναι γενικά οι σκούρες επιδερμίδες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με laser είναι να έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη από το μαύρισμα, έτσι ώστε να επιτύχετε ένα πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Για την αποτρίχωση με λέιζερ καλό είναι όταν επισκεφθείτε τον γιατρό οι τρίχες σας βρίσκονται στο στάδιο που απλώς φαίνονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι πολύ μακριές. Αν πάντως είναι υπερβολικά μακριές, ο γιατρός θα τις κόψει με ψαλίδι.

Για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα γρήγορα, ανώδυνα και οριστικά, επιλέξτε μία εξελιγμένη και ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, όπως αυτή που διαθέτει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα Laser Alexandrite. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό για ριζική αποτρίχωση.

Με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται ενέργεια από ακτίνα Laser για να καταστραφεί ο θύλακας της τρίχας. Οι σκούρες τρίχες, κατά προτίμηση σε λευκές επιδερμίδες, απορροφούν πιο εύκολα την ενέργεια από το Laser και έτσι είναι πιο εύκολο να καταστραφούν. Η αποτρίχωση με laser είναι δυνατή μόνο σε κοντές, εμφανείς τρίχες. Δύο με τρεις ημέρες πριν την διαδικασία θα πρέπει να ξυρίσετε τα σημεία επί των οποίων θα γίνει αποτρίχωση και να αφήσετε τις τρίχες να μακρύνουν λιγάκι. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας φοράτε ειδικά γυαλιά, για να αποφευχθεί η επαφή των ματιών σας με τις ακτίνες του χειροκίνητου εργαλείου laser που ο γιατρός πιέζει επάνω στο δέρμα σας.

 

2. Διάρκεια συνεδρίας, αριθμός συνεδριών, απόσταση μεταξύ συνεδριών και χρόνος που χρειάζεται για να φανεί πλήρως το αποτέλεσμα την ημέρα του γάμου σου, δηλαδή πότε πρέπει να κάνεις την πρώτη συνεδρία και πότε την τελευταία (αν είναι πάνω από 1 συνεδρία) για να είσαι θεά στο γάμο;

Η διάρκεια της διαδικασίας και ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από την έκταση της περιοχής επί της οποίας γίνεται η θεραπεία, αλλά και από τον τύπο του δέρματος και των τριχών. Πάντως χρειάζονται συνήθως αρκετές επαναλήψεις τις θεραπείας επάνω στην ίδια επιφάνεια για να διασφαλίσετε ότι οι τρίχες δε θα ξαναδημιουργηθούν. Γενικά, η θεραπεία laser είναι μια ασφαλής μέθοδος που σπάνια εμφανίζει επιπλοκές και παρά το υψηλό κόστος, θεωρείται συμφέρουσα, αφού σας απαλλάσσει μια για πάντα από τις επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες της αποτρίχωσης.

Οι τρίχες στη μασχάλη είναι περισσότερες και πιο ανθεκτικές. Το καλό, όμως, είναι ότι έχουν σκούρο χρώμα, κάτι που κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική. Αυτό που χρειάζεται για να γίνει η αποτρίχωση με λέιζερ είναι οι τρίχες να φαίνονται, υπολογίστε δηλαδή να έχετε ξυριστεί 1-2 ημέρες πριν. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 10-15 λεπτά. Στο τέλος, ο γιατρός θα εφαρμόσει τοπικά πάγο και μια αλοιφή με κορτιζόνη, για να υποχωρήσει το αναμενόμενο κοκκίνισμα. Αποσμητικό επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα. Ο αριθμός των συνεδριών όπως και το κόστος εξαρτάται από την ποιότητα και την ποσότητα της τρίχας, καθώς και από τις περιοχές στις οποίες θα γίνει η αποτρίχωση. Συνήθως χρειάζονται 4 με 6 θεραπείες, με μεσοδιάστημα 3 έως 4 εβδομάδων.

 4. Αποτελέσματα που βλέπουμε και διάρκεια αποτελεσμάτων;

Το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι πιο μόνιμο, συγκριτικά με άλλες μεθόδους. Με την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα διαπιστώσετε ότι οι τρίχες καίγονται και σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες όσες έχουν μείνει πάνω πέφτουν και μακροπρόθεσμα παρουσιάζουν αραίωση. Αρκεί να εμπιστευτείτε έναν καλό και έμπειρο γιατρό, ώστε να αποφύγετε να ενδεχόμενο να προκληθεί ένα ελαφρύ έγκαυμα.

5. Πόνος ή κίνδυνοι επιπλοκών; (δυο λόγια για τον παγωμένο αέρα που δεν πονάς κλπ.)

Η μέθοδος αποτρίχωσης με λέιζερ είναι ανώδυνη, θα νιώσετε μόνο ελαφρύ τσίμπημα.

Ταυτόχρονα με το λέιζερ, στην περιοχή εφαρμόζεται και ένα ρεύμα παγωμένου αέρα, που φτάνει τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου. Θα παγώσετε λίγο, όμως έτσι δεν νιώθετε πόνο.

Μετά τη θεραπεία, μπορεί να κοκκινίσει λίγο η περιοχή, αυτό όμως διαρκεί από μερικές ώρες έως μια ημέρα. Με το τέλος της εφαρμογής, ο γιατρός εφαρμόζει πάγο για 20 λεπτά και μετά μια κρέμα που περιέχει κορτιζόνη για να περιορίσει το πρήξιμο και το κοκκίνισμα.

Σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος κι αν κάνετε λέιζερ, θα πρέπει να προστατευτεί η περιοχή από τον ήλιο για 4 με 7 ημέρες.

 

 

Leave a reply