Αποτρίχωση με Laser Alexandrite: Απομακρύνετε οριστικά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Η τεχνολογία αποτρίχωσης με laser αναπτύσσεται. Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματός σας, τα νέα laser μπορούν ανώδυνα και αποτελεσματικά να απομακρύνουν την ανεπιθύμητη τριχοφυία από το πρόσωπο και το σώμα σας.

Αν σας έχει κουράσει το ξύρισμα και το βγάλσιμο με το τσιμπιδάκι, τότε η αποτρίχωση με laser ίσως να σας ενδιαφέρει. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί ακτίνες laser για την απομάκρυνση τριχών, με αποτελέσματα που είναι από μακροπρόθεσμα μέχρι μόνιμα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα σχεδόν τα σημεία του σώματος.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ LASER;

Οποιοσδήποτε που επιθυμεί να αφαιρέσει ανεπιθύμητη τριχοφυία. Οι πιο συνιθισμένες περιοχές είναι τα πόδια, οι μασχάλες, το άνω χείλος, το πηγούνι και η φραμμή του μπικίνι. Στην θεραπεία παίζει ρόλο ο τύπος δέρματος. Συνήθως είναι πιο αποτελεσματική σε άτομα με καστανά ή μαύρα μαλλιά, και με σχετικά ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Παρόλα αυτά μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί και σε πιο μελαχρινούς τύπους δέρματος.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πριν προγραμματίσετε θεραπεία laser, χρειάζεται μια συνάντηση με τον γιατρό σας, για να συζητήσετε κατά πόσον θα είναι αποτελεσματική για σας η θεραπεία. Σε αυτήν την συνάντηση θα συζητηθούν: το ιατρικό σας ιστορικό, και τα ρίσκα και τα οφέλη που ενέχονται στην διαδικασία. Επιπλέον, ο γιατρός θα φωτογραφήσει τα σημεία που θέλετε να αποτριχώσετε, ούτως ώστε να έχει μέτρο σύγκρισης με το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Εάν έχετε μαύρισμα, από τον ήλιο ή και τεχνητό, θα πρέπει να περιμένετε να εξαφανιστεί εντελώς, καθώς δημιουργείται κίνδυνος δυσχρωμίας και αυξάνει τον κίνδυνο ύπαρξης παρενεργειών. Επίσης πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για τέσσερις με έξι εβδομάδες προ της θεραπείας.

Η αποτρίχωση με laser είναι δυνατή μόνο σε κοντές, εμφανείς τρίχες. Δύο με τρεις ημέρες πριν την διαδικασία θα πρέπει να ξυρίσετε τα σημεία επί των οποίων θα γίνει αποτρίχωση και να τα αφήσετε να μακρύνουν λιγάκι. Αποτρίχωση με κερί, βγάλσιμο με τσιμπιδάκι ή ηλεκτρόλυση, πρέπει να αποφευχθούν για τρείς εβδομάδες πριν την θεραπεία.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο γιατρός πιέζει είναι χειροκίνητο εργαλείο laser στο δέρμα σας. Ανάλογα με τον τύπο του μηχανήματος και της ακτίνας, τοποθετείται στο δέρμα ένα δροσερό τζελ για να προστατεύει το δέρμα.

Όταν ο γιατρός ενεργοποιεί το laser η ακτίνα φωτός περνάει μέσα από την επιφάνεια του δέρματος, καταστρέφοντας τον θήλακα δημιουργίας της τρίχας. Χρειάζονται αρκετές επαναλήψεις της θεραπείας για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναδημιουργηθεί τρίχα.

 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας φοράτε ειδικά γυαλιά, για να αποφευχθεί η κατά λάθος επαφή των ματιών σας με τις ακτίνες. Ίσως να νιώσετε τσούξιμο ή ενόχληση, ενώ καμιά φορά χρησιμοποιείται και τοπική αναισθητική αλοιφή. Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από την έκταση της περιοχής επί της οποίας γίνεται η θεραπεία.

 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Mετά την αποτρίχωση δεν είναι απαραίτητη η χρήση επιδέσμων ή φαρμάκων. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο κοκκίνισμα και πρήξιμο τις πρώτες ώρες. Τις πρώτες δυο μέρες ίσως να νιώθετε κάποιο τσούξιμο.

Μετά την θεραπεία πρέπει να αποφύγετε την άσκηση, καθώς ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Για αρκετές εβδομάδες μετά την θεραπεία θα πρέπει να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Ακόμα και όταν μπορέσετε να εκτεθείτε στον ήλιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να  χρησιμοποιήσετε αντηλιακό. Το σολάριουμ απαγορεύεται. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποτριχωτικό κερί ή τσιμπιδάκι στο διάστημα μεταξύ των θεραπειών. Δεν θα πρέπει να ξύνετε ή να τρίβετε το δέρμα κατά την διάρκεια της ανάρρωσης.

 

Leave a reply