Αντιγήρανση χωρίς νυστέρι

Είναι κάτι που απασχολεί όλους. Γυναίκες και άνδρες, είτε το… παραδέχονται είτε όχι, ενδιαφέρονται να πολεμήσουν τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος με το ανελέητο πέρασμά του. Ως επί το πλείστον στρεφόμαστε στην αγορά αντιγηραντικών προϊόντων με την προσμονή να επιτύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως, κακά τα ψέματα, το μαγικό άγγιγμα του αισθητικού πλαστικού χειρουργού είναι αυτό που μπορεί μέσα σε μια στιγμή να εξαλείψει τη φθορά του χρόνου από το πρόσωπό μας. Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που δεν βλέπουν με «καλό μάτι» το ιατρικό νυστέρι. Το ευτύχημα είναι ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας οι αισθητικοί πλαστικοί χειρουργοί μας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξουμε μη επεμβατικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα εξίσου θαυμαστά.

Με τα λέιζερ να έχουν, πια, τον πρώτο λόγο, μεταξύ άλλων εναλλακτικών μεθόδων, στην μη επεμβατική αντιγήρανση, κάθε γυναίκα (αλλά και άνδρας) έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον εαυτό της το δώρο της νεότητας, μέσα από ένα λαμπερό, λείο, σφριγηλό, υπέροχο πρόσωπο. Και εκτός από τα lasers, τα ενέσιμα fillers, το υαλουρονικό οξύ, η μικρο-δερμο-απόξεση, ή το γνωστό μας botox, απομακρύνουν την προοπτική του νυστεριού. Και όπως θα δούμε πιο κάτω, με τη βοήθεια τριών κορυφαίων γιατρών στο είδος τους, αυτά τα τεχνολογικά θαύματα στην αισθητική ιατρική προσφέρουν το αποτέλεσμα που ονειρεύομαστε σταματώντας το πέρασμα του χρόνου.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών και επιστημονικός συνεργάτης του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, «η αισθητική πλαστική χειρουργική δεν βελτιώνει μόνο την εμφάνιση, αλλά και τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας». Και είναι πολλοί, γυναίκες κα άνδρες, εκείνοι που επιλέγουν το άγγιγμα του ειδικού γιατρού για να εξαλείψουν από το πρόσωπο τους τα σημάδια του χρόνου. «Κάθε χρόνο στις Η.Π.Α. περισσότεροι από 1.500.000 άνθρωποι υποβάλλονται σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής», εξηγεί στο SPOIL ME ο κ. Γαϊτάνης. «Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2000 στις Η.Π.Α. ήταν 1.900.000, ενώ το 2008 έγιναν 1.700.000. Τα αντίστοιχα στοιχεία για τις μη επεμβατικές εφαρμογές για το 2000 ήταν 5.000.000, ενώ για το 2008 έφτασαν τα 10.000.000 θεραπείες, παρουσιάζοντας άνοδο 10%.

Τα στατιστικά στοιχεία για την χώρα μας, συνεχίζει ο γιατρός, αναφέρουν ότι πραγματοποιούνται ετησίως περίπου 15.000 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Οι πιο σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε «να σταματήσουμε τον χρόνο» στο πρόσωπο, είναι το lifting προσώπου και λαιμού, η βλεφαροπλαστική, καθώς και όλες οι νέες, μη επεμβατικές μέθοδοι της κοσμητικής ιατρικής, όπως botox, fillers, peels, μεσοθεραπεία κ.α. Άλλωστε οι άνθρωποι στις μέρες μας θέλουν όχι μόνο να αισθάνονται νεότεροι, αλλά και να φαίνονται νεότεροι.»

Όμως, ποια είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνονται η «φθορά» του χρόνου; Όπως περιγράφει ο κ. Γαϊτάνης, είναι συνήθως το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια. «Οι περιοχές αυτές είναι περισσότερο εκτεθειμένες τόσο στον ήλιο», μας εξηγεί, «όσο και στην ατμοσφαιρική ρύπανση, με αποτέλεσμα το δέρμα μας στα σημεία αυτά να ταλαιπωρείται περισσότερο χάνοντας τη φυσική του φρεσκάδα και λάμψη. Είναι πολύ πιθανό με την πάροδο των χρόνων να εμφανίζονται «σημάδια» φωτογήρανσης, όπως οι αντιαισθητικές πανάδες και δυσχρωμίες ή ακόμα και μικρές γραμμές και ρυτίδες, εξαιτίας της όχι και τόσο εντατικής περιποίησης, αλλά και λόγω της φθοράς του χρόνου. Έτσι η επιδερμίδα μας αποκτά μία θαμπή και γερασμένη όψη».

Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι η καλή ποιότητα του δέρματός μας εξαρτάται από δύο παράγοντες τους οποίους μπορούμε να ελέγξουμε: την σωστή και καθημερινή περιποίηση και την κατάλληλη προστασία.

Φυσικά, αυτά τα δύο στοιχεία γίνονται σύμμαχοί μας στην καθυστέρηση του γήρατος. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στον οργανισμό μας, επιδεικνύοντας τα σημάδια τους στο πρόσωπό μας. Ενδεχομένως, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση να απευθυνθούμε στον αισθητικό πλαστικό χειρουργό για να αντισταθμίσουμε αποτελεσματικά αυτή την ταλαιπωρία που έχει σημαδέψει το δέρμα μας. Όπως μας περιγράφει ο πλαστικός χειρουργός κ. Απόστολος Γαϊτάνης, «ενδεικτικά, οι μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου για κάθε ηλικία έχουν ως εξής: στα 30+ Pixel Laser για ανάπλαση – ανανέωση προσώπου, λεπτές γραμμές, ακμή 3-4 εφαρμογές κάθε 10-15 μέρες. Στα 35 με 45 η φωτοανάπλαση με παλμικό φως για (κηλίδες – πανάδες) 2-3 εφαρμογές κάθε 2-3 εβδομάδες, καθώς και η σύσφιξη προσώπου με Παλμικό Υπέρυθρο Φως, 2-4 εφαρμογές, μία φορά την εβδομάδα. Και για τις ηλικίες των 40+ η σύσφιξη προσώπου με χρήση ραδιοσυχνοτήτων Accent + για πρήξιμο (σακούλες) κάτω από τα μάτια, 4-6 εφαρμογές κάθε 15 μέρες».

Με δεδομένο, λοιπόν, το βαθμό ανάγκης που παρουσιάζει η κάθε επιδερμίδα, η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς μια θεραπεία του είδους «δεν είναι συγκεκριμένη», επισημαίνει ο κ. Γαϊτάνης, αλλά «εξαρτάται από το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται η επιδερμίδα. Σε γενικές η ηλικία των 30 περίπου χρόνων ενδείκνυται για να ξεκινήσει κανείς – με μέτρο βέβαια – τέτοιου είδους εφαρμογές».

Leave a reply