Αντιγήρανση – Στην άκρη της βελόνας

Γνωρίστε τα εμφυτεύματα νέας τεχνολογίας που εξαφανίζουν τις ρυτίδες χαρίζοντας ξεκούραση και νεανική όψη στο πρόσωπο.

Η αυξανόμενη για ασφαλή, μακρόχρονης διάρκειας και βιοσυμβατά ενέσιμα εμφυτεύματα έχει σαν συνέπεια την εμφάνιση ολοένα και πιο αποτελεσματικών υλικών. Ο ρόλος των ενέσιμων εμφυτευμάτων έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της αισθητικής ιατρικής, επιτρέποντας τη μείωση των ρυτίδων και των ουλών, την επαναφορά του όγκου του δέρματος.

 

Τι περιέχουν τα ενέσιμα εμφυτεύματα ;

Το υαλουρονικό οξύ. Είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, που σε μορφή ενέσιμου υλικού χρησιμοποιείται ευρύτατα για τις ρυτίδες στο πρόσωπο. Είναι απόλυτα ασφαλές, με μοναδικό μειονέκτημα τη μικρή διάρκεια δράσης που είναι 6 με 8 μήνες.

Ο υδροξυαπατίτης (radiesse). Αποτελείται από μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη, τα οποία βρίσκονται μέσα σε ένα ζελ από νερό και καρβοξυμεθυλσελουλόση. Το μικροσκοπικό μέγεθος των σφαιριδίων και η σύσταση του ζελ επιτρέπει την εύκολη και ομοιόμορφη έγχυση του υλικού στους ιστούς. Το υλικό των μικροσφαιριδίων του Radiesse έχει την ίδια χημική σύσταση με τα ανόργανα συστατικά των δοντιών και των οστών και έχει χρησιμοποιηθεί για αποκατάσταση ιστών τα τελευταία 20 χρόνια σε περιοχές όπως γύρω από τις φωνητικές χορδές, τη στοματική κοιλότητα και αλλού. Στα σημεία όπου εγχύεται το Radiesse, τα μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη δρουν σαν σκελετός και γύρω τους αναπτύσσεται νέος ιστός, παρόμοιος με τον περιβάλλοντα. Έτσι όταν εγχύεται κάτω απ’ το περιόστεο στα κόκαλα, έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη καινούργιου οστού. Όταν εγχύεται στους μαλακούς ιστούς, όπως το δέρμα, τα μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη αποτελούν το σκελετό γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται ινοβλάστες και καινούργιο κολλαγόνο. Η διάρκεια του Radiesse από 12 έως 24 μήνες.

Το Poly-L-Lactid Acid (new fill). Έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για πάνω από 30 χρόνια σε διάφορα ιατρικά υλικά, όπως απορροφήσιμα ράμματα, πλάκες για επανορθωτική χειρουργική, κ.α. Το υλικό Poly-L-Lactid Acid όταν τοποθετηθεί στη βαθιά δερμίδα ή στην ένωση ανάμεσα στη δερμίδα και στο υπόδερμα, προκαλεί αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες που αναπτύσσονται στην περιοχή. Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται από το 1999 ως «new fill». Στην αισθητική ιατρική εφαρμόζεται γύρω από τα μάτια, τα ζυγωματικά, τις ρινοχειλικές αύλακες, το πηγούνι και γύρω από το στόμα, δεν χρησιμοποιείται όμως για την αύξηση του όγκου των χειλιών. Η διάρκεια του είναι από 18 έως 24 μήνες.

Το ArteFill ή Artecoll. Πρόκειται για ένα μίγμα από πολυμεθακρυλικά μικροσφαιρίδια και ζωικό κολλαγόνο, το οποίο δίνει μόνιμα αποτελέσματα στη βελτίωση των ρυτίδων και των ανωμαλιών του δέρματος στο μεσόφρυο, τις ρινχειλικές αύλακες, τις γωνίες του στόματος και τις κάθετες ρυτίδες του καπνιστή γύρω από τα χείλη. Λόγω της μονιμότητάς του, προς το παρόν εφαρμόζεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις και αποκλειστικά για πολύ βαθιές πτυχώσεις.

Leave a reply