Αντιγήρανση νέας γενιάς με τη διπολική ενέργεια ραδιοκυμάτων

Η νέα μη επεμβατική καινοτομία στον τομέα της αντιγήρανσης ακούσει στο όνομα Bipolar. H διπολική ηλεκτρική συχνότητα -Bipolar- έρχεται για να διοχετεύσει την ενέργεια RF σε πιο επιφανειακό επίπεδο, παρέχοντας θερμότητα για τη λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Προσφέροντας έτσι μια πιο εξειδικευμένη λύση  σε μια σειρά αισθητικών προβλημάτων του προσώπου.

Η δράση της θεραπείας στο κολλαγόνο.

Η διπολική κεφαλή παράγει θερμότητα στη δερμίδα. Αυτή η αύξηση της θερμότητας απελευθερώνει τους δεσμούς κολλαγόνου και απλώνει τις δεσμίδες των ινών κολλαγόνου. Οι ινοβλάστες απελευθερώνονται στη γύρω περιοχή, διεγείροντας, έτσι, την αύξηση νέου κολλαγόνου. Ως αποτέλεσμα έχουμε την αύξηση της πυκνότητας του στρώματος της δερμίδας και βελτίωση της επιδερμίδας με την πάροδο του χρόνου.

Στη μέθοδο της διπολικής ραδιοσυχνότητας, η ενέργεια RF διαπερνά επιφανειακά το δέρμα, διευκολύνοντας τη θεραπεία σε περιοχές όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο, όπως είναι το πρόσωπο, όπου το δέρμα βρίσκεται αμέσως πάνω από το οστό.

 

Τεχνολογία Μονοπολικής Και Διπολικής Ραδιοσυχνότητας

Οι τεχνολογίες της Μονοπολικής και Διπολικής RF στοχεύουν στη σύσφιγξη του χαλαρωμένου δέρματος και στην επιδιόρθωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων μέσω δύο θερμικών μηχανισμών ως εξής:

Η υψηλή θερμότητα που αναπτύσσεται διασπά τους δεσμούς υδρογόνου, αλλάζοντας τη μοριακή δομή του τριπλού ελικοειδούς μορίου του κολλαγόνου και δια μέσω της θερμικής βλάβης, επιφέρεται συρρίκνωση στο κολλαγόνο και ο πολλαπλασιασμός των ινοβλαστών που προκαλείται από μικροθερμική βλάβη και ρύθμιση της δομής του κολλαγόνου (αναδόμηση), που οδηγεί σε ένα πιο παχύ στρώμα δερμίδας. Το στρώμα της υποδερμίδας και ο υποκείμενος ιστός, που περιέχει το κολλαγόνο, θερμαίνονται χωρίς να μεταβάλλονται σημαντικά τα μελανοκύτταρα και άλλα επιθήλια κύτταρα της επιδερμίδας (η τεχνολογία των Ραδιοσυχνοτήτων δε βασίζεται στην αρχή της Επιλεκτικής Φωτοθερμόλυσης). Ως αποτέλεσμα, έχουμε τη συρρίκνωση και τη μετέπειτα ρίκνωση του κολλαγόνου και την εν τω βάθει σύσφιγξη του δέρματος. Η ελεγχόμενη θερμική βλάβη επιφέρει συρρίκνωση του ιστού, που ακολουθείται από μια φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία προκαλεί τη μεταφορά ινοβλαστών στην περιοχή. Η περιοχή, ως εκ τούτου, ενισχύεται με επιπρόσθετο συνδετικό ιστό ως μέρος της αναπλαστικής και θεραπευτικής φάσης του. Αυτή η φάση ακολουθείται από περίοδο «αποθεραπείας» του επιπρόσθετου συνδετικού ιστού, που επιφέρει τη συρρίκνωση και σύσφιγξή του.

 

Τεχνική Θεραπείας Προσώπου

Οι τυπικές τιμές ενέργειας που χρησιμοποιούνται για θεραπεία με τη Διπολική κεφαλή κυμαίνονται μεταξύ 60-90 Watts. Αυτές οι τιμές επιλέγονται ανάλογα με το πάχος του δέρματος (παχύ, λεπτό, μέτριο), τη σφριγηλότητα (σφριγηλό, χαλαρό), την ποιότητα (ανθεκτικό, εύθραυστο) και τη λιπαρότητα (λιπαρό, κανονικό, ξηρό) του δέρματος.

 

Περιοχές Εφαρμογής της Διπολικής Ραδιοσυχνότητας

Λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, στο μέτωπο, καθώς και γύρω από το στόμα «ρυτίδες του καπνιστή», αποτελούν τα βασικά σημεία δράσης της διπολικής ραδιοσυχνότητας, σε συνδυασμό με τη βελτίωσης της ελαστικότητας του δέρματος του προσώπου που επιτυγχάνεται.

Θεραπεία Ρυτίδων

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο γιατρός χρησιμοποιεί την ειδική διπολική (Bipolar) κεφαλή πάνω στην περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή, αφού πρώτα την έχει καλύψει με μια ειδική λιπαντική ουσία. Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή θεραπεία μιας και ο γιατρός έχει τη δυνατότητα ελέγχει ανά πάσα στιγμή την θερμότητα που διοχετεύει στο δέρμα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με τις ραδιοσυχνότητες η κεφαλή που χρησιμοποιείται βρίσκεται σε μια συνεχή κυκλική κίνηση, καθώς και σε συνεχή επαφή με το δέρμα.

Επίσης, χάρη στον ειδικό μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν οι τελευταίας τεχνολογίας κεφαλές λέιζερ που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία, η ασθενής δεν αισθάνεται καθόλου πόνο. Μετά την εφαρμογή το δέρμα εμφανίζει μια ελαφριά ερυθρότητα που υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η θεραπεία διαρκεί 20-30 λεπτά, ανάλογα με την έκταση της περιοχής, μπορεί να επαναληφθεί μετά από 10-15 μέρες και χρειάζονται συνήθως 4 συνεδρίες, κατά μέσο όρο, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα.

 

Leave a reply