Ανοιξιάτικες Θεραπείες Ομορφιάς

Η διόρθωση των ατελειών στο σώμα είναι ένας συνηθισμένος προβληματισμός των γυναικών – και όχι μόνο – αυτή την περίοδο, καθώς οι ανοιξιάτικες μέρες κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους.

Έτσι θέλουν ν’ απαλλαγούν από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα), τα ενοχλητικά «ψωμάκια», ν’ αντιμετωπίσουν την χαλάρωση και να χάσουν πόντους από τα σημεία που επιθυμούν.

Με την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής & αισθητικής ιατρικής, όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, υπάρχουν μέθοδοι αντιμετώπισης για όσα μας ενοχλούν αισθητικά στο σώμα μας και μάλιστα μη επεμβατικοί.

 

Σύσφιξη & γλυπτική σώματος με ραδιοσυχνότητες (Accent)

Αν έχετε ανάγκη από σύσφιξη και χάσιμο πόντων στο σώμα, τότε η μέθοδος Accent αποτελεί την πιο κατάλληλη θεραπεία. Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα που υπόσχεται το Accent, κάνοντας γλυπτική στην περιοχή του σώματος, είναι άμεσα ορατά και δραστικά: απαλότερο δέρμα, πιο λεπτή και σμιλευμένη σιλουέτα.

Η θεραπεία αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, ενώ παράλληλα προσφέρει σύσφιξη στα άκρα. Σε περιοχές όπου εμφανίζεται τοπικό πάχος (μόνο του ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα) η θεραπεία Accent μπορεί να εφαρμοστεί με σημαντικά αποτελέσματα. Στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, να εντείνει τη σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων, αλλά εξίσου αποτελεσματική είναι και στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης, στους μηρούς στους γλουτούς, στα γόνατα και γενικότερα στις περιοχές με λίπος και κυτταρίτιδα.

Η εφαρμογή Accent αποτελεί μία πλήρη θεραπεία για το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα και  μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 10-15 μέρες. Παρόλα αυτά, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να συνδυαστεί με λεμφικό μασάζ και την μέθοδο Endermologie.

 

Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και σμίλευση σώματος με λεμφικό μασάζ (Endermologie) & ενέσεις καφεΐνης   

Αν τώρα σας απασχολούν κάποια «ψωμάκια» στους γλουτούς και η κυτταρίτιδα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σας, υπάρχει λύση ανώδυνη και χωρίς νυστέρι. Πρόκειται για τη μέθοδο Endermologie κατά την οποία με τη βοήθεια ειδικών κυλίνδρων πραγματοποιείται λεμφικό μασάζ στις περιοχές όπου εμφανίζεται τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα. Είναι χαλαρωτική και παρέχει μια αίσθηση ευεξίας ενώ δεν απαιτεί καμία ιατρική πράξη ή χρήση χημικών ουσιών. Απλά ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος. Η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται 2-3 φορές την εβδομάδα.

Επίσης σε συνδυασμό με την μέθοδο “Endermologie”, που κάνει λεμφικό μασάζ σε όλο το σώμα, μπορούν να εφαρμοστούν για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα τοπικά οι ενέσεις καφεΐνης (μεσοθεραπεία), επικεντρώνοντας στα σημεία που συγκεντρώνεται η κυτταρίτιδα.

Η μεσοθεραπεία, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, την οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών, γι’ αυτό και θεωρείται ως η αποτελεσματικότερη μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας. Πραγματοποιείται με την έκχυση πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος στο μεσόδερμα, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας αισθητικά προβλήματα όπως η δερματική χαλάρωση, η γήρανση του δέρματος, η κυτταρίτιδα και πολλά άλλα. Η εφαρμογή γίνεται όπου υπάρχει κυτταρίτιδα με σύριγγες που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στο δέρμα προσφέροντας άμεσα ορατά αποτελέσματα. Πρόκειται για ανώδυνη θεραπεία η οποία ανάλογα την περίπτωση, πραγματοποιείται ένας αριθμός συνεδριών (4-6). Οι θεραπείες καλό είναι ν’ απέχουν μεταξύ τους 1 εβδομάδα έως 10 ημέρες περίπου.

Leave a reply