Ανακουφίστε τα πονεμένα πόδια με ενέσιμα από τα χέρια του πλαστικού χειρουργού

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

1) Υαλουρονικό οξύ: Όλοι γνωρίζουμε τα ενέσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται για να γεμίζουν τις ρυτίδες και τις αύλακες στο πρόσωπο. Το πιο συχνό υλικό που χρησιμοποιείται είναι το Υαλουρονικό Οξύ. Είναι φυσικό συστατικό του δέρματος, το οποίο παρασκευάζεται στο εργαστήριο. Υπάρχουν και άλλα υλικά, όπως Πολύ L Λακτικό Οξύ, Υδροξυαπατίτης κ.λ.π.

Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί αυτά τα υλικά στα πόδια των γυναικών ακριβώς κάτω από το δέρμα, στα σημεία που πέφτει το βάρος, με το σκοπό το υλικό αυτό να δράσει σαν «μαξιλάρι» ανάμεσα στο δέρμα και στο κόκαλο, έτσι ώστε να μειωθεί η δυσφορία και ο πόνος στα συγκεκριμένα σημεία. Τα υλικά αυτά είναι προσωρινά, διαρκούν από έξι μήνες έως δεκαοχτώ μήνες και πρέπει μετά να επαναληφθεί η θεραπεία.

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού με τοπική αναισθησία, διαρκεί σαρανταπέντε λεπτά και η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της την επόμενη ημέρα. Δεν φαίνονται σημάδια και η περιοχή που γίνεται η θεραπεία παραμένει κοκκινισμένη για μερικές ώρες. Επίσης, ορισμένες γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με το σχήμα που έχουν τα δάκτυλα των ποδιών τους. Έτσι, ορισμένα δάκτυλα εμφανίζουν έντονη κοιλότητα προς τα μέσα, ιδιαίτερα το μεγάλο δάκτυλο, που είναι και αυτό που φαίνεται περισσότερο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί υαλουρονικό οξύ για να γεμίσει αυτή την κοιλότητα και να την κάνει λιγότερο έντονη.

2) Λιπογλυπτική: Άλλες γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με το σχήμα και το μέγεθος που έχει το κάτω τμήμα των ποδιών τους, γύρω από τους αστραγάλους. Έτσι, αν είναι μεγάλο σε μέγεθος, μπορεί να ελαττωθεί με τη μέθοδο της λιπογλυπτικής. Με μικρές τομές και χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές κάνουλες, αφαιρείται περιττό λίπος από το κάτω τμήμα της γάμπας , δίνοντας λεπτότερα πόδια. Χρόνος ανάρρωσης περίπου τέσσερις με πέντε ημέρες.

3) Βελτίωση σχήματος: Ορισμένες γυναίκες έχουν πολύ λεπτό κάτω τριτημόριο της γάμπας. Αυτό μπορεί να ενισχυθεί με έγχυση ενέσιμων υλικών. Το πάνω μέρος της γάμπας, αν είναι μικρό, μπορεί να ενισχυθεί με ειδικά ενθέματα στερεάς σιλικόνης.

Leave a reply