Ανάπλαση του δέρματος του προσώπου & Αντιμετώπιση λεπτών γραμμών με Pixel Laser

Η θεραπεία με το λέιζερ Pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές (πχ «πόδι της χήνας», ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος), να βελτιώσει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή τραυματισμούς, αλλά και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη. Η μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου με μικρο-ακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία, όπου οι ιστοί είναι υγιείς και επιταχύνοντας ως εκ τούτου τη διαδικασία της επούλωσης. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser “χαρτογραφεί” την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως πχ ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που “χτυπά” η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Εκτός από μια έντονη ερυθρότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις μετά τη συνεδρία, γενικά η μέθοδος δεν εμποδίζει την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη μετά την θεραπεία, καθώς και η χρήση ενυδατικής κρέμας – σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού – κατά την επιστροφή σας στο σπίτι.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 15-30 λεπτά περίπου. Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών (κατά μέσο όρο 2-3 επαναλήψεις) που συνιστάται να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 10-15 ημέρες.

Η εφαρμογή pixel απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες λέιζερ, όπως είναι η αντιμετώπιση των πανάδων ή η σύσφιξη. Επίσης, συνιστάται να πραγματοποιείται συνδυαστικά και με ενυδάτωση για μια πλήρη θεραπεία ανανέωσης προσώπου.

Leave a reply