Ανάπλαση & αναζωογόνηση του δέρματος με τη χρήση photon derma roller & μεσοθεραπεία αυτόλογων αυξητικών παραγόντων

Μια νέα μέθοδος με μικροβελόνες επιδιορθώνει το δέρμα σε πρόσωπο και σώμα ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς αναγέννησης του οργανισμού μας με φυσιολογικό τρόπο.  Η μέθοδος εφαρμόζεται με τη χρήση μιας ιατρικής συσκευής Derma Roller που δημιουργεί χιλιάδες μικροτσιμπήματα στο δέρμα, προσφέροντας ανάπλαση & αναζωογόνηση του δέρματος με την παραγωγή επιπλέον κολλαγόνου.  Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόζεται συνδυαστικά με την μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες.

 

Περιγραφή Dermaroller

Η μέθοδος λέγεται «microneedle therapy» (θεραπεία με μικροβελόνες). Εναλλακτικά λέγεται και «Collagen Induction Therapy» (CIT) (θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου), διότι η θεραπεία βασίζεται στην ενεργοποίηση της σύνθεσης κολλαγόνου από το δέρμα. Η εφαρμογή πραγματοποιείται με τη χρήση ενός dermaroller, το οποίο αποτελείται: α) από τη βάση, που φέρει ενσωματωμένη λάμπα τεχνολογίας LED στα 405nm (blue light για λεύκανση, ακμή, αντιγήρανση) ή 633nm (red light για ανάπλαση και αντιγήρανση), β) την κεφαλή (ρολλό) που φέρει 200 ακίδες (βελόνες) μήκους από 0,2 έως 2mm.

Το Photon Derma Roller με τη χρήση ιώδους ή ερυθρού φωτός τεχνολογίας LED αποτελεί μια ασφαλή διαδικασία χωρίς παρενέργειες, με υψηλά αποτελέσματα, που οφείλονται στη δημιουργία χιλιάδων μικροσκοπικών τραυματισμών στην επιφάνεια του δέρματος, τα οποία ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασής του καθώς και τη σύνθεση του κολλαγόνου. Το μεν ερυθρό φως προκαλεί αγγειοδιαστολή στην περιοχή του δέρματος όπου εφαρμόζεται, ενώ απορροφάται έντονα από τις χρωματικές κηλίδες, κάτι που είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την αύξηση της αιμάτωσης του δέρματος σε θεραπείες αντιγήρανσης, καταπολέμησης της αλωπεκίας και της κυτταρίτιδας, ενώ βοηθά παράλληλα στη λεύκανση και στην απομάκρυνση των κηλίδων. Το ιώδες φως έχει αντιφλεγμονώδη και βακτηριοκτόνο δράση, ιδιαίτερα ωφέλιμη στην καταπολέμηση της ακμής  και των βακτηρίων που την προκαλούν.

 

Διαδικασία

Το dermaroller μπορεί να εφαρμοστεί από μόνο του ή σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία με τους αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες. Όταν εφαρμόζεται αυτόνομο, η δημιουργία των νυγμών επάγει την επουλωτική διαδικασία και συνεπώς τη σύνθεση κολλαγόνου και την αναγέννηση του δέρματος. Ωστόσο, ακόμη πιο δραστική είναι η χρήση του για την πραγματοποίηση μεσοθεραπείας, όπου τα υλικά που χρησιμοποιούμε κατά την διαδικασία (κοκτέϊλ βιταμινών, πλάσμα με αιμοπετάλια κλπ) μπορούν να διαχυθούν μέσω των χιλιάδων νυγμών που επιτυγχάνονται με το dermaroller. Μπορούμε να ενσταλάζουμε το υλικό ή να το απλώνουμε με ένα βουρτσάκι στην περιοχή που μας ενδιαφέρει και στη συνέχεια να το περνάμε από πάνω με το dermaroller. Ταυτόχρονα έχουμε συνδεδεμένη στο τροφοδοτικό τη βάση και έχουμε αναμμένο το φως. Μετά τη χρήση μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε καταπραϋντική/ενυδατική κρέμα ή μάσκα.

 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα που υπόσχεται είναι σύσφιξη και σφριγηλότητα, καταπολέμηση χαλάρωσης, ουλών και ραγάδων στο σώμα και γενικά ένα πιο νεανικό στην όψη και την υφή δέρμα. Χάρη στη σύνθεση νέου κολλαγόνου και εξωκυττάριας ουσίας από τους ινοβλάστες που ενεργοποιούνται στο χόριο του δέρματος εξαιτίας των χιλιάδων μικρονυγμών (μικροτσιμπήματα) που πραγματοποιούνται.

 

Εφαρμογές (πρόσωπο & σώμα)

Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (πρόσωπο, λαιμό, μηροί, κοιλιακή χώρα, γλουτοί κλπ.) με τη χρήση του αντίστοιχου μήκους ακίδων (για πρόσωπο και λαιμό κατά κανόνα χρησιμοποιούμε τις μικρότερου μήκους ακίδες και για το υπόλοιπο σώμα τις μεγαλύτερες).

Συγκεκριμένα: Η χρήση του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 0,5mm μας βοηθά σε περιπτώσεις αντιγήρανσης, καταπολέμηση ρυτίδων, επιδιόρθωση επιφανειακών ουλών ακμής, ήπια τριχόπτωση, ενώ η χρήση του ιώδες φωτός με το ίδιο μήκος ακίδων συντελεί στην αντιμετώπιση ήπιας μορφής ακμής. Η εφαρμογή του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 1,0mm βοηθά σε περιπτώσεις εκτεταμένης τριχόπτωσης, επιφανειακές ραγάδες, βαθιές ουλές από εγχείρηση, ανεμοβλογιά, ακμή, κλπ. αλωπεκία, ήπια κυτταρίτιδα, ενώ για περιπτώσεις σοβαρής ακμής χρησιμοποιείται το ιώδες φως με ακίδες του ίδιου μήκους. Η χρήση του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 1,5mm δρα στην αντιμετώπιση σοβαρής κυτταρίτιδας, στην κοιλιά, στους γλουτούς, στους μηρούς, τις γάμπες, καθώς και στις βαθιές ραγάδες.

Για υπερευαίσθητες επιδερμίδες που ερεθίζονται έντονα μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακίδες 0,2mm.

 

Αντενδείξεις

Αντενδείκνυται η χρήση σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ηπατική ή νεφρική νόσο, προβλήματα πήξης, αυτοάνοσα δερματικά νοσήματα, φορείς HIV ή ηπατίτιδας Β και C. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ενεργό ακμή, ανοιχτές πληγές, δερματικές μολύνσεις και ερεθισμένο δέρμα.

 

Διάρκεια Θεραπείας

Ανάλογα με την έκταση και την περιοχή που θεραπεύεται, η συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 40 λεπτά. Επίσης από την περιοχή και τον βαθμό του προβλήματος εξαρτάται κι ο συνολικός αριθμός εφαρμογών που μπορούν να πραγματοποιηθούν, συνήθως εφαρμόζονται 4 συνεδρίες με απόσταση 10 -15 ημέρες η μία από την άλλη.

Leave a reply