Αδυνατίστε με τη βοήθεια της ιατρικής

Η πρωτεϊνική δίαιτα Diettube εφαρμόζεται για τρεις εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ενδιαφερόμενος προσλαμβάνει από το στόμα ένα εξειδικευμένο πρωτεϊνικό συμπλήρωμα, στο πλαίσιο ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής απώλειας βάρους. Η συγκεκριμένη μέθοδος εξασφαλίζει εύκολο και γρήγορο αδυνάτισμα μέσα σε λίγες μέρες. Το Diettube ξεκίνησε ως μια θεραπευτική αγωγή αδυνατίσματος με τη χρήση ενός σωλήνα σίτισης, αλλά τελευταία εφαρμόζεται και χωρίς αυτόν.

Απευθύνεται σε όσους δεν μπορούν να εξοικειωθούν με την ιδέα του σωλήνα σίτισης, αλλά επιθυμούν να χάσουν σημαντικό ποσοστό του σωματικού τους βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούνται από πρωτεΐνες γάλακτος υψηλής βιολογικής αξίας, που έχουν εμπλουτιστεί με αμινοξέα τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ συμμετέχουν στις μεταβολικές αντιδράσεις του σώματος που οδηγούν στην αποτοξίνωση και την καλή λειτουργία του ήπατος. Τα συστατικά του συμπληρώματος παράγονται στις ΗΠΑ και είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων δίνεται έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής, ενώ κατά την τρίτη γίνεται σταδιακά η επανένταξη των υδατανθράκων στη δίαιτα. Η σύσταση του προγράμματος διατροφής είναι εξατομικευμένη και στηρίζεται σε λεπτομερείς κλινικές σωματομετρήσεις.

 

Τι πετυχαίνει;

Η συγκεκριμένη μέθοδος υπόσχεται την απώλεια περίπου 6-8% του σωματικού βάρους σε λίπος μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της κέτωσης, μιας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή της ενέργειας που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες σε καθημερινή βάση. Έτσι το βάρος που χάνεται συνίσταται σε περιττό λίπος, χωρίς καμία επίπτωση στη μυϊκή μάζα. Η λήψη υψηλής ποιότητας εκλεπτυσμένων πρωτεϊνών από τα συμπληρώματα, σε συνδυασμό με το προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα διατροφής, υπόσχονται την ολική, μη χειρουργική αναδιαμόρφωση του σώματος.

Το διατροφικό πρωτόκολλο των τριών εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται, έπειτα από τη συμβουλή του γιατρού, προκειμένου να επιτευχθούν οι εκάστοτε προσωπικοί στόχοι. Ωστόσο δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από νεφρικές, καρδιολογικές, μεταβολικές ή άλλες παθήσεις.

Leave a reply