Άνδρες & πλαστική χειρουργική

Ποιος είπε ότι οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής αφορούν και ενδιαφέρουν μόνο τις γυναίκες; Λάθος! Πολλοί είναι οι άντρες, νέοι, αλλά και μιας κάποιας ηλικίας, που επιθυμούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του προσώπου και του σώματος τους. Πως μπορούν να κάνουν τι; το κείμενο που ακολουθεί θα λύσει πολλές απορίες τους.

 

Στην εποχή μας είναι πολύ υψηλά τα στάνταρ σχετικά με την εξωτερική μας εμφάνιση, απαιτώντας να δείχνουμε νέοι και σε καλή φόρμα. Σήμερα, οι άντρες όλων των ηλικιών και επιπέδων, στρέφονται στην πλαστική χειρουργική για κοσμητικούς λόγους, επιθυμώντας μια πιο συμμετρική μύτη, ένα αναζωογονημένο πρόσωπο, μια λεπτότερη μέση. Οι επεμβάσεις που εφαρμόζονται για την επίτευξη αυτών των στόχων, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα του δέρματος, ο σωματότυπος, η ηλικία και η γενικότερη κατάσταση της υγείας.

 

Επεμβάσεις προσώπου. Για την πλαστική προσώπου ή λαιμού γίνεται αξιολόγηση όλης της περιοχής, κεφαλιού-προσώπου-λαιμού, από τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος εξετάζει την γραμμή των μαλλιών, τη τριχοφυΐα στις φαβορίτες και στα γένια, τις ουλές και την κατάσταση του δέρματος (χαλάρωση, φωτογήρανση).

Γενικά, είναι γνωστό πως το αντρικό δέρμα είναι διαφορετικό από το γυναικείο όσον αφορά την κυκλοφορία του αίματος, γι’ αυτόν τον λόγω οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιο αιμάτωμα μετά την επέμβαση.

Επίσης, είναι πιο δύσκολο για τους άντρες να κρύψουν τα σημάδια των επεμβάσεων, εφόσον δεν χρησιμοποιούν μεικ απ και δεν καλύπτεται το πρόσωπο από τα μαλλιά, όπως στις γυναίκες. Σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξουν τα μαλλιά και τα γένια στην κάλυψη των τομών.

 

Το διπλοσάγονο είναι επίσης ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ τους άντρες. Σε νεότερες ηλικίες, η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι αποτελεσματική στη διόρθωση του προβλήματος. Σε μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς απαιτείται facelift και lifting λαιμού, όπου αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και συσφίγγονται οι μύες του λαιμού. Αυτοί οι μύες είναι συνήθως πιο παχείς στους άντρες από ότι στις γυναίκες, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την επέμβαση.

Μια άλλη διαδικασία ανανέωσης προσώπου είναι το χημικό peel ή δερμοαπόξεση. Επειδή αυτές οι μέθοδοι «αφαιρούν» τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, έχουν ως αποτέλεσμα το πρόσωπο να είναι ευαίσθητο, πρησμένο και ελαφρώς ερυθρό για μερικές εβδομάδες μετά την εφαρμογή τους. Το ξύρισμα πρέπει να αποφεύγεται αυτό το διάστημα, καθώς και η χρήση αλκοολούχων ποτών, διότι ευνοούν το κοκκίνισμα και τον ερεθισμό του δέρματος στις περιοχές που έχει γίνει η θεραπεία.

 

Βελτίωση χαρακτηριστικών προσώπου στους άνδρες Οι κοσμητικές επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική, η ρινοπλαστική και τα ενθέματα προσώπου, πραγματοποιούνται με τον ίδιο τρόπο σε άντρες και γυναίκες. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο πλαστικός χειρουργός εάν ο ασθενής επιθυμεί μια πιο αρρενωπή εμφάνιση στα χαρακτηριστικά, π.χ ένα πηγούνι με μεγαλύτερη προβολή. Μια πιο δυνατή μύτη, εντονότερα ζυγωματικά.

Leave a reply